Архів новин

13 декабря 2018

Розглянуто шляхи погашення боргів підприємств з єдиного внеску та платежів до Пенсійного фонду

Відбулось засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

У ньому взяла участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

Члени комісії розглянили питання погашення заборгованості зі сплати страхових внесків та єдиного соціального внеску.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова наголосила, що робота органів ПФУ спрямована на стягнення боргів в примусовому порядку.

Українські співаки привітали дітей Луганщини з прийдешніми новорічними святами в рамках програми Міністерства культури

Анжеліка Рудницька, координатор Загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Схід», заслужена артистка України, науковець, громадський діяч, радник Міністра культури України, разом зі співочою командою виступила у Новоайдарському районному будинку культури та Сєвєродонецькій школі-інтернаті.

Музичні подарунки від співачки Ольги Нестеренко, самобутньої талановитої вокалістки, ансамблю G-ART, колективу зі сміливими та нестандартними творчими рішеннями, та драйвового гурту «Шпилясті кобзарі» створили святковий настрій, зігріли серця маленьких глядачів.

Увага! 19 грудня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен

У середу, 19 грудня, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

У м. Сєвєродонецьку, 8 грудня, було проведено дискусію про стан реалізації медичної реформи в Луганській області

У м. Сєвєродонецьку, 8 грудня, було проведено дискусію про стан реалізації медичної реформи в Луганській області, метою якої було знайти спільну мову між представниками засобів масової інформації та спеціалістами медичної служби області з огляду на проведення реформи, допомогти нівелювати міфи та страхи, що несуть у собі зміни в медичній галузі.

На Луганщині вшановують пам’ять загиблих під час Голодомору

4-5 грудня 2018 року в Старобільському районному Будинку культури усі бажаючі мали змогу ознайомитися інформаційно-просвітницькі стенди «Україна 1932-1933. Геноцид голодом», підготовлені Українським інститутом національної пам’яті.

Цими днями в Україні та в усьому світі відбувалися заходи з вшановування загиблих наших співвітчизників під час Голодомору – геноциду українського народу.

Мета акції – об’єднати українців усього світу задля пам’яті про один з жахливіших злочинів в історії людства ХХ століття.

Обговорюємо перспективні плани Луганщини: Віра Гурова

Одним із пріоритетних напрямів діяльності Луганщини є розвиток сільської медицини. Про це наголошено під час нещодавнього засідання Ради регіонального розвитку на обласному рівні, яке провів виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь. Більш того, зазначений напрям є одним з наданих регіонам доручень Президента України Петра Порошенка на засіданні Ради регіонального розвитку на державному рівні.

Для Попаснянського району – це одне із завдань сьогодення.

Зустріч представників облдержадміністрації з представниками «кластеру укриття»

В Луганській області на часі складна ситуація з житлом, чотири роки безперервного конфлікту на Сході України призвели до того, що значно зросла кількість домогосподарств, які зазнали ушкоджень. Конфлікт продовжує ускладнювати повсякденне життя мешканців, які втратили свої будинки та землю і потребують особливої уваги та допомоги.

HEIMTEXTIL 2019

Дніпропетровська ТПП пропонує відвідати міжнародну виставку домашнього текстилю і тканин для оформлення інтер'єрів у Франкфурті-на-Майні, Німеччина.

Дати проведення: 08.01.2019 - 11.01.2019

Heimtextil – є найважливішою подією в області домашнього текстилю та оформлення інтер'єру. Кількість учасників на міжнародній майданчику Heimtextil росте з року в рік. У 2018 році у заході взяло участь 2975 компаній з 64 країн та відвідало близько 70 000 людей.

На виставці Heimtextil будуть представлені наступні товарні групи:

AGRISHOW 2019

Дніпропетровська ТПП запрошує представників агропромислового комплексу України до Бразилії.

Почесне консульство Бразилії в м. Дніпро за інформаційної підтримки Дніпропетровської торгово-промислової палати ініціює поїздку української делегації до Бразилії з метою залучення інвестицій, встановлення контактів та розвитку співпраці в галузі сільського господарства між Бразилією та Україною.

БЕЗПЕКА ТА СТАБІЛЬНІСТЬ РЕГІОНУ – ПРІОРИТЕТНІ ЗАДАЧІ ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ

Сьогодні Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації організував зустріч в. о. голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з делегацією Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ в Україні на чолі з новим заступником Голови Місії Марком Етерінгтоном.

