Прес-центр26 вересня 2019, 12:09

У Сєвєродонецьку відбувся тренінг щодо зміцнення міжвідомчої взаємодії суб’єктів, які надають допомогу постраждалим від насильства

На базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги проведено тренінг за темою: «Зміцнення міжвідомчої системи координації, попередження та захисту жінок та дівчат, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

Захід відбувся за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, Української фундації громадського здоров'я та громадської організації «Центр соціально-психологічної підтримки громади».

До участі були запрошені суб’єкти міжвідомчої взаємодії регіонального рівня, які працюють у сфері запобігання і протидії насильству, поліцейські групи «ПОЛІНА» міста Сєвєродонецька, фахівці управління праці та соціального захисту населення Сєвєродонецької міської ради.

Слід зазначити, що у місті Рубіжне за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення ведеться робота зі створення першого в області притулку для жінок, які постраждали від насильства. У зв’язку із цим, у ході тренінгу розглянуто механізм перенаправлення до притулку та координації дій суб’єктів.

Під час тренінгу також обговорено нормативне забезпечення запобігання домашньому насильству, наголошено на функціях і повноваженнях кожного із суб’єктів міжвідомчої взаємодії. Учасники обговорили роботу в Луганській області спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, серед яких 8 мобільних бригад психосоціальної допомоги, 5 кабінетів невідкладної медико-психологічної допомоги жінкам, постраждалим від насильства, регіональна «гаряча лінія».