Архів новин

19 апреля 2022

За сьогодні на Луганщині зруйновані ще дев’ять будинків, зайнялася вугільна лава, перебито газопровід, – Сергій Гайдай

Після обстрілів російської армії на території області 19 квітня виникли дев’ять пожеж, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Ворог відкривав вогонь по Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Кремінній, Новодружеську, де пошкоджено або зруйновано дев’ять житлових будинків. П’ять із них – в Кремінній. У Новодружеську сталося займання вугільної лави. У Сєвєродонецьку пошкоджено газопровід – без газу декілька районів міста», – зазначив Сергій Гайдай.
 

Отримати статус та допомогу для внутрішньо переміщених осіб тепер можна в "Дії"

Українці, що були вимушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові, дії до більш безпечніших місць України, можуть отримати статус ВПО онлайн, подати заявку на щомісячну виплату.

Статус ВПО можуть отримати користувачі в Дії як для себе, так і для своїх дітей. Виплати в розмірі 2000 грн для дорослих та 3000 грн для дітей. Виплати нарахують на картку єПідтримка, і їх можна використати як завгодно: зняти готівку, переказати на іншу картку та купити будь-який товар.

55 людей вдалося врятувати з Попасної, загалом вже понад 100 за сьогодні, – Сергій Гайдай

«До цього міста також завезено два автобуси гуманітарної допомоги, яку розподілять адресно та по укриттях. Евакуювати людей непросто – в декількох районах Попасної тривають вуличні бої. Якщо сьогодні людині вдалося безпечно дістатися до місця зборів, то невідомо – чи буде це безпечно потворити її сусідові завтра. Тому виїжджайте, поки є шанс вибратися не під кулями, збережіть життя. Як 55 жителів Попасної, які зараз вже в іншому регіоні України – у безпеці», – сказав Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

У Новодружеську сталося займання вугілля на відкритій території поблизу шахти, - Сергій Гайдай

«Туди влучив російський снаряд. На щастя, рятувальники змогли вчасно дістатися до місця займання і загасити його. Тління вугілля ще триває, але пожежу локалізовано», - повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У Лисичанську надзвичайники ліквідували загоряння у двох приватних будинках.

У Кремінній внаслідок ворожих обстрілів пожежі виникли у п’ятьох будинках.
 

Сергій Гайдай: у Рубіжному протидіють влаштованій росіянами гуманітарній кризі – їжу і ліки привозимо у достатньому обсязі

«У частину міста, яку ми контролюємо, майже щодня привозять гуманітарну допомогу. До тих вулиць, де ситуація загострена, вантаж доставляє нацгвардія», – підкреслює очільник Луганщини Сергій Гайдай.  

Зазвичай це крупи, консерви, макарони, олія, цукор, дитяче харчування, медикаменти й предмети першої необхідності. А також хліб, який випікають в одній із військових частин.

Інформацію про навчання та документи про освіту можна перевірити у ЄДЕБО

Мільйони наших громадян були вимушені кинути усе й рятуватись від росармії, інколи, навіть, без документів. Але життя триває й перед багатьма вже постало питання відновлення та підтвердження документів про освіту.

Зробити це можна через Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО) у сервісі «Інформація про фізичну особу, що міститься в ЄДЕБО» за електронною адресою https://info.edbo.gov.ua.

Майже 50 жителів Сєвєродонецька та Лисичанська прямують до безпечних регіонів країни, – Сергій Гайдай

«Непроста безпекова ситуація, але життя кожного врятованого варте зусиль. 10 сєвєродончан та 38 лисичан вже евакуйовані. Вони прямують до інших областей – туди, де безпечно. Сьогодні вивеземо всіх бажаючих – шукаємо у найвіддаленіших бомбосховищах, інформуємо людей про можливість безпечно та безоплатно виїхати, дізнаємось про одиноких літніх людей, допомагаємо їм. Але трапляються й складні випадки, коли не хочуть покидати підвал батьки з дітьми шкільного віку. Вмовляємо, пояснюємо, що дитина повинна якнайскоріше відновити навчання. Поступово вдається.

Сергій Гайдай: росіянами пошкоджено високовольтну лінію – знеструмлені 215 населених пунктів

«Ситуація критична – світло зникло майже по всій області. За приблизними підрахунками, у 215 населених пунктах. Це і міста, і села. Кількість знеструмлених абонентів унаслідок обстрілу росіянами високовольтної лінії електропередачі напругою 300 кВ з’ясовується», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Також він зазначив, що від загальної кількості відключених газорозподільних станцій по всій країні понад 60 відсотків припадають на Донецьку та Луганську області.

Під час оперативних заходів в Лисичанську вбито співробітника поліції, поранено ще двох

18 квітня в Лисичанську під час вилучення представниками територіальної оборони спільно зі співробітниками ГУ НП в Луганській області гранати у громадянина України 1980 року народження, останній кинув вибуховий пристрій у бік поліцейських, після чого заволодів службовим автоматом.

У результаті смертельне поранення отримав оперуповноважений Сєвєродонецького районного управління поліції.

Ще двоє поліцейських поранені. У першого – множинні осколкові пошкодження лівої руки. У другого – вогнепальне осколкове поранення обличчя.

Сергій Гайдай: 19 квітня людей евакуюватимемо, однак у «режимі тиші» росіяни нам відмовили. Виїжджайте – жителі Кремінної не встигли і тепер в заручниках

Як і щодня, будуть організовані спроби врятувати людей із Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної та Гірської громади, – поінформував очільник Луганщини.

Із Покровська на 19 квітня призначений евакуаційний поїзд

Про це повідомили в Укрзалізниці.

Для евакуації жителів Луганщини і Донеччини о 16:30 на станцію у Покровську буде подано евакуаційний безкоштовний поїзд.

16:30 – 234/233 Покровськ – Чоп.

На знищенні інфраструктури в Кремінній росіяни не зупинилися – зруйновані ще шість будинків, по області – 12 , – Сергій Гайдай

Саме стільки на Луганщині пошкоджено або вщент зруйновано будинків за минулу добу, – поінформував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації, 19 квітня зранку.