Прес-центр16 серпня 2021, 14:08

На Луганщині розпочали зведення унікального легкоатлетичного манежу, – Сергій Гайдай

Також Сергій Гайдай під час пресконференції розповів про відновлення та будівництво закладів сфери освіти і спорту.

«Діти – це наше майбутнє. Тому важливо, яке підґрунтя ми закладемо для розвитку молодого  покоління», – зауважив він.

Так, у цьому році на ремонт 10 шкіл та трьох дитячих садочків заплановано витратити 345,9 млн гривень. Тоді як у 2020 році здано в експлуатацію сім шкіл та три дошкільних навчальних заклади на суму 152,2 млн гривен.  

Голова облдержадміністрації зазначив, що головним принципом відновлення об’єктів освітньої галузі для нього є повне вирішення усіх проблемних питань: «Загалом ми змінили підходи до ремонтів. Якщо раніше ми намагалися виконати максимальну кількість дрібних робіт на об’єкті за незначні кошти, то зараз охоплюємо капремонтом усю будівлю. Щоб кожного разу діти та педагоги з радістю поверталися сюди знову. І крім навчання їх нічого не відволікатиме».

Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що розвитку фізичної культури та спорту приділяється значна увага з боку державної та обласної влади.

Лише у Луганському обласному фізкультурному центрі «Олімп» в Кремінній цьогоріч збудовано спеціалізовану залу спортивної гімнастики та розпочали зведення унікального легкоатлетичного манежу. Ці роботи розраховані на два роки. Їх вартість складає близько 297 мільйонів гривень. Зважаючи на те, що там регулярно проводять збори спортсмени з інших областей, закладане будівництво житла для них – чотирьох будинків вартістю 10,8 млн гривень.

Реконструкція залу боротьби розрахована на 22 млн гривень. Крім того, капремонт басейну «Садко» в Сєвєродонецьку обійдеться у 6,9 млн гривень.

Разом з тим, на Луганщині активно реалізовується Програма Президента «Здорова Україна». Передбачено возвести 215 мультифункціональних спортивних майданчиків.  «Ми планували, що в цьому році їх буде 52. Однак, після перегляду кошторису, загалом їх буде 70. Сподіваюся, що шанувальникам спорту та здорового способу життя це сподобається – вони тренуватимуться в комфортних умовах», – додав Сергій Гайдай.

Перлиною спортивної інфраструктури області стане втілення проєкту будівництва у Сєвєродонецьку льодової арени, початок якого запланований у 2021 році. Його вартість – 182,7 млн гривень, площа льодового поля дорівнюватиме 28х58 м,  трибуни розраховані на 430 місць.   

«Не кожна область може похвалитися такою великою кількістю нових об’єктив спортивного призначення. Саме завдяки ініціативам та підтримці Президента України розвиток спорту Луганщини отримав вагомий поштовх», – сказав Сергій Гайдай.