Прес-центр24 травня 2019, 09:05

ЦНАПи Лисичанської та Сєвєродонецької міських рад отримали мобільні кейси

Це сталося завдяки постійному та надійному партнеру проекту «Реформа управління на сході України ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією GIZ за дорученням Федерального уряду Німеччини.

Для ефективного функціонування віддаленого робочого місця у форматі «мобільного офісу» проведено тренінг для працівників ЦНАПів на тему: «Інноваційні підходи до надання адміністративних послуг громадянам» щодо технічного наповнення та функціоналу кейсу, а також організаційного та правового забезпечення віддалених робочих місць з використанням мобільного кейсу. Учасники тренінгу дізналися історію створення сервісу, його поширення та ознайомились з практиками застосування мобільного кейсу у різних громадах. Під час практичної частини тренінгу учасники розробили «дорожні карти» запуску сервісу у своїх громадах.

Мобільний кейс – обладнання, яке складається з  комплекту  сучасної портативної техніки: ноутбук, сканер, принтер, 3G USB модем для доступу до мережі Інтернет, веб-камера, пристрій для зчитування інформації з паспортів з електронним безконтактним носієм (ІD-карток). Такий кейс розрахований на 5-6 годин автономної роботи.

Завдяки мобільному кейсу громадяни, які перебувають на стаціонарному лікуванні, люди з інвалідністю та похилого віку зможуть отримувати якісні адміністративні послуги, не відвідуючи ЦНАП.

Нагадаємо, що протягом 2018-2019 років за підтримки міжнародних партнерів для ЦНАПів області придбано 12 мобільних кейсів.