Прес-центр6 вересня 2019, 18:09

Віталій Комарницький ознайомився з ходом відновлювальних робіт поблизу КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький під час робочої поїздки відвідав Станицю Луганську.

Там він ознайомився з ходом відновлювальних робіт зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець. Супроводжував очільника області начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації, координатор відновлювальних робіт Володимир Мирошниченко.

Очільник області поспілкувався з будівельниками та співробітниками ГУ ДСНС України в Луганській області стосовно реального стану справ навколо відновлення мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська» та наголосив, що їх робота має відповідальну місію.

Пройшовши ділянку шляху від контрольного пункту до розлому мосту, Віталій Комарницький пересвідчився щодо істотних змін на об’єкті. Зокрема, це демонтаж усіх фортифікаційних споруд, розширення автодороги тощо.

Представниками ТОВ «ЛЕО» демонтовано 12 пошкоджених електростовпів. На їх місце встановлені нові опори, по яким вже прокладено близько 400 метрів електрокабелю до зруйнованої частини мосту.

Також сьогодні піротехнічний підрозділ ДСНС продовжив перевірку місцевості поблизу мосту. Проте через не надання нашим піротехнікам гарантії безпеки зі сторони т.зв. «ЛНР» обстеження було припинено за 125 метрів від зламу мосту.

Разом з тим, попри готовність нашої сторони до початку будівництва на мостовій споруді, представники т.зв. «ЛНР» не дають згоду розпочинати  відновлювальні роботи.

Крім того, Віталій Комарницький зустрівся зі співробітниками Представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні. Очільник області подякував за надання електромобіля, який здійснює підвіз літніх людей від зламу мосту до КПВВ.

Голова облдержадміністрації зауважив, що наразі перед ним стоїть низка критично важливих проблем, які необхідно вирішувати оперативно та якісно. Відновлення мосту поблизу КПВВ він назвав однією з таких проблем.