Архів новин

13 мая 2019

15 травня кожна школа зможе долучитися до онлайн-уроку «Європа починається з тебе»

До Дня Європи усі українські школи зможуть взяти участь у відкритому онлайн-уроці «Європа починається з тебе». Учням розповідатимуть про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні.

Урок розпочнеться о 09:25.

Трансляція буде доступна за цим посиланням: https://sites.google.com/view/online-urok 

Студентська молодь Луганщини вивчає євроатлантичну інтеграцію

В облдержадміністрації в рамках інформаційно-просвітницької кампанії «Тижні НАТО в Луганській області» спільно зі Штабом операції Об’єднаних сил відбувся «Цикл лекцій з розвитку інститутів громадянського суспільства та популяризації євроатлантичної інтеграції».

Тренерами заходу виступили полковник, заступник начальника штабу Об’єднаних сил  зі стратегічних комунікацій Руслан Мирошниченко та Президент ГО «Молодіжний Центр Атлантичної Ради України» Оксана Григор’єва.

Актуальний коментар. Строки трансляції аналогового мовлення на Луганщині подовжено до кінця року

Відповідна постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України.

«До 31 грудня в аналоговому стандарті транслюватимуть свої програми місцеві компанії, а також відбуватиметься мовлення у прикордонних з РФ районах, у тому числі й на Луганщині», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

У розділі щодо строків припинення використання радіотехнології постанови Уряду «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», зокрема, йдеться:

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 50,71 %) в області

За дев’ятнадцятий тиждень 2019 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в Луганській області не перевищено (- 50,71 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 27,5 на 10 тисяч населення.

Всього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1874 особи, з них 1373 (73,3 %) дитини до 14 років.

Госпіталізовано 93 хворих, у тому числі 66 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 2263 особи.

2019 рік буде ключовим в об’єднанні обласних міст

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Він наголосив, що майже 900 об’єднаних територіальних громад вже створено в Україні станом на 10 травня 2019 року. З них у 66 територіальних громадах відбудуться перші місцеві вибори 30 червня, ще 25 очікують на рішення ЦВК.

2019 рік буде ключовим в об’єднанні обласних міст.

«У 2020 році чергові місцеві вибори мають відбутися на новій територіальній основі громад, і вони відбудуться», – підкреслив Геннадій Зубко.

Важливо! Перевірка системи оповіщення

Увага! 15 травня цього року з 13:45 до 14:00 буде проведено перевіркусистеми оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Цьогоріч надходження до Пенсійного фонду області вже склали понад 820 мільйонів

Загальна сума надходжень до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області з січня по квітень поточного року склала 827,1 млн гривень.

З них власні кошти, адміністрування яких здійснює ПФУ – 15,5 млн гривень, а також частина єдиного внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, – 811,6 млн гривень. Сумарний плановий показник за зазначений період виконано на рівні 92,5 % (у тому числі по власних надходженнях на 53,0 %, з єдиного внеску – на 110,3 %).

Уряд спрямував 150 млн гривень на створення та ремонт спортивних комплексів при школах

Фінансування спрямовуватиметься на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт нинішніх спортивних залів, приміщень для фізкультурно-спортивних занять, плавальних басейнів, стадіонів, стрілецьких тирів,  стрільбищ, спортивних полів, спортивних ядер, спортивних майданчиків, а також інших відкритих площинних споруд та їх комплексів.

Завершено ремонт дороги від Рубіжного до Сєвєродонецька

Так, 1 травня був повністю завершений поточний середній ремонт та нанесена розмітка з урахуванням ДСТУ та ДБН дороги державного значення Р-66 «КПП «Деміно-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ» на ділянці км 155+300 – км 158+800.

Під час ремонту дорога не перекривалася, рух транспорту відбувався у шаховому порядку.

Ще навесні минулого року були розпочаті роботи з укладення нижнього вирівнюючого шару. Потім – укладання верхнього шару.

Оприлюднено характеристики тестів з іноземних мов єдиного вступного іспиту, реєстрація розпочинається сьогодні

Оприлюднено загальні характеристики тестів єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з англійської, німецької, французької, іспанської мов.

Тести з англійської, іспанської, німецької та французької мов ЄВІ міститимуть 42 завдання різних форм та складатимуться з двох частин: «Читання» (22 завдання), «Використання мови» (20 завдань).