Архів новин

15 января 2016

Міжнародні гуманітарні організації вкотре піднімають питання вироблення механізмів захисту прав внутрішньо переміщених та постраждалих внаслідок конфлікту осіб

4 січня у Сєвєродонецькому Центрі правової допомоги Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC) відбулась зустріч із Представником Уповноваженого з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) Верховної Ради України Жанною Лук’яненко. Цей інформаційний захід відбувся у рамках проектної діяльності у Донецькій та Луганській областях між Секретаріатом Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України та Данською радою у справах біженців, яка і виступила ініціатором зустрічі. 

Пушко-Цибуляк: «Ми запросили Міністра економіки, за проханням мешканців будинку, аби він сам приїхав або прислав своїх підлеглих, щоб вони поспілкувалися з людьми, подивилися на будинок і кінцево визначилися яка позиція у Міністерства економіки

Сьогодні, 15 грудня у Лисичанську відбулось засідання сесії Лисичанської міської ради у якій прийняла участь перший заступник Луганської обласної ВЦА Єлизавета Пушко-Цибуляк.

У своєму зверненні Єлизавета Михайлівна зазначила, що розпочався новий бюджетний рік і дуже важливо щоб той фінансовий ресурс, який є на території Лисичанської громади був таким чином спрямований, щоб він дав результат для людей. 

Анонс подій П’ятниця 15.01.2016.

- Відвідування керівництвом облдержадміністрації концертної програми «Європейські канікули» за участю диригента Курта Шміда. м. Сєвєродонецьк, проспект Хіміків, 10,

Початок 18:00.

Вартість опалення перерахують в залежності від температури зовнішнього повітря

Про це 15 січня на селекторній нараді наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк.  У ході наради розглянули питання забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2015-2016 року, розрахунків підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ, проведення для населення розрахунків вартості послуг з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря та в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі.  Слід зазначити, що  всі об’єкти газо-, тепло-, електро-, водопостачання області працюють у штатному режимі... 

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Юрій Інкелевич розповів про готовність лікарень області до роботи в період збільшення кількості захворювань сезонного характеру

На сьогоднішньому брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації йшлося про ситуацію із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип у Луганській області й заходи з їх профілактики.

Компанія з Катару SEC - Shannon Engineering шукає постачальників деревини смерекових порід (white wood) та виробів з неї.

До Посольства України в Державі Катар звернувся представник катарської компанії SEC Ахмед Шехаб щодо сприяння у пошуку в Україні постачальників деревени смерекових порід (white wood) та виробів з неї.

Кувейтська компанія "Al-Breimi First General Trading Company" зацікавлена у співробітництві з українськими компаніями.

Кувейтська компанія "Al-Breimi First General Trading Company" зацікавлена у співпраці на умовах субпідряду з українськими компаніями, що спеціалізуються на будівництві доріг та мостів і мають відповідний міжнародний досвід виконання зазначених робіт. Компанія готова сприяти українським компаніям у спільній реалізації проектів, проходженні перекваліфікації, виході на куветський будівельний ринок. 

У Кремінній планують збудувати критий легкоатлетичний манеж

Відповідне протокольне доручення за підсумками колегії ОДА, яка пройшла наприкінці грудня, підписав заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Про бюджет Луганської області на 2016 рік розповіла Єлизавета Пушко-Цибуляк у прямому ефірі програми "Важливі люди" на телеканалі "ІРТА"

Про бюджет Луганської області на 2016 рік розповіла Єлизавета Пушко-Цибуляк у прямому ефірі програми "Важливі люди" на телеканалі "ІРТА"

Цінова ситуація на споживчому ринку області станом на 11.01.2016

   Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду січня 2016 року  в   порівнянні з третьою декадою грудня  2015 рокуна контрольованій Україною частині Луганської області склалась наступна цінова  ситуація.

Проведення тендеру на реалізацію проекту, яким передбачається будівництво водоперекачувальної системи між Червоним та Мертвим морями

    Міністерством водних ресурсів та інтеграції Йорданії оголошено проведення тендеру на реалізацію проекту «Red Sea-Dead Sea Water Project», яким, зокрема передбачається будівництво водоперекачувальної системи між Червоним та Мертвим морями, а також заводу з опріснення води.

МІНКУЛЬТУРИ ЗАПОЧАТКОВУЄ ЗАГАЛЬНОУКРАЇНСЬКИЙ ПРОЕКТ КУЛЬТУРНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ "УКРАЇНСЬКИЙ ДОНБАС"

Наказом Міністерства культури України від 30 грудня 2015 року № 1126 започатковано Загальноукраїнський проект культурної інтеграції «Український Донбас».

 

Проект «Український Донбас» покликаний шляхом запровадження міжрегіонального культурного партнерства створити умови для повноцінної інтеграції Донецької і Луганської областей в єдиний культурно-мистецький простір України. Реалізація проекту передбачає проведення протягом року в містах і селищах Донбасу мистецьких, музейних, бібліотечних та інших культурно-мистецьких заходів за участі творчих колективів із різних регіонів України.

 

Наказом визначено систему міжрегіональної партнерської взаємодії між окремими областями та конкретними районами і містами Донецької і Луганської областей, напрацьовану за результатами наради з керівниками структурних підрозділів у сфері культури обласних та Київської міської державних адміністрацій.

 

Також передбачається, що усі мистецькі заклади сфери управління Мінкультури протягом 2016 року відвідають Донецьку і Луганську області зі своїми творчими проектами.

Удосконалено механізм забезпечення інвалідів автотранспортом

Удосконалено механізм забезпечення інвалідів автотранспортом, який передбачає безоплатну передачу у власність автомобіля після закінчення 10-річного строку експлуатації. Кабінет Міністрів прийняв постанову від 30 грудня 2015 р. № 1149 «Про внесення змін до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями».

 

Метою прийняття постанови є забезпечення соціальних гарантій держави шляхом удосконалення механізму забезпечення інвалідів автотранспортом в Україні.

 

Відповідно до змін інваліду, законному представнику недієздатного інваліда чи дитини-інваліда автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах, за їх бажанням може бути безоплатно переданий у власність після закінчення 10-річного строку експлуатації.  Після смерті інваліда, дитини-інваліда такий автомобіль може бути безоплатно переданий у власність члену його (її) сім’ї  (за бажанням такого члена сім’ї), який на час смерті інваліда був зареєстрований за місцем реєстрації інваліда, дитини-інваліда.

Мінсоцполітики актуалізує співпрацю з Фондом народонаселення ООН в Україні

У Мінсоцполітики відбулася зустріч заступника Міністра з питань європейської інтеграції Сергія Устименка з Регіональним директором Фонду ООН у галузі народонаселення (ФН ООН) у країнах Східної Європи і Центральної Азії Хеймо Лаакконеном і новопризначеним Представником Фонду в Україні Каспаром Піком.

 

Заступник Міністра наголосив, що Мінсоцполітики має багаторічний плідний досвід співробітництва з Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні і подякував керівництву Фонду за активну співпрацю, яка дає змогу нашій країні прогресувати в таких галузях, як підтримка активного старіння населення, ґендерна рівність, подолання домашнього насильства та інших.