Архів новин

01 июля 2022

Із 1 липня майже у 283 тисяч жителів Луганщини зросли пенсійні виплати

У зв`язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – з 1934 до 2027 гривень, – Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області автоматично проведено перерахунок пенсій непрацюючим пенсіонерам.

Тож, мінімальна пенсія, яка еквівалентна прожитковому мінімуму, відсьогодні збільшилася на 93 гривні і становить 2027 гривень.

Розмір підвищення пенсії з 1 липня кожному пенсіонеру визначено в індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховується.

Переселенці з Рубіжного можуть отримати допомогу від міської влади – триває реєстрація

Рубіжанська міська військова адміністрація продовжує анкетування мешканців Рубіжанської міської територіальної громади задля з’ясування даних про місце їх перебування за наступним посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeE39zZmhl7QFL2AOo4DJcdfKPtgRS4...

Анкетування проводиться для визначення потреб та організації надання безоплатної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Рубіжанської міської територіальної громади.

Заяву про призначення/перерахунок пенсії можна подати до будь-якого сервісного центру ПФУ, незалежно від місця реєстрації

Заяву про призначення/перерахунок пенсії разом з необхідними документами особа може подати до будь-якого сервісного центру обраного головного управління Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання особи/перебування на обліку як пенсіонера.

Заяву про призначення пенсії, про її перерахунок та необхідні документи можна подати в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через вебпортал електронних послуг Фонду (https://portal.pfu.gov.ua).

Вперше надано онлайн доступ до 10 мільйонів копій документів з історії Голокосту

Вперше стали доступними онлайн документи про Голокост, що зберігаються в державних архівах України.

Це 10 мільйонів сторінок записів про трагедію єврейського народу, скопійовані Меморіальним Музеєм Голокосту США в рамках співробітництва за Договором з Державною архівною службою України впродовж майже 25 років.

Перші мільйони сторінок записів тепер легко шукати на ресурсі: https://cutt.ly/oKXErYB

30 червня розпочалось прийняття електронних заяв від вступників на основі базової середньої освіти

Розпочалось прийняття електронних заяв від вступників на основі базової середньої освіти (після завершення 9-го класу). Подати електронні заяви на бюджетну та контрактну форми навчання можна до 18:00 13 липня. Після цього прийом заяв буде можливий тільки на контракт (до кінця жовтня), якщо в закладі освіти є відповідні небюджетні конкурсні пропозиції. 

Для подання заяви потрібно:

Де отримати безоплатну правову допомогу

1548 – цілодобова «гаряча лінія» Мінреінтеграції з питань роботи гуманітарних коридорів, допомоги ВПО, взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування щодо забезпечення населення гуманітарними потребами тощо;

+38(096)078-84-33 – додатковий цілодобовий канал зв’язку Мінреінтеграції з кризових питань для громадян, які перебувають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях (у випадку відсутності мобільного зв’язку та наявності доступу до інтернету можна залишити повідомлення або зателефонувати на вказаний номер через мобільні застосунки WatsUpp/Telegram/Viber);

Вступ-2022: як стати студентом, якщо ви залишилися на окупованій території або депортовані

Жителі з особливо небезпечних територій, ТОТ та примусово депортовані в рф чи білорусь можуть вступити до українських фахових коледжів.

Їх прийматимуть на навчання через електронний кабінет вступника.

Інструкцію, як це можна зробити, шукайте в інфографіці
 

1 липня є можливість евакуюватися поїздом сполученням Покровськ-Львів

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 1 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: росіяни атакують Лисичанський НПЗ, утримують його частину, в місті знищують будинок за будинком

Ворог марно намагається оточити українських військових, атакуючи Лисичанськ із півдня та заходу.

Не вдається росіянам захопити і автошлях, який надає сполучення із Бахмутом, – поінформував очільник Луганщини Сергій Гайдай.