Архів новин

14 января 2016

Об’єднані громади Луганщини матимуть прямі відносини з Держбюджетом, — розпорядження Уряду

13 січня 2016 року Уряд своїм розпорядженням вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Луганської області, що створює підстави для запровадження прямих міжбюджетних відносин об’єднаних територіальних громад області з державним бюджетом України.

Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

На теперішній час в області створено та функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 68 дітей та 86 прийомних сімей, в яких виховуються 158 дітей. 

Мінрегіон нагадує про можливість реалізації у 2016 році інвестиційних проектів за рахунок коштів ДФРР

color:#4F4F4F">Органи місцевого самоврядування мають активніше долучатися до розробки інвестиційних проектів у сфері енергоефективності та енергозбереження, які можуть бути реалізовані у 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

До Луганської області від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в достатній кількості надійшла вакцина проти поліомієліту

Заступник начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації Іллона Карпенко повідомила, що днями від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) до Луганської області в достатній кількості надійшла вакцина від поліомієліту.

Міжнародна виставка «Asia (Deijing) International Import Food 2016»

У період 14-16 квітня 2016 року в м. Пекін (Китайська Народна Республіка) відбудеться міжнародна виставка «Asia (Deijing) International Import Food 2016» («AIFE 2016»).

Понад 86 тисяч адміністративних послуг отримали суб’єкти господарської діяльності та громадяни області у 2015 році.

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що станом на 01.01.2016 на території Луганської області, що контролюється українською владою, діють 15 центрів надання адміністративних послуг (далі-центри) - 12 районних та 3 міських.

Використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відновлення інфраструктури у Луганській області у 2015 році

У 2015 році Луганській області Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік»була передбачена субвенція з державного бюджету  місцевим бюджетам на відновлення (будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію) інфраструктури у Луганській області.

Протягом 2015 року більше 12 тисяч безробітних знайшли роботу за допомогою служби зайнятості

Протягом 2015 року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися більше 36,4 тис. безробітних. Із загальної чисельності безробітних громадян, що перебували на обліку: 55,6% – жінки, 39,1% складає молодь у віці до 35 років. Протягом зазначеного періоду поточного року до центрів зайнятості Луганської області надійшла інформація про наявність більше 12,9 тис. вільних робочих місць майже від 2 тис. роботодавців області.

 

З метою оперативного і якісного вирішення питання працевлаштування безробітних, у тому числі соціально вразливих категорій громадян, центрами зайнятості Луганської області проводиться активна політика на ринку праці. Так, протягом січня – грудня 2015 року постійне місце роботи за направленням служби зайнятості отримали більше 12,4 тис. осіб. Отримали одноразову виплату допомоги та відкрили власну справу 106 осіб. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску працевлаштовано 160 осіб.