Прес-центр30 вересня 2019, 10:09

У Сєвєродонецьку відкрито Ісламський культурний центр

29 вересня у Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття Ісламського культурного центру та мечеті «Бісмілля».

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Цей духовний центр став першим, відкритим на Сході країни після окупації частини її території. На окупованих загарбниками землях залишилися два великих Ісламських центри – у Донецьку та Луганську, та десятки мечетей, що були об'єднані у мережу Духовного управління мусульман України «Умма».

Зараз вони припинили роботу, помешкання захоплені. Сотні мусульман разом із сім'ями вимушені були переїхати до інших регіонів України.

З відкриттям центру мусульмани регіону й України зможуть сповідувати власну релігію, займатися культурно-просвітницькою і соціальною роботою.

В мечеті Ісламського культурного центру Сєвєродонецька зможуть одночасно молитися більш як сотня вірян. Крім того, для них будуть діяти бібліотека і навчальні класи.

Крім релігійної роботи і здійснення ритуалів ісламського культу, у центрі викладатимуть арабську, читатимуть лекції з ісламської культури для всіх охочих, займатимуться соціальною роботою, матиме «штаб-квартиру» вже давно діючий  центр військових капеланів та волонтерів.

Сєвєродонецька мусульманська релігійна громада «Бісмілля» розташована у Сєвєродонецьку за адресою пр. Гвардійський, 10A.