Архів новин

12 июля 2022

Україна тепер не лише впроваджує стандарти НАТО, а й може брати участь у розробці нових стандартів – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні хочу відзначити одне рішення, яке виглядає ніби технічним, але за ним – багато і символізму, і дуже змістовної політичної роботи. Україна стала асоційованим членом спеціальної багатосторонньої програми НАТО щодо технологічної взаємосумісності. Якщо казати простіше, це про стандарти Альянсу. Україна тепер не лише впроваджує в себе стандарти НАТО, а й може брати участь у розробці нових стандартів.

Окупанти впритул розстрілювали наші лікарні, а тепер шукають винних, бо госпіталізувати людей нікуди, – Сергій Гайдай

Він нагадав, як відому на всю Луганщину семиповерхівку – будівлю Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні – росіяни розбивали 240-мм снарядами.

З серпня 2022 року пацієнти почнуть отримувати електронні рецепти на антибіотики

Пацієнти отримуватимуть електронний рецепт для придбання антибіотиків за власні кошти уже з серпня 2022 року. Це перший етап у впровадженні електронного рецепта на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у розв'язанні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.

СНУ ім. В. Даля: як вступити на навчання, якщо мешкаєш на небезпечній території

Вишем з Луганщини зроблені змістовні інфографіки із поясненнями та термінами вступної кампанії 2022 року для абітурієнтів з небезпечних територій.

Здобувачі освіти та випускники можуть самостійно отримати інформацію про видані їм документи про освіту на сервісі ЄДЕБО

Крім того, вже зараз завдяки сервісу ЄДЕБО «Інформація про фізичну особу, що міститься в ЄДЕБО» (https://info.edbo.gov.ua/check-person/) здобувачі освіти та випускники закладів освіти можуть самостійно отримати інформацію про видані їм документи про освіту та дані про навчання.

До Львова можна безкоштовно виїхати поїздом із Покровська 12 липня

Безкоштовний евакуаційний поїзд буде подано на станцію у Покровську 12 липня о 16:30.

16:30 – 234/233 Покровськ – Дніпро – Львів

Як повідомили в Укрзалізниці, в розкладі можливі зміни.

Сергій Гайдай: сім орієнтованих на експорт підприємств Луганщини отримали допомогу від держави та вже відновили виробництво продукції

Перед російським вторгненням свою продукцію за кордон продавали 83 суб’єкти господарської діяльності Луганщини.

Більшість з них були розташовані у «промисловому трикутнику: 35 –  у Сєвєродонецьку, 16 – у Рубіжному та 10 – у Лисичанську.

Ці міста наразі знищені росіянами вщент.

Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги приймає онлайн без електронного направлення

Амбулаторно-поліклінічне відділення КНП «Лисичанська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» відновило роботу в режимі онлайн із 1 липня.

Пацієнти можуть отримати консультації фахівців, які допоможуть в діагностиці стану або в підборі та корекції лікування.

Можливе направлення для додаткового обстеження с видачею електронного направлення.

Консультації у Лисичанській обласній лікарні з надання психіатричної допомоги безкоштовні. Електронне направлення не потрібне.

Порядок отримання консультації:

Переселенці з Рубіжного можуть заявити про втрачене житло – необхідно заповнити електронну форму

Рубіжанська міська військова адміністрація очікує інформацію від мешканців територіальної громади, які втратили власне житло та потребують поліпшення житлових умов.

Анкета заповнюється власником житла: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdD0Jb8M63CvvY39DX5gA3OByoh-ZuY...

Авіацією ворог намагається витиснути українських захисників, а тим часом в Лисичанську «зникає» комунальна техніка, - Сергій Гайдай

Наші бійці тримають оборону і протидіють спробам росіян створити умови для майбутніх наступальних дій, - зазначає очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Однак під час «оперативної паузи» окупанти не припинили артилерійські та ракетні удари, намагаються захопити невеликі населені пункти, розташовані на межі Луганської та Донецької областей, аби блокувати великі міста. Щонайменше від чотирьох авіаударів потерпали села і селища 11 липня», - повідомляє начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Рішення про санкційний виняток буде сприйматися в Росії виключно як прояв слабкості – звернення Президента України

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні був непростий день.

По-перше, Міністерству закордонних справ довелося викликати представника Канади у нашій державі через абсолютно неприйнятний виняток із санкційного режиму проти Росії. Це стосується не просто якоїсь турбіни для газопроводу «Північний потік», яку Канада не повинна була, але все ж таки вирішила передати. Передати фактично Росії. Це стосується спільних правил.