Архів новин

22 декабря 2018

Відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету

21 грудня 2018 року за участі заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

На Луганщині продовжується впровадження проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії насильству

У Луганській області триває реалізація проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Станично-Луганському районі. Проект впроваджується з ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з міжнародними організаціями «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

В області товарна насиченість продуктами харчування відповідає попиту населення

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на продовольчі товари у листопаді, в порівнянні з жовтнем поточного року, на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Протягом місяця подешевшали морква (на 11,4 %), капуста білокачанна (на 5,4 %) та яблука (на 2,9 %). 

Знизились ціни на цукор (на 2,9 %), крупи гречані (на 2,2 %), яйця курячі (на 1,7 %) та рис (0,6 %).

Обговорено питання щодо внесення змін до Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку

Сьогодні, 22 грудня, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела робочу нараду з питань внесення змін до Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку.

На нараді обговорювались проблемні питання, які виникають під час проведення конкурсу проектів місцевого розвитку у 2017-2018 роках, а також вивчався проект нової редакції Положення.

«Оберіг пам’яті»

Конкурс патріотичної бардівської пісні «Оберіг пам’яті», що проводиться з метою популяризації української мови та патріотичної авторської пісні і розвитку аматорського мистецтва на Луганщині, відбувся 21 грудня в приміщенні Сєвєродонецької галереї мистецтв.
Цього року обласний конкурс патріотичної бардівської пісні «Оберіг пам’яті» зібрав учасників, віком від 16 до 45 років, майже з усіх куточків нашої області.
Усі пісні виконувались наживо, виступи учасників конкурсу оцінювало поважне журі.

І мертвим, і живим! – на Луганщині шанують військовослужбовців Львівщини

Сьогодні, 22 грудня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин провели спільні заходи у Станиці Луганській.

Під час відвідування прифронтового селища вони зустрілися з представниками одного з найбоєздатніших з’єднань – військової розвідки. Бійці, переважна більшість з яких є вихідцями з братньої Львівщини, поспілкувалися з гостями та почастувати їх фронтовими стравами.

Мінекономрозвитку має намір запровадити інститут торгових представників в закордонних дипломатичних установах

20 грудня під час підсумкової прес-конференції Мінекономрозвитку Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів окреслив пріоритети роботи Мінекономрозвитку на 2019 рік за напрямком міжнародної торгівлі та просування експорту.

Мінекономрозвитку розпочинає конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів із загальним бюджетом 100 млн грн

21 грудня відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

На своєму першому засіданні комісія затвердила механізм та умови відбору заявок претендентів, критерії оцінювання кращих проектів, рекомендації оператору фонду щодо організації процедур відбору тощо.

«Прийди, святий Миколаю!»: інтернет-конкурс дитячої поетичної творчості завершено

Інтернет-конкурс дитячої поетичної творчості «Прийди, святий Миколаю!», який проводив Луганський обласний центр народної творчості, викликав великий інтерес у дітей та молоді нашої області. В ньому взяли участь юні поети майже з усіх куточків Луганщини.
50 найкращих творів Інтернет-конкурсу дитячої поетичної творчості «Прийди, святий Миколаю!» відібрано для публікації в однойменній дитячій поетичній збірці за 2016-2018 роки.

Цьогоріч архівними установами на зберігання прийнято майже 20 тисяч справ

Напередодні Дня працівників архівних установ в облдержадміністрації відбувся урочистий захід.

Участь у заході взяли заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та Ольга Лішик.

Вони привітали працівник архівної справи, які своєю щоденною і наполегливою працею забезпечують надійне збереження й збільшення Національного архівного фонду.

Піротехніками на Луганщині вибухонебезпечних предметів не виявлено

Протягом минулої доби, 21 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 1 га місцевості у Попаснянському районі.

Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Привітання до Дня енергетика

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня енергетика!

Завдяки відданості професії, майстерності, любові енергетикам вдається вирішувати багато проблем сьогоднішнього дня і з упевненістю дивитися в день завтрашній.

На Луганщині втретє запалили «Сяйво таланту»

У Сєвєродонецькому обласному коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбулась культурно-мистецька акція «Сяйво таланту».

Цей захід проводиться щорічно до Дня Святого Миколая для обдарованих дітей та юнаків Луганщини.

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь привітав всіх учасників акції та підкреслив важливість проведення таких заходів.

Президент привітав рішення ЄС щодо продовження економічних та секторальних санкцій проти Росії

Президент Петро Порошенко привітав рішення Європейського Союзу щодо продовження санкцій проти Російської Федерації.

«Символічно, що напередодні Різдва і Нового Року Рада ЄС прийняла рішення щодо продовження економічних та секторальних санкцій проти Росії за агресію на Донбасі», – зазначив Президент на своїй сторінці у Facebook.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ за 51 тиждень в Луганській області, станом на 22.12.2018

Епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області перевищено на 5,04 %. При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 58,6 на 10 тисяч населення.

 

Перевищення епідемічного порогу на 25,15 % зареєстровано у м. Лисичанську.

 

Всього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 4128 осіб, з них дітей до 14 років 2723 (65,9 %). Госпіталізовано 246 хворих, у тому числі 154 дитини віком до 14 років.

 

У м. Сєвєродонецьку, 18 грудня, відбулася науково-практична конференція для лікарів - хірургів

У м. Сєвєродонецьку, 18 грудня,  відбулася науково-практична конференція для лікарів - хірургів (міські та районні хірурги, завідувачі  хірургічними відділеннями, лікарі - хірурги та лікарі - інтерни хірургічного профілю).

 

В роботі конференції прийняли участь:

 

- член кореспондент НАМН України д.мед.н., проф., заступник директора Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова НАМН України, лауреат державної премії Нечитайло М.Ю.