Архів новин

03 декабря 2018

Змінимо країну разом: Підписано угоду про співпрацю між Луганщиною та Тернопільщиною

Сьогодні, 3 грудня, в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна підписали Угоду про налагодження партнерських відносин і співпраці між Тернопільською та Луганською облдержадміністраціями.

Метою документу є розширення співробітництва у сфері соціально-економічного, науково-технічного та гуманітарно-культурного розвитку, налагодження дієвого діалогу та обміну досвідом.

Луганчанин очолив команду спортсменів, які за 100 днів здійснили мандрівку на катамарані

Команда з України під керівництвом відомого мандрівника, луганчанина, голови комісії вітрильного туризму федерації спортивного туризму Луганської області Євгена Коротких на саморобному розбірному вітрильному катамарані «Вдача» здійснила спортивний похід. 

Стартували учасники 2 липня, а завершили мандрівку 11 жовтня.

Шлях катамарана розпочався з міста Очакова (Миколаївської області) та завершився на острові Тенеріфе (Канарські острови, Іспанія).

Гурт «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії дав сольний концерт

Виступ естрадного ансамблю пісні і танцю «БеZМеЖ» – яскрава музична подія в культурному житті Сєвєродонецька. Концерт наймолодшого колективу Луганської обласної філармонії відбувся 1 грудня 2018 року. У новій програмі «Лови момент» артисти презентували кращі пісні колективу, в яких потужною хвилею звучав голос молодості для меломанів різних вікових груп. 

УВАГА ВАКАНСІЯ! ДОЛУЧАЙСЯ ДО КОМАНДИ #depzz

Гарна можливість для креативних та ініціативних людей стати частиною нашої команди!

Ви орієнтуєтесь в соціальних медіа та цікавитесь світом сучасних технологій, інвестиціями, внутрішньою та зовнішньою політикою і економікою, володієте навичками з адаптивного лідерства, управління змінами тощо. Вмієте вести ділові перемовини, маєте стратегічне бачення розвитку Луганської області та готові працювати, тоді ми чекаємо Вас!

На Луганщині електронними сервісами для подання податкової звітності скористалися понад 12 тисяч платників податків

За допомогою електронних сервісів для подання податкової звітності цьогоріч скористалися 12 тис. 267 платників податків (юридичних та фізичних осіб), від яких органами ДФС отримано 387,9 тис. документів податкової звітності.

Протягом року «Електронним кабінетом платника» скористалися 3 тис. 565 платників. Вони подали 52,3 тис. документів (817 юридичних осіб та 2748 фізичних).

Так, у жовтні 2018 року для подання звітності сервісом ДФС «Електронний кабінет платника» скористалися 2,1 тис. платників податків, що на 567 платників податків більше, ніж у січні поточного року.

Демид Палагно: Троїцька громада долучиться до обговорення перспективного плану розвитку Луганщини

Троїцька об’єднана територіальна громада готова створити громадську раду для широкого обговорення перспективного плану розвитку Луганщини на місцевому рівні. Про це під час Ради регіонального розвитку Луганської області розповів селищний голова Троїцької селищної ради Демид Палагно.

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Традиційно 1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом з метою соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі. Саме такі спільні дії служать справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з ВІЛ/СНІДом.

У Сєвєродонецьку проведено супервізію для контактних осіб щодо запобігання насильства у рамках пілотного проекту

На Луганщині триває щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». У рамках обласного плану заходів 30 листопада в місті Сєвєродонецьку проведено супервізію для контактних осіб із Попаснянського району в рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі.

Майстер-клас з хореографічного мистецтва «Традиційний український танець. Теорія та практика»

2 грудня 2018 року в Сєвєродонецьку відбувся обласний майстер-клас з хореографічного мистецтва «Традиційний український танець. Теорія та практика».

Організатором майстер-класу виступив Луганський обласний центр народної творчості. Захід відбувся за сприяння Управління культури національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.

Увага! КПВВ перейшли на новий графік

З 1 грудня контрольні пункти в’їзду-виїзду перейшли на зимовий період здійснення контрольно-перевірочних та перепускних заходів.

А саме:

дорожній коридор «Горлівка – Бахмут» – КПВВ «Майорське»;

дорожній коридор «Донецьк – Курахове» – КПВВ «Мар’їнка»;

дорожній коридор «Донецьк – Маріуполь (через Маріуполь)» – КПВВ «Новотроїцьке»;

дорожній коридор «Новоазовськ – Покровськ – Талаківка –Маріуполь» – КПВВ «Гнутове» (с. Піщевик);

дорожній коридор «Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар» – КПВВ «Станиця Луганська».

