Прес-центр8 травня 2019, 10:05

Громади Луганщини співпрацюють із Програмою розвитку ООН

Для створення умов з реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні, зміцненні інституційної спроможності органів місцевого самоврядування у Станиці Луганській відбулося засідання круглого столу на тему: «Добре впорядкування та реформа децентралізації в Луганській області – Станично-Луганський район».

Захід відбувся за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за участі представників обласної та районної державних адміністрацій, селищного та сільських голів Станично-Луганського району.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру –  це багатостороння донорська рамкова програма, яка спільно імплементується чотирьома партнерськими агентствами ООН у співпраці з урядом України. Програма працює у п’яти областях: Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській.

Від Луганської області у програмах беруть учать Гірська, Попаснянська міські ради, Біловодська (ОТГ), Красноріченська (ОТГ), Станично-Луганська, Новоайдарська селищні ради, Красноталівська, Широківська сільські ради, військово-цивільні адміністрації міста Золоте та Щастя.

У рамках програми передбачена розробка ефективних механізмів участі громадського суспільства у прийнятті е-рішень; розробка та тестування програми бюджетування та управління фінансами; створення Універсальних сервісних платформ надання послуг; підтримка органів місцевого самоврядування для відновлення, розширення та автоматизація моніторингу забруднення, контролю та екологічної звітності в зоні конфлікту.

Також планується проведення тренінгів з основ децентралізації та переваг об’єднання, формування спільної політики в цільових громадах.