Прес-центр13 жовтня 2016, 20:10

«Військовослужбовці сьогодні вписують героїчну сторінку в історію нашої країни», – Юрій Гарбуз з нагоди Дня захисника України

«Захисники України. Ці слова набули сьогодні особливого змісту. Вони є свідченням шани найкращим, котрі у найважливіший момент для нашої держави стали взірцем справжнього патріотичного подвигу». Цими словами розпочався урочистий захід до Дня захисника України «Хоробрі серця» в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі імені С.С. Прокоф’єва. Концертна зала зібрала військовослужбовців, які несуть службу в Луганській області.

З вітальним словом виступив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз: «Наша держава сьогодні, як і 300 років тому, коли за наказом імператриці Катерини ІІ була зруйнована Запорізька Січ, стала об’єктом збройної агресії з боку Росії. Ви, шановні військовослужбовці, даєте гідну відсіч ворогу і вписуєте героїчну сторінку в історію нашої країни».

Юрій Гарбуз вручив почесні відзнаки Луганської області «За розвиток регіону», почесні грамоти і листи подяки кращим військовим та подякував службу.

Концертна програма відобразила трагічні віхи новітньої історії України – Євромайдану та антитерористичної операції на Сході. Проникливі хореографічні та вокальні композиції, відеоряд, що їх супроводжував, нікого не залишили байдужими і викликали не одну скупу чоловічу сльозу.

Відзначення Дня захисника України та вшанування українського війська у свято Покрови Пресвятої Богородиці знаменує відродження в українському суспільстві споконвічної національної традиції, що бере свій початок від часів в Київської  Русі. Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.