16 днів проти насильства на Луганщині: проведено діалог зі студентами на прикладі історій з життя

На Луганщині продовжується щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 29 листопада 2018 року на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля в місті Сєвєродонецьку з ініціативи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні проведено діалог зі студентами з метою підвищення обізнаності щодо насильства за ознакою статі: історії з життя.

3 грудня – Міжнародний день людей з особливими потребами

Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з надмірними потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.

Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю.

Громадський простір в Україні буде проектуватися універсальним, враховуючи потреби кожної людини

У проекті нових ДБН щодо доступності, який планується затвердити найближчим часом, міститься обов’язкова вимога щодо влаштування громадського простору за принципами універсального дизайну, який враховуватиме потреби кожної людини, у тому числі, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Валерій Черниш

«Початок роботи Ради регіонального розвитку Луганської області вважаю за необхідне. Такі засідання за участі органів влади, керівників підприємств, громадськості важливі для подальшого розвитку Луганщини, – підкреслив голова Федерації профспілок Луганської області Валерій Черниш. – Ми повинні продемонструвати, що рухаємося у правильному напрямі в питаннях повернення миру, економічного розвитку та відбудови інфраструктури після бойових дій».

П’ятий Національний прес-клуб реформ «Децентралізація: результати, виклики і перспективи»

26-27 листопада у Києві працював П’ятий Національний прес-клуб реформ «Децентралізація: результати, виклики і перспективи». На захід з’їхалися представники ЗМІ з усієї України, а організували його у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує АМУ за підтримки USAID. До медіа-заходу долучились журналісти із Луганської області - представники НТРК "Ірта", ОКУ "Вісник Луганщини" та виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

 

 

Обласна відкрита науково-практична студентська конференція «Українська музична культура очима молоді: теоретичний, історичний і педагогічний аспекти»

Конференція відбулася 1 грудня 2018 року на базі ОКЗ «Сєвєродонецький обласний коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва».
Цього року конференція особлива – насамперед тому, що відбувається в три етапи. Такій можливості завдячуємо проекту «Змінимо країну разом», покликаного зміцнити професійний та культурний взаємообмін між навчальними закладами Східної та Західної України. 

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів

З 26 листопада по 2 грудня 2018 року піротехнічними розрахунками ДСНС України в області обстежено 13,21 га місцевості.

Загалом виявлено та вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: шість мінометних мін, 30 ручних гранат й один інженерний боєприпас.

Слід зазначити, що з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС здійснено 1134 виїзди, обстежено 1058,33 га території області, де виявлено та вилучено 7354 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Грудень театральний!

Подаруйте друзям та рідним емоції - квиток до театру! 

Вистава "Лавина"

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр запрошує на виставу "Лавина".

Іронічна притча за однойменним твором сучасного турецького драматурга Тунджера Джюдженоглу, розповість, як треба діяти, щоб позбутися страху.

Квитки на виставу продаються:

в приміщенні Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру(бул.Дружби Народів,21)
понеділок – вихідний
у вівторок з 11.00 до 18.00
у середу- суботу з 11.00 до 18.00
у неділю з 11.00 до 17.00
перерва з 14.00 до 15.00

Пишаємося: жителів області відзначено державними нагородами

Указом Президента України Петра Порошенка державними нагородами України з нагоди 27-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року відзначено багатьох українців.

Серед них і жителі Луганщини.

Тож, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю почесне звання «Заслужений донор України» присвоєне Миколі Акимову та Ользі Чорнобай.

Важлива інформація для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення щодо дії нової системи забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 № 238         «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» було внесено зміни до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення (далі – особи з інвалідністю) і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, переліків таких засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 (далі – Порядок).

Конкурс соціального плакату "Україна, в якій я хочу жити"

Вдруге на Луганщині відбувся обласний конкурс соціального плакату "Україна, в якій я хочу жити".

Міністерство культури України оголошує про прийом творів на здобуття премій

Міністерство культури України оголошує два конкурси:
- на здобуття премії імені Олеся Гончара;
- на здобуття премії імені М.В. Гоголя.
Премія імені Олеся Гончара присуджується за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України щороку 03 квітня до дня народження Олеся Терентійовича Гончара.
Висунення творів на здобуття премії проводиться до 01 лютого 2019 року.

Новини ООС: Станиця Луганська під ворожим вогнем

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська один раз порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Станиці Луганської відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів.