Архів новин

01 апреля 2022

Понад 2000 пенсіонерів на Луганщині отримали свої «кровні» через мобільні відділення Укрпошти. Розпочато виплати за квітень

Три дні поспіль, незважаючи на цілодобові артобстріли росармією, «Укрпошта» доставляла пенсії жителям Луганської області.

Сьогодні, 1 квітня, одночасно сім мобільних відділень працювали у Лисичанську та Кремінній – по три та одне у Сєвєродонецьку.

Через складну безпекову ситуацію, до Лисичанська поштарі дісталися вперше з початку російського вторгнення в Україну. Тому виплати робились за березень та квітень одночасно: 360 лисичан, виснажених морально та матеріально, зібрались з усього міста.

Повернуто світло ще до 6 631 споживача Луганщини, - Сергій Гайдай

Упродовж дня електромонтери повернули світло 6 631 споживачеві, які перебували без електропостачання через пошкодження мереж російськими обстрілами на Луганщині.

Силами Лисичанського РЕМ включено ПЛ-35 кВ «Фабрична-Миронівка». Підключено підстанцію напругою 35 кВ «Фабрична». Частину абонентів Лисичанська заживлено від підстанції «ГТВ».

На Луганщині провели 18 складних операцій пораненим дітям

«Множинні осколкові поранення, мінно-вибухові травми, поранення обличчя та очей… - це страшні діагнози, з якими стикаються лікарі, надаючи допомогу дітям. Рашистські бомби не обирають та не щадять своїх жертв: лікувальні заклади Луганщини надають медичну допомогу пораненим дітям усіх вікових категорій. За місяць війни дитячі хірурги провели 18 складних операцій», - розповіли у Департаменті охорони здоров’я Луганської обласної військової адміністрації.

2 квітня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У суботу, 2 квітня, за інформацією Укрзалізниці, очікується евакуаційний поїзд з Луганщини.

Орієнтовний час відправлення зі станції в Новозолотарівці - 14:00.

Далі - пересадка до потягів в Донецькій області.

Можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.
 

У Лисичанську відновили газопровід високого тиску – один з великий районів міста знов з газом

Сьогодні, 1 квітня, фахівцями Лисичанського МРУЕГГ відновлений магістральний газопровід високого тиску 400 мм діаметром.

Завдяки цьому відновлено живлення другого вводу на місто Лисичанськ.
 

«Режим тиші»: російська армія обстріляла евакуаційний автобус, який віз людей з Лисичанська. З цього міста евакуйовані близько 1300 жителів за день

«Домовлятися з росіянами, певно, можна. Вірити дотриманню обіцянок – ні в якому разі. Сьогодні нібито «режим тиші», а нашим автобусам з людьми доводиться майже щоразу уникати осколків та мін. Чергове випробування чекало знов у Лисичанську. Ворог обстріляв наш транспортний засіб. На щастя, ніхто з пасажирів не постраждав. Всіх доставлено до залізничних вокзалів. До речі, з цього міста сьогодні евакуйована рекордна для Луганщини кількість людей – близько 1 300. Для порівняння, це середньодобовий показник по вій області загалом», – підкреслив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Евакуйовані майже 300 сєвєродончан, бажаючих в Лисичанську набагато більше, – Сергій Гайдай

«До залізничних вокзалів сьогодні евакуйовані майже 300 жителів Сєвєродонецька – зусиллями обласної, місцевої влади та волонтерів. Ще багато хто виїхав на власному транспорті. Скільки вивеземо з Лисичанська? Буде відомо в кінці дня, тому що бажаючих виїхати дуже багато. Незважаючи на мінну небезпеку, автобуси повертаються за людьми в місто знову і знову. Упевнений, заберемо усіх. Вони будуть у безпеці», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай: на маршруті евакуаційного автобусу в Лисичанську росіяни з безпілотника замінували трасу, трагедії вдалося уникнути. Також обстріляні Новодружеськ та Привілля

«Ми евакуюємо з шести міст та сел. Та майже в кожному з них «режим тиші» з боку ворога відсутній. Росіяни зранку відкрили вогонь по Гірському, трохи пізніше – по старим районам Сєвєродонецька, Новодружеську та Привіллю. Не обійшлося без труднощів і в Лисичанську. На шляху евакуаційного автобусу опинилися міни. Росіяни скинули їх за допомоги безпілотника. Водій своєчасно побачив небезпечні предмети та змінив маршрут. Трагедії вдалося уникнути», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

60 рубіжан вже прямують до потягу, який доставить їх на захід України, - Сергій Гайдай

«Сьогодні ми евакуюємо всіх, кого зможемо, з огляду на безпекову ситуацію. Люди прийшли на місця зборів у кожному із заявлених населених пунктів, але подекуди «режим тиші» відсутній. Росіяни не дотримуються домовленостей, досягнутих на найвищому рівні. Вдалося вивезти з небезпеки 60 жителів Рубіжного. З інших міст та сіл евакуація триває», - поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Ще 20 тисяч домівок Луганщини знову зі світлом, працюємо над подачею води, – Сергій Гайдай

«В останній день березня ми мали майже 125 тисяч знеструмлених абонентів. Світло було відсутнє у Рубіжному, Сєвєрдонецьку і частині Лисичанська. Не кажучи вже про значно менші населені пункти. Але зусиллями електриків ТОВ «ЛЕО» і місцевих РЕМів, спеціалістів промислових підприємств області нам вдалося полагодити одну з високовольтних ліній. Зокрема, заживити стару частину Сєвєродонецька», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Завдяки цьому кількість знеструмлених абонентів скоротилася на 20 тисяч – із 124 914 до 103 649.

Нам погодили відкриття п’яти «гуманітарних коридорів», але «режиму тиші» росіяни не дотримуються. Евакуацію заплановано з шести міст та сіл, - Сергій Гайдай

1 квітня заплановано відкриття п’яти «гуманітарних коридорів» на Луганщині. Евакуацію організують з шести міст та сіл.

Сергій Гайдай: зранку росіяни обстріляли з градів Гірське, поранено жінку

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації 1 квітня.

«Із реактивних систем залпового вогню росіяни завдали удар по житловому сектору міста Гірське. Маємо декілька зруйнованих будинків, поранено жінку. Рятувальники продовжують працювати», - зазначив Сергій Гайдай.

Три евакуаційні потяги рушать із Луганщини та Донеччини 1 квітня

Новозолотарівка (Луганська область):
14:00 - 5501 Новозолотарівка - Лозова.

Краматорськ (Донецька область):
13:00 - №274/273 Краматорськ - Львів;
16:00 - №276/275 Краматорськ - Львів.
 

Указом Президента утворені Кремінська та Рубіжанська міські військові адміністрації, призначено їх начальників

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського від 31 березня 2022 року № 192/2022, а також в учорашніх розпорядженнях Глави держави № 47/2022-рп та №48/2022-рп.

Президент Зеленський постановив утворити:
- Кремінську міську військову адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області;
- Рубіжанську міську військову адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

Відповідний Указ набув чинності з дня його оприлюднення.

2 загиблих, 2 постраждалих, 18 зруйнованих будинків, – Сергій Гайдай про наслідки російських обстрілів 31 березня

Очільник Луганщини повідомив, що через потужні обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Кремінної, Іванівки пошкоджено 20 об’єктів.

Серед них 9 багатоквартирних та 9 приватних житлових будинків, господарчі споруди, об’єкти інфраструктури.

Від вогню росіян загинуло 2 людини у Сєвєродонецьку. Постраждали жителі Лисичанська і Тошківки. Врятовано з полум’я 4 осіб.