Архів новин

27 августа 2021

П’ятьом власникам знищеного внаслідок бойових дій житла виплатять компенсацію від держави

Комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації громадянам, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації в Луганській області ухвалила рішення про надання грошової компенсації та включення в узагальнений список ще п’яти громадян, які постраждали. Ці люди є власниками п’яти об’єктів зруйнованого житла.

По два зруйнованих об’єкти знаходяться у смт Станиця Луганська та с. Макаровому Щастинського району, а один у м. Попасна.

Історії захищених: це люди різних професій, різного віку та інтересів, але усі вони цінують своє життя

Ці люди вирішили вакцинуватися від COVID-19, щоб мати змогу бачитися з близькими, допомагати іншим, щоб не боятися користуватися громадським транспортом і, звичайно, щоб захиститися від важкої хвороби та її невтішних наслідків.

Читайте їхні історії на ресурсі The Ukrainians

https://theukrainians.org/spec/protected

Цьогоріч в області придбають житло для 54 дітей-сиріт

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела нараду в режимі відеоконференції щодо питань забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків, про що йдеться у відповідній постанові Уряду від 26 травня 2021 року № 615.

Відбувся щорічний обласний серпневий форум «Освіта Луганщини 30: стратегічні цілі та пріоритетні напрями»

Відкрив захід голова обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Освітяни всього світу вакцинуються, щоби розпочати новий навчальний рік безпечно

В Італії та США близько 90 % працівників сфери освіти отримали щеплення від COVID-19, у Польщі та Франції таких педагогів понад 80 %, а у Греції – майже 75 %. Вакцинація освітян у будь-якій країні є основною передумовою для повернення до недистанційного навчання та живого спілкування.

На Луганщині постають перед судом правопорушники, розшукані та затримані СБУ

Протягом 2020-2021 років у Луганській області встановлено місцезнаходження і затримано десятьох зловмисників, які перебували у розшуку за злочини проти державної безпеки України. Серед затриманих – агенти спецслужб РФ, ворожі диверсанти та організатори фейкового «референдуму» 2014 року.

За матеріалами СБУ більшість із них вже засуджено до різних термінів позбавлення волі.

Представниця Луганщини – чемпіонка Європи з важкої атлетики

В польському місті Цеханув з 20 по 27 серпня відбувся Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та 17 років.

Луганщину в складі збірної команди України представляли п’ять спортсменів: Софія Наумова з Попасної, Марк Леванзов та Ганна Калашник з Кремінної, Ілля Замлинський та В’ячеслав Ктітарев з Петропавлівки.

Софія Наумова та Ілля Замлинський вибороли бронзові медалі в ривку. В загальному заліку Софія посіла четверте місце, а Ілля став п’ятим.

Лабораторно підтверджено 94 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 20, Рубіжне – 11, Сєвєродонецьк – 22, Біловодськ – одне, Білокуракине – два, Кремінна – три, Марківка – три, Мілове – п’ять, Новоайдар – 10, Попасна – чотири, Сватове – одне, Станиця Луганська – п’ять, Старобільськ – сім.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 225 випадках.

Одужали – 26 444 (88 за останню добу), лікуються – 777 (157 – стаціонарно, 620 – амбулаторно).

Піротехніками області виявлено 59 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,9 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 59 вибухонебезпечних предметів. А саме: 30 артилерійських снарядів, 26 мінометних мін та три гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 2,3 млрд гривень ПДФО

Протягом січня-липня 2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 млрд 307,3 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 351,9 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 724,1 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-липня 2020 року на 266,1 млн гривень.

До державного бюджету за сім місяців поточного року мобілізовано 583,2 млн гривень ПДФО.

Цей показник збільшився на 85,8 млн гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

«Велике будівництво»: на дорозі між Марківкою та Новопсковом цьогоріч завершать укладання нижнього шару

За програмою Президента Зеленського «Велике будівництво» на дорозі Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове триває ремонт на ділянці км 83+100 – км 120+052 між Новопсковом та Марківкою.

Ремонт проводиться ТОВ «Ростдорстрой».

Загальна вартість проєкту – 1 млрд 110 млн гривень, реалізація проєкту розрахована на два роки.

Втім, вже до кінця поточного року на ділянці укладуть нижній шар асфальтобетону, тобто маршрут стане повністю проїзним.

Наразі продовжується фрезерування зношеного покриття та розширення дороги – за проєктом до 8 м.

Луганський національний аграрний університет святкує 100-річний ювілей

27 серпня є визначною датою для здобувачів вищої освіти, викладачів та співробітників Університету. Луганський національний аграрний університет протягом 100 років продовжує функціонувати, працювати та навчати.