Архів новин

12 сентября 2019

Єднаємо Луганщину: продовжується виконання відновлювальних робіт біля зруйнованої частини мосту

Сьогодні, 12 вересня, о 7:30 до робіт біля зламу мосту, розташованого поблизу КПВВ «Станиця Луганська», приступили працівники ТОВ «Уктрансміст», райавтодору, інженерна група ДСНС, робітники лісгоспу, три піротехнічні групи ДСНС. Також була задіяна необхідна техніка.

О 8:00 після обстеження території піротехніками працівники ТОВ «Укртрансміст» розпочали роботи під зруйнованою частиною мосту.

Вони продовжили очищати територію від зрізаних дерев, металевих конструкцій, корчували пні.

Використання освітньої субвенції та підвищення зарплати педагогам обговорили в облдержадміністрації

Використання освітньої субвенції Нової української школи та вирішення проблемних питань освітньої галузі в містах, районах та об’єднаних територіальних громадах області обговорили під час селекторної наради під головуванням заступника голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської.

На Луганщині СБУ викрила депутата міськради на розкраданні бюджетних коштів

У Луганській області Служба безпеки України викрила депутата на організації привласнення бюджетних коштів Сєвєродонецької міської ради.

У 2016 році з міського бюджету було виділено кошти на капітальний ремонт покрівель Льодового палацу спорту, понад тридцяти житлових будинків, закладів освіти, об’єктів критичної інфраструктури.

Важливо: запрацював соціальний проект «LIFT»

Шановні громадяни! Прийшов час змін! За ініціативою Президента України для вас працює соціальний проект «LIFT» – системне вирішення кадрових та адміністративних питань.

Реалізується стратегія об’єднання кваліфікованих спеціалістів та інновацій.

Ми шукаємо тих, хто може й готовий очолити районні державні адміністрації та забезпечити розвиток Луганщини.

Нам потрібні креативні, чесні, позитивні, готові до змін, розумні й здатні брати на себе відповідальність!

Запрошуємо всіх небайдужих узяти участь у конкурсі.

Вакансії відкрито.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру розпочинає грантовий конкурс на території Луганської, Донецької та Запорізької областей

Програма Організації Об’єднаних Націй із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу запрошує місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на  підконтрольних Уряду України територіях Луганської та Донецької області, та в районах Запорізької і Донецької областей уздовж узбережжя Азовського моря, взяти участь у конкурсі на здобуття грантової підтримки на започаткування, відновлення чи розширення мікро, малих та середніх підприємств.

Луганщина посилює взаємодію з міжнародними партнерами

Сьогодні, 12 вересня, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілася з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні.

Передусім вона висловила подяку Голові Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні Арманні Секуі за підтримку Луганщини, яка упродовж складних останніх п’яти років надається міжнародними партнерами.

Юнак з Луганщини переміг на всеукраїнських змаганнях з більярду

У Львові відбулись Всеукраїнські змагання з більярдного спорту «Комбінована піраміда» серед юніорів, юнаків та дівчат.

Серед юнаків змагалися18 спортсменів з Харківської,  Кіровоградської, Запорізької, Чернівецької, Житомирської, Дніпропетровської, Тернопільської, Вінницької та Луганської областей.

Луганщину представляв кандидат у майстри спорту України Давид Чумак, який і переміг у турнірі.

У півфіналі він виграв 4:2 у Іллі Стерпула, а у вирішальній зустрічі здобув перемогу у Андрія Булави з рахунком 4:3.

Вітаємо!

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,5 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Загалом виявлено та вилучено 94 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 16 артилерійських снарядів, 74 гранати, один інженерний боєприпас, три одиниці інших вибухонебезпечних предметів й 30 набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У містах і громадах області: відремонтовано приміщення Кремінського районного будинку культури

Зокрема, вже проведено часткову заміну вікон, утеплення фасаду, глядацька зала набула сучасного, естетично привабливого вигляду. Наразі завершується капітальний ремонт частини внутрішніх приміщень на першому поверсі.

Ремонт приміщення здійснено за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів Луганської області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

На капітальний ремонт будинку культури у Кремінній виділено 1 млн 470 тис. гривень.

На Луганщині розглянули впровадження гендерного підходу до стратегій регіонального розвитку

Засідання на тему «Впровадження гендерного підходу до стратегій регіонального розвитку» провели експерти структури ООН Жінки з гендерної інтеграції в регіональні та місцеві стратегії розвитку.

У заході взяли участь члени робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації.