Архів новин

06 декабря 2018

Заради рідної Землі

Сьогодні в Україні святкують День Збройних Сил, висловлюють слова вдячності та пошани тим, хто стоїть на захисті нашої держави, вшановують світлу пам'ять Героїв.

Цього дня у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулось відкриття банерної виставки «Заради рідної Землі», присвяченої уродженцям Луганщини, що загинули під час проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил.

Банер, на якому розміщені фотографії 118 загиблих військовослужбовців, добровольців, волонтерів, підготували працівники Луганського обласного краєзнавчого музею.

На засіданні колегії прийняті рішення з удосконалення роботи архівних установ

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик узяла участь у засіданні колегії Державного архіву Луганської області.

Розгляд питань порядку денного розпочався з підбиття підсумків комплексних перевірок діяльності архівних відділів Кремінської, Станично-Луганської райдержадміністрацій; служб діловодства, експертних комісій, архівних підрозділів Луганського обласного наркологічного диспансеру і державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та контрольної перевірки архівного відділу Рубіжанської міської ради.

ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЯ БІЗНЕСУ ТА ТОРГОВЕЛЬНІ СУПЕРЕЧКИ

12 грудня 2018 року у рамках впровадження проекту «Абетка експортера-2018» відбудеться безкоштовний семінар «Інтернаціоналізація бізнесу та торговельні суперечки».

Цільова аудиторія: представники компаній експортерів, керівники підприємств, що зацікавлені в розширені ділового співробітництва.

Проект програми заходу:

https://www.kcci.kharkov.ua/upload/files/articles/12_12_2018______Draft-...(1).pdf

Провідні бізнес-асоціації підтримали законопроект 9311 #РейдерствоСтоп

Представники провідних бізнес-асоціацій Американської торгівельної палати в Україні (АСС), Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), Спілки українських підприємців (СУП), Офісу ефективного регулювання BRDO та Офісу бізнес-омбудсмена підтримали законодавчі ініціативи, спрямовані на посилення боротьби з рейдерськими атаками на підприємства та майно громадян.

Уряд ухвалив ініційований Мінекономрозвитку законопроект щодо охорони прав на об’єкти інтелектуальної (промислової) власності

5 грудня Кабінет Міністрів ухвалив ініційований і розроблений Мінекономрозвитку законопроект щодо захисту охорони прав на винаходи, корисні моделі, промислові зразки та торговельні марки.

Згідно з чинними правилами, однакові результати інтелектуальної діяльності можуть охоронятися законом і як винаходи, і як корисні моделі. Водночас отримання патенту на корисну модель має низку переваг над отриманням патенту на винахід: менше часових і фінансових витрат, менше вимог до патентоздатності, нижчі ризики визнання прав недійсними.

З 1 грудня підвищено прожитковий мінімум

Статтею 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» новий розмір прожиткового мінімуму на одну особу у розрахунку на місяць з 01.12.18 складає 1853,00 грн.

Для основних соціальних і демографічних груп населення  з 01.12.18 встановлюються такі показники:

- для дітей віком до 6 років - 1626,00 грн;

- для дітей віком від 6 до 18 років -2027,00 грн;

- для працездатних осіб - 1921,00 грн;

- для осіб, які втратили працездатність: - 1497,00 грн.

В облдержадміністрації відзначили представників органів місцевого самоврядування Луганщини

Обласні урочистості до Дня місцевого самоврядування відбулися сьогодні в Сєвєродонецьку.

Звертаючись до присутніх на заході, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зауважив:

«Ви є основою нашої держави! Ви представляєте території та, головне, людей, які безпосередньо вас обрали. Це є однією зі складових оголошеної Президентом України реформи децентралізації, яка втілюється в країні! Особисто вважаю, що сьогодні Україна потребує цієї реформи. І вона її реалізовує!»

На Біловодщині ключі від житла отримав хлопець-сирота

Власником однокімнатної квартири став Вадим Дзюба.

Хлопець навчається в Біловодському професійному аграрному ліцеї та опановує спеціальність тракториста-машиніста.

Квартира придбана за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, за рішенням комісії Луганської облдержадміністрації.

На початку грудня в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

На початку грудня 2018 року місцеві бюджети області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю

На початку грудня в повному обсязі профінансовані заплановані призначення на утримання центру соцiально-психологiчної реабiлiтацiї дітей

На початку грудня з обласного бюджету профінансована субвенція Лисичанському міському бюджету на утримання зазначеного центру соціально-психологічної реабілітації дітей в сумі 216,9 тис. грн, що становить 100,0 відсотків до встановлених призначень на поточний місяць.

У Кремінському районі реконструйовано насосну станцію

Презентовано результати реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна».

