Прес-центр27 вересня 2019, 12:09

Віталій Комарницький: ми вдячні міжнародним партнерам за допомогу жителям Луганщини

Сьогодні, 27 вересня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з директором та регіональним менеджером Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Разом із директором Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні Аною Поврженич та регіональним менеджером Гораном Зубером він обговорив напрями поточної діяльності та плани NRC для подальшої взаємодії з обласною владою.

«Дякую за вашу участь у гуманітарній місії та сподіваюсь на системну підтримку населення області у майбутньому. Ще років шість тому одним із здобутків незалежної України, у порівнянні з багатьма іншими країнами, ми вважали мирне життя та лише чули про проблеми, які наразі потрібно вирішувати на Луганщині. І ви у цьому нам допомагаєте», – зазначив голова облдержадміністрації.

Ана Поврженич акцентувала, що починаючи із кінця 2014 року, допомогу від Норвезької ради у справах біженців отримали понад 160 тис. осіб з Луганської та Донецької областей. Загальний розмір допомоги склав 31 мільйон доларів США.

Щодо програм, які реалізуються на території Луганщини, вона відзначила напрями відновлення житла, правової допомоги та життєзабезпечення та продовольчої безпеки. Зокрема, відремонтовано та утеплено понад 3,7 тисяч домівок.

За програмою правової допомоги цьогоріч підтримкою скористалися близько 8 тисяч людей.

За напрямом життєзабезпечення та продовольчої безпеки планується надати цільову грошову допомогу 4,5 тисячам осіб.

Серед подальших планів – надання гуманітарної допомоги жителям тимчасово непідконтрольної території.

Наразі Представництво Норвезької ради у справах біженців в Україні розробляється стратегія діяльності на наступний рік.