Архів новин

24 сентября 2019

Українсько-російський кордон укріплять, але культурну спадщину збережуть

У зоні облаштування державного кордону України тільки у Луганській області археологи нарахували близько 200 пам’яток археології, які можуть бути зруйновані внаслідок проведення інженерно-технічних робіт.

«Ми обговорюємо ситуацію, що стосується саме проекту «Стіна»: укріплення мають бути побудовані, але спадщину треба зберегти», - заявив голова ВГО «Спілка археологів України» Яків Гершкович учасникам відео-конференції щодо проблем збереження культурної спадщини під час проведення робіт з інженерно-технічного облаштування державного кордону України.

Ми маємо разом вирішити питання життєдіяльності Луганщини, – Віталій Комарницький на зустрічі з депутатами Верховної Ради України

У Сєвєродонецьку голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні, 24 вересня, провів робочу зустріч із народними депутатами України.

«Вдячний нашим депутатам Верховної Ради України – тим, хто ініціював та відгукнувся на цю пропозицію. Упевнений, такі заходи Луганщині наразі вкрай необхідні. Адже всі ми представляємо територію однієї області, а головне – людей, які тут проживають», – наголосив він.

Розпочато розробку Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року

Сьогодні, 24 вересня, у Луганській облдержадміністрації відбулося перше засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року та Плану її реалізації.

Віталій Комарницький: тільки завдяки спільній роботі всіх гілок влади Луганщину очікує впевнений розвиток

Сьогодні, 24 вересня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький завітав до громадської приймальні народного депутата України Максима Ткаченка. Там очільник області відповів на найбільш актуальні питання від жителів Луганщини. Зокрема, голова облдержадміністрації пояснив нововведення процедури переміщення товару через лінію розмежування.

Віталій Комарницький наголосив, що тільки завдяки спільній та плідній роботі всіх гілок влади нашу рідну Луганщину очікує впевнений розвиток.

Оголошено старт відбору на конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine

Міністерство освіти і науки України оголошує перший етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine.

Відбіркові змагання у регіонах почнуться наприкінці жовтня.

Цьогоріч у конкурсі будуть оцінюватися професії за такими напрямами:

кладка цегли;
токарні роботи;
роботи на верстатах ЧПУ;
експлуатація та обслуговування залізничного транспорту;
експлуатація навантажувально-розвантажувальної техніки;
водні технології;
експлуатація дорожньо-будівельної техніки;
обслуговування важкої техніки;

Глава держави підписав закон про зменшення тиску на бізнес

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес» № 101-ІХ. Парламент ухвалив його 18 вересня 2019 року.

Закон, зокрема, виключає з Кримінального кодексу України статтю 205 щодо фіктивного підприємництва, яка є інструментом зловживань з боку правоохоронних органів.

Таким чином документ запроваджує більш гуманну модель відповідальності за ухиляння від сплати податків, а також зменшує адміністративний тиск на бізнес в Україні.

Оголошення про проведення добору кандидатур членів регіональної комісії з реабілітації в Луганській області від наукових установ, громадських об’єднань

У зв’язку із закінченням терміну прийому документів та відсутністю поданих кандидатур від наукових установ, громадських об’єднань до складу регіональної комісії з реабілітації в Луганській області облдержадміністрація оголошує про проведення добору.

У Сватовому запускають малопотужне радіомовлення

24 вересня у місті Сватове розпочне мовлення перше в Луганській області малопотужне FM-радіо. Потужність передавача становить 10 Вт. Сигнал покриває все місто, подекуди можливі радіозавади. 

Радіо можна буде почути на хвилі 98.7 FM. Вже два тижні на цій хвилі мовить радіо «Промінь», місцевий, сватівський ефір триватиме з 16:00 до 17:00. 

Характер мовлення заплановано розважально-інформаційний, 20% становитиме інформаційна тематика. Ведучі та гості студії розповідатимуть про місцеві події, в ефірі гратимуть пісні сватівських та українських артистів. 

Розмінування на Луганщині: за добу вилучено 90 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у смт Станиця Луганська.

Загалом, обстежено 0,223 га території області, де виявлено та вилучено 90 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 54 одиниці артилерійських снарядів, 11 мінометних мін, 21 гранату та чотири одиниці інженерних боєприпасів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Особи з інвалідністю додатково отримають 82 млн гривень на засоби реабілітації в 2019 році

Особи з інвалідністю додатково отримають 82 млн гривень на засоби реабілітації в 2019 році. Про це заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

«Завдяки нашим спільним зусиллям з Бюджетним комітетом Верховної Ради люди з інвалідністю отримають додатково 82 млн гривень на засоби реабілітації ще в цьому році.  Після документального оформлення ці гроші направлять в регіони, щоб забезпечити додаткову потребу в технічних засобах реабілітації», – зазначила Юлія Соколовська.