Архів новин

20 апреля 2022

Сьогодні – історичний момент, коли Україна може розвинути максимальну швидкість у приєднанні до ЄС – звернення Президента Володимира Зеленського

Вільний народе найсміливішої країни!

56-й день нашої оборони завершується, і сьогодні ми точно стали ще на крок ближчими до миру.

Був радий вітати в Києві великого друга нашої держави та всіх українців – Президента Європейської ради Шарля Мішеля. Кожен такий візит тільки підкреслює, якими безглуздими були плани Росії із захоплення нашої держави.

Три дні? П'ять днів? Скільки окупанти там запланували на те, щоб взяти Україну під свій контроль? 56 днів – і ми зустрічаємо наших гостей у нашій столиці заради наших національних інтересів.

Асоціація організацій осіб з інвалідністю підтримує 5000 сімей з Луганщини

«Він завжди робить те, що потрібно. Потім робить те, що можливо, але усім зрозуміло, що він  робить неможливе», - так про голову Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Миколу Надулічного говорить очільник Луганщини Сергій Гайдай.

З перших днів війни Микола Надулічний допомагає тим, хто не може самотужки витримати випробування «руZZьким миром». У перші дні війни це була евакуація осіб з інвалідністю, наразі - збір та доставка гуманітарної допомоги землякам на Луганщину.

Переселенцям і тим луганчанам, хто залишився, допомагає обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями

Через російське вторгнення Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями вимушений працювати дистанційно, оскільки працівники виїхали у різні міста України.

Центр співпрацює з Урядовою Уповноваженою з прав осіб з інвалідністю Тетяною Баранцовою.

Завдяки спільній роботі вдалось допомогти сотням родин, які виховують дітей та молодь з інвалідністю, покинути небезпечні території.

Ще більше 110 людей обрали життя без війни, - Сергій Гайдай

"Серед них 48 жителів Попасної, де лінія фронту пролягає посеред міста, а безпечних місць укриття з кожним днем все менше. Вони, як і 55 попаснян, евакуйованих вчора, своєчасно зрозуміли, що іншого шансу вирватися з-під вогню може і не бути", - підкреслив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Нагадаємо, що 20 квітня також евакуювалися 38 лисичан, 14 рубіжан та 11 сєвєродончан.
 

Сергій Гайдай: росіяни провокуватимуть на Великдень – збережіть життя, лишайтеся вдома

Він звернувся до жителів Луганщини, які ще залишаються в області та які вже евакуювалися.

Сьогодні відзначається міжнародний День вдячності волонтерам

Наразі увесь світ допомагає Україні. Це мільйони людей: пересічних громадян, які збирають товари першої необхідності у гуманітарних хабах та надають прихисток біженцям, відомі політики та зірки шоу-бізнесу, що жертвують мільйони доларів аби українці протримались.

Ми вдячні усім і кожному окремо, хто стоїть з нами пліч-о-пліч!

Понад 60 жителів області евакуювали сьогодні, вдячний кожному, хто допомагає рятувати земляків, – Сергій Гайдай

«Важка евакуація. Небезпечно повсюди. Вдача була на нашому боці – врятовано 14 жителів Рубіжного. 14 життів з майже зруйнованого росіянами міста. Ще 11 осіб виїхали із Сєвєродонецька. З Лисичанська вивезено 38 людей. Вдячний кожному, хто допомагає рятувати земляків – волонтерам, правоохоронцям, пожежникам. Тим, хто надає транспорт, який потім неможливо буде відремонтувати. Ми боротимемося за кожне життя!» – наголосив Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Сергій Гайдай: світло, газ та водопостачання вже не відновити в Попасній, Рубіжному, частині сіл Гірської громади – інфраструктуру там майже знищено

«Підрахувати інфраструктурні збитки в містах та селах, де стоїть техніка ворожої армії, зараз неможливо. Росіяни знищують підстанції і насосні станції, захоплюють населені пункти, а потім не можуть там нічого відремонтувати. «Руський мир» позбавляє місцевих жителів газу, води і світла – вони живуть ці півтора місяці, як більшість росіян все життя. Так, вчора ворог пошкодив високовольтну лінію напругою 300 кВ. Аварія досить серйозна – світло зникло у понад 200 населених пунктах, тимчасово окупованих», – наголосив начальник обласної державно адміністрації Сергій Гайдай.

Чергові обстріли мирного населення: у Сєвєродонецьку з-під завалів врятовано двох осіб

«Якщо у Гірському росіяни пошкодили лише декілька автомобілів, то у Сєвєродонецьку знов є руйнування домівок. Зранку співробітники ДСНС організували пошуково-рятувальні роботи – з-під завалів евакуйовані два громадянина. Роботи тривають», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Вдалося ліквідувати всі загоряння у Новодружеську, обстріляному росіянами.

Нагадаємо, вночі там сталося руйнування і займання низки будівель, зокрема, житлових будинків та господарчих споруд.
 

Фінансування під 0 % річних від Ощадбанку на підтримку посівної кампанії – програма розширена на середні та великі підприємства

Із 28 березня 2022 року в АТ « Ощадбанк» стартувала програма підтримки агропромислових підприємств (АПК) на проведення комплексу весняно-польових робіт в рамках державних програм підтримки «Доступні кредити 5-7-9 %» та «Державні гарантії на портфельній основі». В рамках програм підприємства АПК можуть отримати фінансування під 0 % річних із забезпеченням у вигляді 80 % державної гарантії.

Евакуюйтесь і вмовляйте рідних – може настати день, коли ми не зможемо доставити ліки і їжу, – Сергій Гайдай

У «режимі тиші» росіяни вкотре відповіли відмовою. Декілька діб евакуація відбувається при відсутності «гуманітарних коридорів» та під нестихаючим вогнем російської армії.

20 квітня буде чергова спроба врятувати людей зі Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Гірського та Попасної, – повідомляє Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

Сергій Гайдай: вночі обстріляний Новодружеськ – зруйновані будинки, місто без газу. У Лисичанську розмінували ще три багатоповерхівки

«Постраждало містечко, розташоване впритул до Лисичанська, – Новодружеськ. Після опівночі росіяни відкрили вогонь по житловим будинкам. Зайнялися два в центральній частині міста, скільки ще пошкоджено уламками та вибуховою хвилею – встановлюємо. В місті перебито газопровід. Зранку аварійна служба перевірятиме, як швидко його можна відремонтувати. Декілька разів за ніч ворог також обстріляв місто Гірське», – поінформував начальник обласної військової адміністрації.

Якщо наші партнери мають потрібну Україні зброю, то їхній обов'язок – допомогти захистити свободу й життя людей – звернення Президента Володимира Зеленського

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Завершується 55-й день нашої оборони від повномасштабної агресії Росії. Зараз на території нашої держави та в прикордонних районах Росії зосереджена фактично вся боєздатна частина армії окупантів. Вони зігнали проти України майже всіх і майже все, що здатне з нами воювати.