Архів новин

16 мая 2019

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 121 млн гривень єдиного податку

Відповідна сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-квітня 2019 року. Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Луганській області.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 68,1 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 43 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-квітень 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 14,6 млн гривень, або на 13,8 %.

Можливості Он-лайн будинку юстиції для громадських організацій

Вже декілька років працює електронний сервіс Міністерства юстиції України – Он-лайн будинок юстиції, за допомогою якого можливо отримати послуги в он-лайн режимі.

Це повністю прозора автоматизована система.

Доступні послуги Он-лайн будинку юстиції для громадських організацій:

- попередній правовий аналіз документів на реєстрацію громадської організації;

- безкоштовний пошук відомостей у єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

- пошук відомостей в Реєстрі громадських об'єднань.

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже мільярд гривень ЄСВ

У січні-квітні 2019 року підприємства і підприємці Луганської області сплатили до бюджету 939,6 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Слід відзначити, що своєчасність та повнота сплати сум страхових внесків до бюджету мають безпосередній вплив на розмір пенсій майбутніх та сьогоднішніх пенсіонерів. У зв’язку із внесеними змінами до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж.

У Біловодській громаді відбувся практикум на тему: «Зелений туризм як чинник місцевого економічного розвитку»

Його мета – розвиток сільського зеленого туризму в регіоні, обговорення можливостей та перспектив для жителів сільської місцевості області, вивчення досвіду функціонування, створення умов та надання послуг в сфері сільського зеленого туризму.

Організаторами заходу виступили Департамент економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської облдержадміністрації спільно з Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Завершується ремонт дороги до міста Сватове

Саме зараз тривають роботи з укладання верхнього шару на ділянці км 132+000-135+000 автодороги державного значення Н-26 «Чугуїв – Мілове».

Ще у минулому році почався поточний середній ремонт, а саме – було покладено нижній шар, зараз ведуться роботи з укладання верхнього шару. До кінця травня дорожники планують влаштувати узбіччя, провести розмітку та встановити дорожні знаки.

Місцеві бюджети області отримали понад 5 мільйонів освітньої держсубвенції

За рахунок субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» місцевим бюджетам області перераховані кошти на видатки розвитку у сумі 5.362,0 тис. гривень.

З них на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів спрямовано 1.340,5 тис. гривень, на закупівлю сучасних меблів – 2.144,8 тис. гривень, на закупівлю музичних інструментів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів – 1.876,7 тис. гривень.

Піротехніками на Луганщині вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Попаснянському районі.

Загалом обстежено 2,6 га території області, де виявлено та вилучено 31 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів, шість мінометних мін та 20 ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Актуальний коментар. Підписано Закон про забезпечення функціонування української мови як державної

Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», прийнятий Верховною Радою 25 квітня 2019 року, підписано Головою Верховної Ради України та Президентом України.

«У законі закріплено – єдиною державною, офіційною, мовою в Україні є українська, – наголосив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь. – Цей закон має історичне значення. Бо мова є основою, на якій будуються і нація, і держава!»

Мінрегіон розробив новий законопроект щодо реконструкції застарілого житла в Україні

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» імені Ю. Білоконя завершив розробку нового законопроекту «Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду».

Новий проект має на меті вирішити максимальну кількість проблемних питань, щоб нарешті розпочати процес реконструкції кварталів застарілого житла на практиці.

Сергій Філь: вишиванка – це наша історія і наше сьогодні

За традицією, у третій четвер травня всі охочі приходять на роботу або навчання у самому пізнаваному елементі українського костюма – у вишиванці.

Працівники структурних підрозділів облдержадміністрації теж долучилися до цього чудового свята української культури.