Архів новин

27 января 2016

Фахівців облдержадміністрації навчали роботі із сучасними медіа

27 січня 2016 року в обласній державній адміністрації проведено семінар-тренінг «Свідоме споживання медіа-продукту» з питань медійної грамотності та вміння користуватися ресурсами новин. У заході взяли участь співробітники департаментів та управлінь облдержадміністрації, у тому числі управління з питань надзвичайних ситуацій, відповідальні за зв’язки з громадськістю та доступ до публічної інформації. Семінар-тренінг провели експерти у зазначеній сфері Ганна Руденко та Володимир Лермонтов.

Увага! Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії переноситься

Увага! Концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії  переноситься з 25.01.2016 на 06.02.2016. Квитки, що були продані, є дійсними. Будемо раді бачити Вас на концерті!

Спортсменки з Луганської області принесли срібло у скарбничку збірної України

На етапі Гран-прі зі стрибків у воду у Мадриді (15-17 січня) українські спортсмени завоювали дві медалі.

У синхронних стрибках з 10-метрової вишки луганчанки Анна Красношлик та Влада Таценко посіли друге місце. «Срібний» результат українок – 272,67 бала.

Г. Тука вручив державні нагороди колишнім співробітникам обласної міліції

Керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука спільно із начальником Головного Управління Національної поліції України в Луганській області Юрієм Покиньбородою вручили медалі «Захисника Вітчизни» колишнім співробітникам ГУМВС України регіону відповідно до Указу Президента України від 24 серпня 2015 року №480/2015. 

Тука провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 27 січня, керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука провів особистий прийом громадян. Усього очільник області розглянув 5 звернень, у тому числі 1 колективне. 

Луганська обласна філармонія об’являє конкурс на заміщення вакантних посад

Луганська обласна філармонія

об’являє конкурс на заміщення вакантних посад, а саме:

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група 1-х скрипок – 2 одиниці (помічник відповідального, відповідальний).

- Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група 1-х скрипок – 1 одиниця (відповідальний).

 - Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група 2-х скрипок – 1 одиниця (помічник відповідального).

- Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група 2-х скрипок – 2 одиниці ( помічник відповідального, відповідальний).

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група альтів – 3 одиниці (помічник відповідального, відповідальний).

- Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група альтів – 1 одиниця (помічник відповідального).

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група віолончелей – 1 одиниця ( помічник відповідального).

- Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група віолончелей – 1 одиниця ( відповідальний).

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група контрабасів – 2 одиниці (відповідальний, помічник відповідального).

- Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група флейт – 1 одиниця (друга флейта) .

- Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група гобоїв – 1 одиниця ( 2-й гобой).

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група кларнетів – 1 одиниці (регулятор).

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група фаготів – 1 одиниця (регулятор).

- Артист Академічного симфонічного оркестру першої категорії, група фаготів – 1 одиниця (3-й фагот ) .

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група труб – 1 одиниця (концертмейстер ).

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група тромбонів – 1 одиниця ( бас - тромбон).

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, арфа – 1 одиниця .

- Артист Академічного симфонічного оркестру вищої категорії, група ударних інструментів – 2 одиниці (концертмейстер, помічник концертмейстера).

- Артист вокаліст ансамблю пісні і тінцю вищої категорії – 2 одиниці.

- Артист балету ансамблю пісні і тінцю вищої категорії – 3 одиниці.

- Артист балету ансамблю пісні і тінцю першої  категорії – 2 одиниці.

Кваліфікаційні вимоги:

    Артист симфонічного (камерного) оркестру вищої категорії  :  повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією артиста симфонічного (камерного) оркестру не менше 3 років.

    Артист симфонічного (камерного) оркестру 1 категорії:  повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації; для магістра – без вимог до стажу роботи, для спеціаліста – стаж роботи за професією артиста симфонічного (камерного) оркестру ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.

Артист танцювального колективу (балетної групи ансамблю пісні й танцю) вищої категорії: повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією артиста танцювального колективу (балетної групи ансамблю пісні й танцю) I категорії не менше 3 років.

Артист танцювального колективу (балетної групи ансамблю пісні й танцю) I категорії: повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації; для магістра — без вимог до стажу роботи, для спеціаліста — стаж роботи за професією артиста танцювального колективу (балетної групи ансамблю пісні й танцю) II категорії не менше 2 років, бакалавра — не менше 3 років.

Документи приймаються за адресою: Луганська область, місто Сєвєродонецьк, пр. Радянський, 26, кім.301.  Конкурс буде проведено 01  березня 2016 року_.Телефон для довідок – 050-608-28-04.

Документи приймаються щоденно до 29 лютого  2016 року з 9:00 до 17:00, крім суботи та неділі.

Для участі в конкурсі громадянин України надає наступні документи:

1) заяву про участь в конкурсі у довільній формі;

2) особовий листок з обліку кадрів, заповнений в установленому порядку, з вклеєною фотокарткою;

3) копія паспорта та ідентифікаційного номеру(оригінали надаються особисто);

4) копія  трудової книжки (за наявності);

5) копія документа про освіту (диплому та додатку) за відповідною спеціальністю.

У Мінську розглянуть питання про відкриття пішохідного переходу Новотошківка-Жолобок в Луганській області

Урядова робоча група під головуванням начальника Штабу – заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України Геннадія Кузнецова проінспектувала пішохідний пункт пропуску в Станиці Луганській та розглянула можливості відкриття нового коридору. 