Учні з Луганщини взяли участь у навчальній програмі у Тернополі

У Тернополі проведено «Майстерню (не)дитячої демократії 2.0», у якій узяли участь учні Новопсковського професійного агарного ліцею Луганської області.

На них очікувала п’ятиденна навчальна програма з адвокації молодіжних кампаній, формування громадського бюджету та співпраці молодіжної ради з іншими органами державних установ. У рамках проекту відбулися навчальні візити до Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради, Тернопільської міської ради, ради Теребовлянської ОТГ Тернопільської області.

Узбекистан розпочав митне оформлення цукру та інших товарів українського виробництва, розмитнення яких раніше було заблоковано.

Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації цукровиків України “Укрцукор”.

“Станом на сьогодні, ми маємо підтвердження від цукрових компаній та заводів, що процес розмитнення розпочався, і маємо надію на подальше “потепління” торговельних відносин, адже навіть з урахуванням всіх труднощів, 47% від всього об’єму експорту цукру за листопад були здійснені саме до Узбекистану”, - заявила заступник голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Бутило.

Платіжки по-новому

У рамках реформування житлово-комунальної сфери 09 листопада 2017 року Верховною Радою прийнято Закон України «Про житлово-комунальні послуги».

Цей закон визначає державну політику у сфері житлово-комунальних послуг, повноваження органів державної влади та органів місцевого самоврядування у цій сфері, перелік житлово-комунальних послуг, учасників правовідносин у сфері надання комунальних послуг їх права та обов’язки, порядок оплати житлово-комунальних послуг, встановлює ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги та порядок їх надання.

Наступного року в Україні запроваджують енергетичний сертифікат.

Скільки тепла витрачається на обігрів вулиці, а скільки реально отримує ваша квартира? Хочете дізнатися як платити лише за спожите тепло, але не знаєте які саме заходи з енергоефективності потребує ваш будинок? Тоді вам потрібно провести енергоаудит. І вже з наступного року в Україні запроваджують енергетичний сертифікат будинку.

Луганщину вперше відвідав новий заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон

Сьогодні, 13 грудня, відбулась перша зустріч виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя із заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном.

Також на зустрічі були присутні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко, а також інші представники СММ ОБСЄ.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 14 мільйонів соціальної допомоги на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

З державного бюджету надійшла субвенція на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На сьогодні до обласного бюджету надійшло 14.344,3 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів.

Загалом Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція в обсязі 16.549,7 тис. гривень.

Піротехніками на Луганщині вилучено 26 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 2,7 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 26 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 2 артилерійських снаряди й 24 ручних гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

«Музей відкрито на ремонт»: два музеї Луганської області серед переможців

На конкурс було подано 19 заяв: 13 – від музеїв Донецької області, 6 – від Луганської. Конкурсна комісія визначала переможців, враховуючи тему наданого проекту та самого музею, здатного реалізувати проект. Про це у ході брифінгу повідомив Леонід Марущак, керівник мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру і проекту «Музей відкрито на ремонт».

На Луганщині підбито підсумки щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

У відповідному  засіданні «круглого столу» в Сєвєродонецьку взяла участь заступник голови облдержадміністрації, голова обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми Ольга Лішик.

Під час заходу акцентовано, що план обласних заходів виконано в повному обсязі.

Загалом в області відбулося майже 500 заходів щодо запобігання, протидії та реагування на випадки насильства, утвердження принципів ґендерної рівності.

Академічний камерний хор «Хрещатик»: все буде добре!

В рамках проведення обласних заходів із відзначення Дня Збройних Сил України в Луганській області, до м.Сєвєродонецька та м.Рубіжного завітав Академічний камерний хор «Хрещатик», творче кредо якого – виконання сучасних творів українських композиторів.
Ольга Лішик, заступник голови облдержадміністрації, привітала творчий колектив від імені мешканців Луганщини, а всім присутнім побажала насолодитися святом класичної та сучасної музики.

Брифінг для ЗМІ: «Про підготовку та проведення обласних заходів, присвячених новорічним святам»

Аліна Адамчук, начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, повідомила, яка саме програма чекає на мешканців та гостей Луганщини під час новорічних та різдвяних свят.
Одна з яскравих подій в культурному житті Луганщини - зимовий етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору "Байбак-fest", що відбудеться 19 грудня 2018 року в приміщенні Новоайдарського районного Будинку культури.

Новини ООС: доба на Луганщині минула спокійно

Протягом минулої та після опівночі російсько-окупаційні війська жодного разу не порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.