Архів новин

29 января 2016

Роз’яснення щодо здійснення платежів за газ

Згідно з рішенням Уряду газопостачальні компанії, які уклали з банками договори на приймання платежів від населення, компенсують банкам не більше ніж 0,3% від суми прийнятого платежу, що не покриває витрати банків на надання такої послуги.

Інформація про актуальні механізми перетину кордону з непідконтрольними територіями Луганської та Донецької області

Службою безпеки України та Державною прикордонною службою України продовжено термін дії дозволів на перетин лінії зіткнення, відновлений 1 січня цього року.

Усі громадяни, які вже мають дозволи та не порушували порядок в’їзду на неконтрольовану територію і виїзду з неї, перетинатимуть лінію зіткнення без додаткового переоформлення та подачі заявок протягом поточного року.

У Луганській області запрацює соціальний автобус для громадян похилого віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями з населених пунктів у зоні розмежування

Міжнародна благодійна організація «Help Age International» з 03 лютого 2016 року розпочинає роботу безоплатного соціального автобусу для громадян похилого віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями з населених пунктів у зоні розмежування за маршрутами:

29 січня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

29 січня 2016 року відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю.

Засідання Науково-методичної ради Державного архіву Луганської області

29 січня 2016 року о 10-00 у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Радянський 59, відбулося засідання Науково-методичної ради Державного архіву Луганської області з порядком денним:

На Луганщині органами соцзахисту населення розповсюджуються інформаційні матеріали щодо допомоги людям в умовах конфлікту

Продовжується співпраця Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з міжнародними гуманітарними організаціями щодо методичної підтримки міських та районних управлінь соціального захисту населення та органів соціальної сфери. У рамках співробітництва Департаменту з Фондом народонаселення ООН в Україні в містах та районах Луганщини розповсюджується близько 18 тисяч методичних матеріалів «Допомога людині, яка знаходиться у стані шоку, стресу чи травми» та «Молодим людям для власного захисту». Перша брошура містить практичні поради соціальним працівникам, психологам та волонтерам. У другій брошурі відображені матеріали, які варто знати юнацтву в непростий час.

Прямий ефір керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки на телеканалі ІРТА

Прямий ефір керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки на телеканалі ІРТА

Тема: «Про поточну ситуацію в Луганській області»

45 особам призначено допомогу із обласного бюджету

25 січня 2016 року в облдержадміністрації проведено засідання обласної комісії з надання одноразової грошової допомоги за рахунок коштів з обласного бюджету. На розгляд було винесено 45 справ. Всім заявникам надано відповідну допомогу в розмірі від 1 тис.грн до 5 тис.грн. на загальну суму 162 тис. грн. Розмір допомоги визначається, виходячи зі ступеня важкості життєвої ситуації особи.

 

Участь у заході взяли голова комісії, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, заступник голови комісії, директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук та члени органу. Ольга Лішик звернула увагу на найвразливіші категорії, які потребують допомоги, – діти та важкохворі люди з онкологічними захворюваннями. 

У Кримському українських військових обстріляли протитанковою ракетою

Учора, 28 січня, о 7:00 з боку с. Сміле (підконтрольне так званій «ЛНР») терористи обстріляли протитанковою ракетою (ПТУР) та зі стрілецької зброї позиції 24-ї окремої механізованої бригади в районі с. Кримське Новоайдарського району.