Прес-центр6 серпня 2021, 17:08

«Блаженні милостиві»: Сєвєродонецька єпархія придбала сучасний гематологічний аналізатор для Сватівської психологічної лікарні

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у передачі КПН "Сватівська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги" автоматичного гематологічного аналізатора LabAnalyt -3000 Plus, придбаного Сєвєродонецькою єпархією Української Православної Церкви.

Єпископ Новопсковський Іринарх розповів присутнім, що вже п’ять рік поспіль діє акція «Блаженні милостиві» – збір пожертв для онкохворих, важкохворих дітей і малозабезпечених сімей.

«Пожертви направляють на придбання медобладнання або адресну допомогу хворим дітям і малозабезпеченим сім'ям. Акція проходить у дні Великого посту в Сєвєродонецькій єпархії Української Православної Церкви. У межах заходу було зібрано 192 тисячі гривень, що дало змогу придбати гематологічний аналізатор».

Катерина Безгинська наголосила, що постійну увагу голова облдержадміністрації Сергій Гайдай приділяє питанням охорони здоров’я та галузі освіти області.

«На вас лежить велике навантаження за наше здоров’я та самопочуття. Особливо в ці часи, коли світ охопила пандемія. Але й і ви не забувайте про себе. Наразі на Луганщині достатньо якісної та різної вакцини. Тому робіть щеплення, бережіть своє життя, – дякуючи медичним працівникам зазначила заступниця голови облдержадміністрації, – Окремо хочу подякувати нашому духовенству за це сучасне обладнання. Ваша справа доводить доброту і турботу про людей, які фізично або психічно хворіють, і серце радіє коли усвідомлюєш, що небайдужість до чужої біди проявляють все більше вірян».

Після урочистого вручення обладнання, Катерина Безгинська у супроводі головного лікаря Дмитра Вінтоняка, Сватівської міської голови Віти Сліпець та медичних працівників оглянула усі відділення лікарні.  

Сьогодні КНП «СОЛНПД» – це цілісний багатофункціональний медичний комплекс, загальна площа  якого 24 га, де знаходяться 29 будівль та споруд. У лікарні працюють близько 350 осіб.

КНП «СОЛНПД» здійснює курацію та надає організаційно-методичну допомогу психіатрам всіх районів області.