Тука провів особистий прийом громадян

Сьогодні, 27 січня, керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука провів особистий прийом громадян. Усього очільник області розглянув 5 звернень, у тому числі 1 колективне. 

Питання, які порушувалися, стосувалися розбудови української культури в Лисичанську, суспільно-політичної ситуацію у Марківському районі та виплати боргів по заробітній платі. 

Презентували сучасний метод зменшення втрат води і споживання електроенергії

Сьогодні, 27 січня, в Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації відбулася презентація програми НПЦ «ЕКОЛАС» «Гідра», яка надає змогу створювати гідравлічні моделі водопровідних мереж. У заході взяли участь керівники підприємств водопостачання області. Завдання зменшення втрат води при експлуатації водопровідної мережі та споживання електроенергії в даний час набули особливого значення. Це багато в чому залежить від стану водопровідної мережі, її структури, а також від знань фахівців, які здійснюють управління її роботою на всіх рівнях. Інструментом, який сприяє вирішенню проблем, що виникають при модернізації роботи водопровідної мережі, є розробка гідравлічних моделей водопровідних мереж...

27 січня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

27 січня 2016 року головою обласної державної адміністрації - керівником обласної військово-цивільної адміністрації  Тукою Г.Б. проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

«Литовська феєрія»

З 11 по 20 січня народна театральна студія «Лімпопо» КЗ «Лисичанський міський Палац культури» (кер. Надія Бражнікова) взяла участь у Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія», який відбувся у м. Вільнюс (Литва). У фестивалі взяли участь 106 колективів з України та Литви, з них 29 колективів м. Києва, Закарпатської та Луганської областей в театральному жанрі. До складу журі конкурсу ввійшли представники Міністерств і відомств України, Литовського центру дітей і молоді, Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця», Державної телерадіокомпанії «УТР».

За підсумками фестивалю народна театральна студія «Лімпопо» нагороджена Дипломом за зайняте ІІІ місце в номінації «Театральні колективи». Також колектив отримав Подяку Міністерства культури України за сприяння в організації та забезпеченні участі у Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія» та диплом учасника фестивалю і цінні подарунки.

Георгій Тука відвідав з робочою поїздкою Міловський район

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука відвідав районний центр Мілове, що на кордоні з Російською Федерацією. Селище міського типу Мілове і поселення Чорткове Ростовської області — це фактично одне ціле, лінія державного кордону України розділяє населені пункти Мілове (Україна) та Чортково (РФ) по вулиці Дружби Народів.

На Луганщині до Дня студента провели «Winter Fest»

У місті Сєвєродонецьк, на Чистому озері громадська організація «Dream Town» за підтримки Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень, кризового медіа центру «Сіверський Донець» провели зимовий захід під назвою «Winter Fest».

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми"

До Закону «Про охорону дитинства» додаються положення щодо визначення терміну «забезпечення найкращих інтересів дитини»

Керівники області відвідали 28 ОМБр

Днями перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк та заступник голови облдержадміністрації з питань безпеки та громадського порядку Юрій Клименко відвідали бійців в 28-ї ОМБр, яка базується в Станично-Луганському районі.

Тука відвідав відділ прикордонної служби ім. Віктора Банних у Міловому

Під час своєї робочої поїздки до Міловського району Георгій Тука ознайомився з роботою автомобільного та пішохідного пункту пропуску «Мілове». 

У Кремінній пройшов «Олімпійський урок»

На Луганщині, в актовій залі Кремінської школи-гімназії пройшов «Олімпійський урок».

Мінсоцполітики України відкрито рахунки для зарахування коштів від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової допомоги переселенцям та постраждалим внаслідок конфлікту на сході країни

Відтепер кожен, у кого є можливість та бажання надати фінансову допомогу постраждалому внаслідок конфлікту населенню та внутрішньо переміщеним особам, має змогу надати подібну підтримку. 1 жовтня 2014 року Кабінетом Міністрів України була затверджена постанова № 535 «Про затвердження Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та внутрішньо переміщеним особам». Міністерством соціальної політики України відкрито рахунки для зарахування коштів від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової допомоги особам зазначених категорій.

Заборгованість із фінансування матеріального забезпечення по тимчасовій непрацездатності в області відсутня

Виконавча дирекція Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надає інформацію стосовно виконання функцій, покладених діючим законодавством на органи Фонду, в 2015 році.

 

1.      Профінансовано матеріальне забезпечення на загальну суму 83,6 млн. грн., у тому числі:

-         по тимчасовій непрацездатності – 61,3 млн.грн.;

-         по вагітності та пологах – 21,9 млн.грн.;

-         на поховання – 0,4 млн.грн.

 

Заборгованість по фінансуванню матеріального забезпечення в 2015році відсутня.

Обліковано 1 695 270 переселенців, - Мінсоцполітики

Станом на 25 січня 2016 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взято на облік 1 695 270 переселенців або 1 339 516 сімей з Донбасу і Криму.

 

705 386 сімей звернулися за призначенням грошової допомоги, 661 086 з них таку допомогу призначено.

 

З початку 2016 року отримувачам перераховано  240, 58 тис. гривень.

Виплату пенсій в області у січні закрито в повному обсязі

За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 25 січня 2016 року профінансовано на виплату пенсій в області суму 788 929,01 грн. Виплату закрито в повному обсязі.

 

Фінансування відбувалося згідно з графіком виплат. Заборгованість по виплаті пенсій відсутня.