Архів новин

10 августа 2021

У пункті щеплення від COVID-19 у Попасній провакциновано 1440 осіб

В рамках робочої поїздки до Попаснянської громади заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська також відвідала пункт щеплення від COVID-19 в амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

Пункт працює у місті Попасна з 25 березня. Графік роботи з 8.00 до 14.00 у робочі дні, у суботу до 12.00.

Закладом отримано всього 1934 дози вакцини: Ковішелд – 80 доз, Астра Зенека – 580, Комірнаті – 336, Короновак – 638, Модерна – 300. Всього провакцинировано 1440 осіб.

75 бібліотек Луганщини отримали 150 комп’ютерів

У рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України та Української бібліотечної асоціації бібліотеки Луганщини отримали комп’ютери. Церемонія відбулась у Луганській обласній універсальній бібліотеці, що розташована у Старобільську.
Передбачається, що комп’ютерна техніка допоможе не тільки цифровій освіті жителів, а і функціонуванню мережі цифрових хабів на територіях.

Катерина Безгинська відвідала об’єкти «Великого будівництва» у Попаснянській громаді

10 серпня з робочою поїздкою до Попаснянської міської територіальної громади завітали заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк з метою обговорення питань підготовки закладів освіти громади до нового навчального року та осінньо-зимового періоду.

Олена Зеленська взяла участь у нараді з питань протидії домашньому насильству

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у нараді з питань протидії домашньому насильству, яка відбулася під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Під час засідання дружина Президента розповіла про те, чого вдалося досягти за останні роки в цьому напрямі та на чому варто зосередити сили зараз.

Окремо перша леді наголосила на важливості участі місцевих рад у створенні мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, і реалізації субвенції, яку уряд затвердив цього року.

На Луганщині відбуваються тактичні протипожежні навчання за участі громад, – брифінг

Про вжиття заходів щодо попередження пожеж в лісових масивах регіону сьогодні, 10 серпня, на пресбрифінгу в облдержадміністрації розповів начальник Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Дмитро Неклеса, якого призначили на цю посаду усередині червня.

Він повідомив, що в поточному році за цим напрямом вже влаштовано 3,7 тис. км нових протипожежних розривів і мінералізованих смуг, проведено 25 тис. км доглядів за ними, виставлено 473 аншлаги та біг-борди, перекрито 437 позапланових доріг.

11 електронних послуг у сфері будівництва можна отримати на порталі Дія

У Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ), що знаходиться на порталі Дія, можна отримати 11 послуг. Йдеться, зокрема, про отримання дозволу на виконання будівельних робіт, декларації про готовність до експлуатації об’єктів СС1 та видачу будівельного паспорта. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Луганщина отримає субвенцію на створення трьох спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

9 серпня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася нарада на тему «Розбудова мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2021 році».

Лабораторно підтверджено 34 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – п’ять, Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – три, Біловодськ – одне, Білокуракине – два, Марківка – п’ять, Мілове – одне, Новопсков – чотири, Сватове – п’ять, Старобільськ – сім.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 415 випадках.

Одужали – 25 987 (32 за останню добу), лікуються – 448 (99 – стаціонарно, 349 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 149 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 116.

Сімейні лікарі матимуть додатковий стимул вакцинувати своїх пацієнтів

Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано понад 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року. Враховуючи, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати бали за вакцинацію від COVID-19 можна буде протягом наступного року.

Також розглядається можливість запровадження додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів.