Архів новин

30 августа 2021

Котигорошки Луганщини поповнили цьогорічну скарбницю досягнень джур

З 17 по 25 серпня 2021 року у Закарпатській області відбувся Всеукраїнський збір активістів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура – Котигорошко» (молодша вікова група). Луганщину представляв рій «Соколята» Чмирівського ліцею Чмирівської сільської ради Старобільського району у складі учнів 3 класу.

За 9 днів таборування Котигорошки пройшли майже дорослий вишкіл. Вони, як і старші джури, кожного ранку вибігали на руханку, шикувалися на ранкове та вечірнє коло, виходили на нічне вартування, брали участь у змаганнях зі стрільби, метання гранати, футболу.

Вартість утримання одного учня в громадах Луганської області на рік – 26,7 тис. гривень, по Україні – 23,4 тис. гривень

Загальна сума витрат місцевих бюджетів Луганщини за перше півріччя 2021 року склала 3,5 млрд гривень, що на 4,5 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільший обсяг коштів спрямовано саме на фінансування освіти – понад 2 млрд гривень, що становить 56,2 % від загальної суми витрат з місцевих бюджетів.  

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ці витрати збільшились на понад 450 млн гривень або на 29,5 %.

Слід зазначити, що вартість утримання одного учня по Україні на рік – 23,4 тис. гривень, в громадах Луганської області – 26,7 тис. гривень.

В Україні триває вакцинація від COVID-19 усіх охочих віком від 18 років та в окремих випадках дітей віком від 12 років

Де щепитися:

•        у найближчому пункті щеплення

•        у центрі масової вакцинації

•        організовані колективи понад 50 людей, професійні групи та маломобільні громадяни можуть замовити приїзд мобільної бригади.

У яких випадках вакцинують дітей 12+:

Дітей віком 12-17 років можна щепити виключно вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech, якщо дитина:

-        має високий ризик важкого перебігу та розвитку ускладнень від COVID-19 через супутні хвороби, зокрема онкопатології, та не має протипоказань до вакцинації

Бізнес Луганщини сплатив 37 млн гривень екологічного податку

За січень-липень 2021 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 37 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів було зараховано 15 млн гривень, до державного бюджету – 22 млн гривень.

Лабораторно підтверджено 23 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень помер один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – чотири, Рубіжне – 12, Сєвєродонецьк – три, Кремінна – два, Марківка – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 342 випадках.

Одужали – 26 479 (1 за останню добу), лікуються – 857 (125 – стаціонарно, 732 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 209 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 157.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 10,4 (при пороговому рівні 60).

Катерина Безгинська наголосила на необхідності виділення додаткових приміщень судовим установам з критичним ступенем завантаженості архівосховищ

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у роботі семінару-навчання щодо організації діловодства та архівної справи у міських та районних судах області.

Захід був проведений у форматі відеоконференцзв’язку Державним архівом Луганської області. До нього також долучився заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській області Ігор Панасенк.

Сергій Гайдай: на непідконтрольній території жертвою може стати кожен

Міжнародний день жертв насильницького зникнення відзначають щороку 30 серпня.

«Луганщина, як і вся Україна, не полишає надій та робить все залежне, щоб повернути людей, затриманих чи безвісти зниклих на тимчасово окупованих Росією територіях нашої країни, – зазначає голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – Неможливо передати глибину болю матері, яка майже нічого не знає про долю сина чи доньки».

Велике Будівництво: основні роботи на мосту через річку Журавка планується завершити до листопада

Капітальний ремонт мосту через річку Журавка поблизу села Кононівка Старобільського району на км 37 + 913 дороги Т-13-14 Контрольно-пропускний пункт «Просяне» – Біловодськ – Широкий розпочався у серпні.

Основні роботи мають бути завершені до листопада поточного року, а повне закінчення всіх робіт та здача в експлуатацію  – у наступному році.

Поновлено освітню програму для початківців та професіоналів у сфері консалтингу

Після успішної реалізації першого раунду програми Train the Trainers Export Promotion Office/Офіс з Просування Експорту запускає другий набір на оновлену програму Train the Trainers 2.0.

Train the Trainers 2.0 - це інтенсивна навчальна програма, що стане Вашим першим кроком  до створення власної консалтингової компанії чи старту індивідуальної консалтингової діяльності в сфері експорту.

Україна отримала ще 188 370 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech

Цю партію вакцини разом із розчинником для її розведення надав уряд США через ініціативу COVAX із забезпечення справедливого та рівного доступу до вакцин проти COVID-19 для всіх країн світу.

Доставку препарату організував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), зберігання й логістику із дотриманням відповідного холодового ланцюга забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.