Архів новин

18 апреля 2022

10 будинків та база олімпійської підготовки знищені росіянами на Луганщині, щонайменше четверо загиблих в Кремінній, – Сергій Гайдай

«Більшість цих руйнувань сталася в Кремінній. Ще вночі рятувальники могли там працювати, вже зранку, коли впритул наблизилася небезпека «руському миру», – ні. Втім, їм вдалося локалізувати пожежу площею 2400 кв. метрів на спортивній базі «Олімп» – вогнище не розповсюдилося на хвойний лісовий масив, – поінформував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації. – Чотири людини загинули в Кремінній при спробі евакуюватися – автівку впритул розстріляли росіяни. За п’ятим пасажиром, якого було поранено, виїхала швидка, яка теж потрапила під ворожий обстріл».

19 квітня – останній день реєстрації для участі у зовнішньому оцінюванні знань. Понад 1,5 тисячі випускників – ще не зареєструвались

Завтра, 19 квітня, останній день реєстрації для участі у зовнішньому оцінюванні знань.

До Донецького та Вінницького регіональних центрів оцінювання якості освіти надійшло 4 662 комплекти реєстраційних документів учасників зовнішнього оцінювання, з яких центрами опрацьовано 4 605 комплектів (або 80 %) від очікуваної кількості учасників з Луганської області, - про це повідомили у Департаменті освіти та науки Луганської обласної військової адміністрації.

Із чого складатиметься національний мультипредметний тест

Цьогоріч для вступу для здобуття вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти на всі спеціальності (бюджетні місця), на кон’юнктурні та медичні спеціальності (зокрема, контракт) потрібно буде скласти національний мультипредметний тест (НМТ).

НМТ відбуватиметься в комп’ютерному форматі, завдяки чому буде створено максимально безпечні умови для учасників вступної кампанії.

НМТ міститиме завдання з української мови, математики, історії України. За виконання кожної складової тесту учасник після завершення тестування отримає окремий результат.

Вихованці родини Ковриженків взяли участь у футбольному турнірі для дітей зі сходу України

Дитячий будинок сімейного типу Людмили та Василя Ковриженків, які утворили справжню династію з чотирьох родин, де виховуються 52 дитини, евакуювали до Львову.

Наразі сім’ї прихистили у молодіжному навчальному центрі імені святого Івана Боско.

Вчора, 17 квітня, для дітей зі сходу України львів’яни влаштували футбольний турнір, участь у якому узяли й вихованці Ковриженків. Як кажуть, перемогла дружба - усі учасники отримали подарунки та солодощі.

На Луганщині функціонують лише залишки інфраструктури, кількість населених пунктів без світла, води і газу зростає, – Сергій Гайдай

Загострення в районі Кремінної призведе до непередбачуваних наслідків, – вважає очільник Луганщини.

«Наші захисники, перш за все, діють так, щоб не нанести шкоди містянам. Ворог, навпаки, б’є по усьому, що стоїть на шляху. Кількість жертв серед населення непередбачувана, не кажучи вже про цілісність газоводів, ліній електропередачі, водогонів. Про ступінь критичності ситуації повідомлю пізніше», – зазначив Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: до Попасної доставлено гуманітарну допомогу, зібрані додаткові потреби від людей в укриттях

«Разом із евакуацією до Попасної організували доставку гуманітарного вантажу. Це продукти харчування, вода, гігієнічні засоби, а також необхідні при відсутності світла ліхтарики, батарейки, сірники, запальнички, пледи, пакети для хімічного розігріву їжі. Допомогу вже розподіляють по укриттям. Перелік предметів складався за потребою місцевих жителів, які перебувають у бомбосховищах», - зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Допомога надана ВО «Ukraine alive 2022», ГО «Мережа правового розвитку» на базі автотранспортної компанії «Київавтопарк».

Сергій Гайдай: із Сєвєродонецька, Рубіжного, Попасної, Лисичанська та Гірського врятували 108 жителів

«Безпекова ситуація змінюється щогодини. Там, де зранку ще було безпечно, зараз розриваються російські снаряди. Евакуацію проводимо дуже обережно і водночас швидко. Головне – уберегти людей від ворожих куль. 18 осіб виїхали із Сєвєродонецька, де допомогли зібрати людей із бомбосховищ. 14 щасливців вирвалися із Рубіжного. 23 – із Гірського. Із Попасної вдалося евакуювати чотирьох, із Лисичанська – 49. Ще є шанси врятуватися!» – підкреслив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Росіяни розстріляли людей, які намагалися виїхати із Кремінної, четверо осіб загинули, - Сергій Гайдай

Зранку 18 квітня жителі Кремінної намагалися евакуюватися на власному транспорті, - повідомляє очільник Луганщини.

