Архів новин

17 сентября 2019

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи біля зруйнованого мосту

Сьогодні, 17 вересня, роботи біля зламу мосту, що поблизу КПВВ «Станиця Луганська», виконували працівники ТОВ «Уктрансміст», інженерна група ДСНС та три піротехнічні групи ДСНС.

Також на місце було доставлено необхідну техніку.
Після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» під зруйнованою частиною мосту розпочали планування ґрунту за допомогою екскаватору. Завезено 19 плит для влаштування фундаменту.

Співробітники ДСНС продовжили роботи по зрізанню дерев та чагарнику на лівому узбіччі дороги.

В облдержадміністрації обговорили зміни перетину товарів через КПВВ

В облдержадміністрації обговорили зміни перетину товарів через КПВВ

За підсумками зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року Луганщина посіла 8 місце, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він розповів, що зазначене питання сьогодні розглянуто під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Важливо, що зауважень до проведення ЗНО, скарг та апеляцій цьогоріч не було.

У 2019 році зовнішнє незалежне оцінювання склали 85 % учнів закладів загальної середньої освіти проти 83 % за результатами ЗНО 2018 року.

Майже 300 обласних заходів для молоді проведено у 2019 році

Про хід виконання Регіональної цільової програми «Молодь Луганщини» на 2016-2020 роки доповіла заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна під час апаратної наради, що провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні, 17 вересня.

Запроваджується проект «Пенсійний фонд України у смартфоні»

Пенсійний фонд України з вересня починає впроваджувати у тестовому форматі новий електронний сервіс – мобільний додаток «Пенсійний фонд».

Відтепер громадяни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв – смартфонів та планшетів.

Проект «Пенсійний фонд України у смартфоні» розроблено для реалізації розвитку системи надання електронних послуг «Е-пенсія» та забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян з Пенсійним фондом України.

Піротехніками в області вилучено 86 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,26 га місцевості у смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено та вилучено 86 одиниць вибухонебезпечних предметів. А саме: 27 артилерійських снарядів, сім мінометних мін, 40 гранат та 12 одиниць інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили майже 230 мільйонів

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні-серпні 2019 року 227 млн 842 тис. гривень плати за землю.

Ці кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю перераховується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Сьогодні відкриття ІІ Всеукраїнського фестивалю театрального мистецтва «СвітОгляд»

З 17 по 24 вересня в Сєвєродонецьку на базі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд».

«СвітОгляд» націлений представити сучасний український театр в розмаїтті форм і жанрів, різних пластах драматургії в оригінальному погляді режисерів.

У цьому році свої роботи представляють 10 професійних театральних колективів України з Дніпра, Києва, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Сум та Чернігова.