Архів новин

04 января 2016

Ансамбль пісні та танцю "Радани"запрошує на святковий концерт "На рік добрий, на вік довгий".

Ансамбль пісні та танцю "Радани" Луганської обласної філармонії запрошує на святковий концерт "На рік добрий, на вік довгий". Концерт відбудеться в кращіх українських традиціях, де Ви зможете поринути у атмосферу новорічних та різдвяних свят. Артисти подарують глядачам твори українських композиторів, святкові колядки та щедрівки, народні танці. Хоча колектив ще дуже молодий, проте завзяття, бажання поділитись нестримною енергією, єдність артистів захоплює та вражає! Приходьте розділити святковий настрій разом із ансамблем "Радани"!
Концерт відбудеться у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім.С.С.Прокоф'єва, 19 січня о 18.00.
Квитки можна придбати в  Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім.С.С.Прокоф'єва:
  8,9,10 січня з 11.00-13.00, 
 11 по 16 січня з 12.00 до 17.00
 17 січня - вихідний
 18, 19 січня - з 12.00 до 17.00                                                                                                                                                           
Ціна квитків - 20,30,40,50 грн.
Довідки за телефонами: 066-219-55-80 / 063-326-62-55

Луганська обласна філармонія запрошує Вас у чарівну зимову подорож разом із Академічним симфонічним оркестром.

Луганська обласна філармонія запрошує Вас у чарівну зимову подорож разом із Академічним симфонічним оркестром. Глядачі мають змогу насолодитися музичними творами композиторів з Австрії, України, Франції та Італії. На чолі з австрійським диригентом Куртом Шмідом а також солістами Оленою Босенко, Людмилою Васецькою та Ігорем Новіковим, оркестр допоможе поринути у світ європейської музики та музики рідної землі. Програму святкового концерту "Європейські канікули" створено, щоб продемонструвати глядачеві шарм музики Франції, тонку та чуттєву душу України, музичну віртуозність Італіі, кращі музичні традиції Австрії.
Концерти відбудуться 15 та 16 січня о 18.00 у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім.С.С.Прокоф'єва.
Квитки можна придбати в  Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім.С.С.Прокоф'єва:
 8,9,10 січня з 11.00 до 13.00
 11-16 січня з 12.00 до 17.00
Ціна квитків - 30,40,50 грн.
Довідки за телефонами: 066-219-55-80 / 063-326-62-55

Як уникнути переохолодження організму та обмороження частин тіла

За прогнозами Укргідрометцентру 4 січня на території України спостерігатиметься холодна морозна погода, яка може стати причиною переохолодження організму та обмороження частин тіла людини. Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг.

При тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур). До обмороження більш схильні пальці, кисті, стопи, вуха і ніс. При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк. При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з’являються пухирі з прозорою рідиною.

Головне управління ДСНС України у Луганській області надає інформацію щодо розміщення пунктів обігріву, а також мобільних пунктів обігріву на автомобільному транспорті на території Луганської області

У зв’язку із різким пониженням температурних показників на території області, Головне управління ДСНС України у Луганській області надає інформацію щодо розміщення пунктів обігріву, а також мобільних пунктів обігріву на автомобільному транспорті на території Луганської області. 

Інформація щодо отримання послуг із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції

Законом України від 03.11.2015 року № 742-VIII «Про внесення змін до статті 11 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» передбачено, що військовослужбовці, учасники бойових дій та прирівняні до них особи, особи, звільнені з військової служби, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції чи виконували службово-бойові завдання в екстремальних (бойових) умовах, в обов’язковому порядку повинні пройти безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до цих центрів і назад.

Інформація щодо діючих державних бюджетних програм, спрямованих на соціальний захист учасників антитерористичної операції

Інформація щодо діючих державних бюджетних програм, спрямованих на соціальний захист учасників антитерористичної операції:

«Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції» (Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 221);

546 дітей Луганщини роз’їдуться на Різдвяні свята та канікули по всій Україні

Із Луганської області на Різдвяні свята та канікули практично по всім регіонам України поїде 546 школярів. Дітей зібрали по всім районам Луганщини. Для малечі передбачені екскурсії, ознайомлення з культурою та традиціями регіонів.

На Луганщині вручили квартиру учаснику АТО, який воював під Іловайськом

У місті Рубіжне заступниками голови Луганської облдержадміністрації Юрієм Клименко та Ольгою Лішик, міським головою Сергієм Хортівим були вручені ключі від однокімнатної квартири учаснику АТО, інваліду II групи Олександру Христиченко. 


У листопаді 2013 19-річний Олександр Христиченко пішов служити в українську армію. З весни 2014 брав найактивнішу участь в антитерористичній операції на Сході України. Служив у першому батальйоні дев'яносто третього бригади Української армії старшим стрільцем БМП-2. Неодноразово брав участь у затриманні терористів і їхніх пособників. 19 серпня 2014 Олександр Хрістіченко в складі батальйону дев'яносто третьому бригади воював під населеним пунктом Іловайськ Донецька область. Найстрашніший день 24 серпня - події так званого «Іловайського котла». 

120 школярів зі Станично-Луганського району поїхали відпочивати на Західну Україну

Днями 120 школярів зі Станично-Луганського району відбули на відпочинок до Західної України, а саме до Ужгорода, Івано-Франківська та Трускавця. 

На Луганщині вручили квартиру учаснику АТО, який воював під Іловайськом

У місті Рубіжне заступниками голови Луганської облдержадміністрації Юрієм Клименко та Ольгою Лішик, міським головою Сергієм Хортівим були вручені ключі від однокімнатної квартири учаснику АТО, інваліду II групи Олександру Христиченко. 

Термін дії Програми для управлінських кадрів «Fit for Partnership with Germany» продовжено на період 2016 – 2018 років

      У рамках двостороннього співробітництва між урядом України та урядом Федеративної Республіки Німеччина Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та німецьке Товариство з міжнародного співробітництва GIZ GmbH за дорученням Федерального міністерства економіки і енергетики реалізують Програму для управлінських кадрів Німеччина-Україна «Fit for Partnership with Germany»