«Росіяни відкрили вогонь по автомобілю з мирними мешканцями. Загинули четверо осіб. Одна важкопоранена людина ще на місці подій. Медики не можуть до неї дістатися через нескінчені обстріли», - наголосив Сергій Гайдай.
Він додав, що наразі контроль над містом Кремінна втрачений, точаться вуличні бої.
 

Рятувальники загасили масштабну пожежу в Кремінній і ліквідували загоряння будинку в Лисичанську, - Сергій Гайдай

Крім того, в Кремінній рятувальники Луганщини ліквідували чисельні пожежі в житловому секторі та загоряння хвойної підстилки.

«А сьогодні із ночі пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС гасили в місті масштабну пожежу на території спорткомплексу «Олімп». Вже зранку 18 квітня вогнеборці ліквідовували займання житлового будинку в Лисичанську», - поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Слід також нагадати, що за минулу добу рятувальники загасили десятки загорянь квартир в багатоповерхівках в Сєвєродонецьку.

На 18 квітня із Покровська призначений евакуаційний поїзд

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

Із Луганської області підвезення людей до цього поїзду здійснюватиметься автобусами на безоплатній основі.

В області не залишилося жодного безпечного місця – евакуюйтесь, ми ще можемо вас врятувати, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини вчергове звернувся до жителів населених пунктів, підконтрольних українській владі.

18 квітня евакуацію проводитимуть із Попасної, Рубіжного, Гірської громади, Сєвєродонецька, Лисичанська. В цих населених пунктах у разі припинення вогню, будуть відкриті «гуманітарні коридори».

У Лисичанську обстріляна будівля патрульної поліції – шестеро співробітників у шпиталі, – Сергій Гайдай

«Вчора о 20:40 був здійснений артобстріл Лисичанська. Декілька російських снарядів потрапили в адмінбудівлю обласного Управління патрульної поліції. Шістьох співробітників із акубаротравмами госпіталізовано», – повідомив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

На фронті Луганщини: росіяни безуспішно штурмували Попасну та Новотошківське, проводили наступальні дії в напрямку Сєвєродонецька

На території Луганської та Донецької областей захисниками України за минулу добу відбито дванадцять атак ворога, знищено десять танків, п’ятнадцять одиниць броньованої та п’ять одиниць автомобільної техніки, а також п’ять артилерійських систем противника.

Підрозділи ПВО збили два вертольоти Мі-24, один безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10».

Як повідомили Генеральному штабі ЗСУ, основні зусилля росіяни зосередили в районах населених пунктів Кремінна, Попасна та Рубіжне. Проводили наступальні дії на Сєверодонецькому і Попаснянському напрямках.

Сергій Гайдай: росіяни вдарили по спорткомплексу «Олімп» в Кремінній – площа займання 2400 кв. м. По області спалахнули щонайменше 15 житлових будинків

«Артилерійські обстріли Кремінної тривали упродовж 17 квітня та вночі стали частішими та потужнішими. Відбулося займання сімох житлових будинків, господарчих споруд, лісової підстилки. Декілька годин тому снаряди росіян поцілили по місцевих об’єктах спортивної інфраструктури. Зокрема, по нещодавно відбудованому за програмою Президента «Велике будівництво» спорткомплексу «Олімп», де зазвичай тренувалися представники олімпійської збірної України. Площа пожежі, за попередніми підрахунками, складає 2 400 кв. м. Рятувальники на місці – намагаються локалізувати полум’я.

Відповіддю на спробу «рубльової окупації» Херсонської та Запорізької областей має бути повне охоплення санкціями російської банківської систем – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні християни західного обряду святкують Великдень. Найрадісніше християнське свято. Свято перемоги життя над смертю.

Українська католицька громада об'єднує мільйони людей. І я щиро бажаю кожному й кожній миру. Бажаю зберегти душевне світло навіть у цей темний час війни проти нашої держави. Зберегти, щоб уже скоро побачити, як добро обов'язково переможе зло і для нашої країни, а правда здолає будь-яку брехню окупантів.