Роботи проведено за кошти Європейського Союзу при співфінансуванні місцевої влади.

Делегація у складі заступника Голови представництва Європейського Союзу в Україні Анніки Вайдеман, керівника Програми відновлення і розбудови миру ПРООН в Україні Віктора Мунтяну та інших узяла участь в урочистому розрізанні червоної стрічки на Житлівській насосній станції та відвідала Центр надання адміністративних послуг міської ради.

Виставка пам’яті загиблих земляків відкрилася в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 6 грудня, в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у відкритті виставки «Заради рідної землі». Експозиція розташована у приміщенні облдержадміністрації та присвячена загиблим під час проведення АТО/ООС уродженцям Луганщини.

Великий банер із фотографіями, короткими біографічними відомостями та даними про службу понад сотні загиблих земляків підготували працівники Луганського обласного краєзнавчого музею.

Фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак-fest» 2018: невдовзі зимовий етап

Милий байбак, степова тваринка, що є одним із символів Луганщини, а відтепер уособлює собою фестиваль, щосезону, один раз на два роки, крокує містами та районами Луганщини в пошуках талантів.

У Кремінському районі реконструйовано насосну станцію

Презентовано результати реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Поліпшення доступу до води в постраждалій від конфлікту громаді м. Кремінна».

Роботи проведено за кошти Європейського Союзу при співфінансуванні місцевої влади.

Українська армія ще скаже своє високе слово у нашій боротьбі, – Сергій Філь

Сьогодні, 6 грудня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України О.В. Радієвському з нагоди Дня Збройних Сил України.

Новий формат клубної роботи: Сватівський молодіжний центр «Ліфт»

Передумовою створення нової системи клубної роботи стала необхідність надати дітям та молоді приклад дієвого способу, з користю і змістовно, проводити свій вільний час, використовуючи його для розвитку особистості, позитивної самореалізації.
Сьогодні в Україні вже діє кількасот молодіжних центрів і просторів різної форми власності. Такі молодіжні хаби, платформи та коворкінги успішно працюють у більшості обласних центрів України, а в малих містах та районних центрах цей напрямок тільки розвивається.

Президент разом з дружиною вшанували пам’ять загиблих українських воїнів

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко у День Збройних Сил України взяли участь в урочистому ритуалі на вшанування пам’яті загиблих українських воїнів в Залі пам’яті на території Міністерства оборони України.

В цей день 6 грудня загинули солдат Юрій Марценюк та старший прапорщик Анатолій Дегтяр.

Глава держави з дружиною поклали букети квітів біля Пам’ятного дзвону та вшанували пам’ять загиблих воїнів. До Пам’ятного дзвону та Стелли, у якій вмонтовано осколки снарядів, також було встановлено кошик квітів від Президента України.

У Сєвєродонецьку пройшли тренінги для персоналу Центру первинної медико-санітарної допомоги

Близько 120 представників Центру первинної медико-санітарної допомоги Сєвєродонецька взяли участь у тренінговому навчанні в рамках реформи первинного рівня медицини. Навчання стало можливим внаслідок проектного співробітництва Сєвєродонецької міської ради з проектом «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Протягом 19 - 24 листопада менеджери, лікарі і сестринський персонал центру вивчали нові принципи клієнт-орієнтованої медицини.

Піротехніками на Луганщині вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 3,5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну мінометну міну й три ручні гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Сєвєродонецьку Представництвом Європейського Союзу в Україні проведено низку інформаційних заходів

3-4 грудня 2018 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні (ЄС) відвідала Сєвєродонецьк з офіційним візитом.

Мета візиту – проведення на Луганщині інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні», пояснення важливості реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Сергій Філь зустрівся з львівськими ліцеїстами

Делегація Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою  імені Героїв Крут перебуває на Луганщині вже декілька днів. Учора виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зустрівся з нею.

Делегацію представляли ліцеїсти, вчитель української філології Богдана Микита та заступник начальника ліцею з виховної роботи, учасник АТО на сході України капітан Тарас Гривул.

Монетизація субсидії планується в три етапи

У 2019 році в Україні поступово будуть впроваджувати механізм монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Міністерство соціальної політики розробило проект постанови про монетизацію.  Про це розповів голова директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Державна підтримка аграріїв Луганщини

5 грудня відбулась відео skype-конференція під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети з питань реалізації програм державної підтримки аграрного сектору у 2018 році. Було розглянуто актуальні питання надання підтримки за напрямками розвитку рослинництва, тваринництва, надання фінансового лізінгу, підтримки шляхом здешевлення кредитів.

Новини ООС: Золоте зазнало мінометного обстрілу

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська чотири  рази порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого-4 та Золотого-5 Попаснянського району застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.