Архів новин

26 августа 2021

Щоб настав мир необхідна жорстка позиція країн Європейського Союзу, Британії, США, Канади – Сергій Гайдай під час зустрічі з делегацією Латвійської Республіки

Представники латвійської делегації сьогодні, 26 серпня, у Сєвєродонецьку біля облдержадміністрації урочисто передали 8 тонн вантажу на двох автомобілях.

Як зазначила Парламентський секретар Міністерства оборони Латвійської Республіки Байба Блодніеце, Україна – дуже близький друг Латвії, тому цього разу передано вже 23-й вантаж гуманітарної допомоги.

Делегація з Латвійської Республіки перебуває на Луганщині

Їх зустріч із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм відбулася сьогодні, 26 серпня, в Сєвєродонецьку.

Подальші напрями співробітництва між Луганщиною та Латвійською Республікою розглянуті Парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Байбою Блодніеце, Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом та іншими.

У заході взяла участь заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

В облдержадміністрації відзвітували про проміжні результати підготовки до опалювального сезону

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання колегії облдержадміністрації. Під час заходу директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про стан підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2021/22 року.

28 серпня у Сєвєродонецьку відбудеться Всеукраїнський патріотичний забіг у пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

Забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – шана до загиблих воїнів АТО й ООС та подяка військовослужбовцям і їхнім сім’ям.

Початок о 9:00.

Збір учасників – площа Перемоги (проспект Центральний, 59).

До спортивного заходу можуть долучитися бігуни-аматори, вихованці спортивних шкіл, представники обласних та міських організацій спортивної спрямованості, Луганської облдержадміністрації, військовослужбовці та силових відомств, а також всі бажаючі.

У Сєвєродонецьку організовано спеціалізовані курси для педагогів за сприяння Литовської Республіки

Протягом 25-27 серпня у Сєвєродонецьку Почесне Консульство Литовської Республіки в Луганській області, «Ініціатива психічного здоров’я» Литва, Посольство Литви в Україні проводять триденні інтенсивні курси проєкту «Ефективна профілактика використання психоактивних речовин у школах».

У них беруть участь вчителі, психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти, фахівці самоосвіти та здоров’я громадськості.

Увага! Оголошення

30 серпня 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 10:00.

Лабораторно підтверджено 93 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 22, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – 14, Білокуракине – чотири, Кремінна – чотири, Марківка – п’ять, Мілове – одне, Новоайдар – п’ять, Новопсков – три, Попасна – шість, Сватове – 11, Станиця Луганська – дев’ять, Старобільськ – шість.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 131 випадку.

Одужали – 26 356 (26 за останню добу), лікуються – 773 (156 – стаціонарно, 617 – амбулаторно).

Катерина Безгинська перевіряє стан інфраструктури медзакладів області

Заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Стогнієв здійснили моніторинг медзакладів у Лисичанську.

Це, зокрема, КНП Луганської обласної ради «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» та КНП Лисичанської міської ради Луганської області «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1».

Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги розташована у Привіллі та розрахована на 200 стаціонарних цілодобових ліжок.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 30 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 25 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 4,8 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 58 вибухонебезпечних предметів, а саме: 30 артилерійських снарядів, 2 мінометних мін та 26 гранат.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;