Архів новин

02 апреля 2019

У реанімаційному відділенні Станично-Луганського РТМО встановлено нове медичне обладнання

Сьогодні, 2 квітня, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко разом із заступником директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інною Фесенко відвідав Станично-Луганське районе територіальне медичне об’єднання, де ознайомився з організацією роботи.

Зокрема, вони побачили як працює нове медичне обладнання, яке встановлено у реанімаційному відділенні: пульсоксиметр Rad 8, насос шприцевий інфузійний Aitecs 2016 та два приліжкових монітори.

Президент підписав Указ про призначення стипендій дітям загиблих журналістів

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про призначення стипендій Президента України дітям журналістів, які загинули у зв'язку з виконанням професійних обов'язків».

Стипендія призначена Юстині Гурняк, 2012 року народження, чий батько фотокореспондент Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області.

Командування Об'єднаних сил аналізує підсумки діяльності проведення операції

Сьогодні, 2 квітня, в Об'єднаному командному пункті під керівництвом Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва відбулося засідання круглого столу, під час якого детально проаналізовано хід бойової діяльності, підготовки штабів та військових частин, реалізацію гуманітарних проектів, а також виконання всього спектру завдань операції Об’єднаних сил за березень – одинадцятий місяць від початку проведення ООС.

В області діють шість програм кредитування житла, – брифінг

Про реалізацію в області житлових програм на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації розповіла директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва.

Вона нагадала, що ця державна установа працює з бюджетами усіх рівнів. Надання кредитів тривало з 1997 по 2014 рік та відновлене з вересня 2016 року.

Наразі діють шість програм – дві державні, дві обласні та дві міські у Сєвєродонецьку.

Виплати в збільшеному розмірі за березень 2019 року за виконання завдань в ООС військовослужбовці ЗСУ отримають в квітні поточного року

У квітні поточного року виплати в збільшеному розмірі отримають військовослужбовці Збройних Сил України за виконання ними в березні 2019 року завдань у складі підрозділів, які беруть участь в операції Об’єднаних сил.

До уваги ветеранів!

4 квітня 2019 року Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз планує відвідати Луганську область.

Під час робочої поїздки Міністр зустрінеться з ветеранами.

Захід відбудеться в Луганській обласній державній адміністрації (м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 4-й поверх, великий зал засідань) о 15:00.

Тож, запрошуємо ветеранів Луганщини взяти участь у зустрічі та спілкуванні з Міністром у справах ветеранів України Іриною Фріз.

Фіскальною службою Луганщини цьогоріч надано понад 19 тисяч адміністративних послуг

У Центрах обслуговування платників Луганської області громадянам надано 19,2 тис. адміністративних послуг.

У Сєвєродонецьку обговорено порядок реалізації державних програм підтримки аграрного сектору Луганської області

Для ефективної реалізації державної фінансової підтримки агропромислового комплексу у 2019 році Департаментом агропромислового розвитку організовано цикл виїзних нарад по територіям області.
До участі були залучені представники районних управлінь агропромислового розвитку, сільгосппідприємств, сімейних фермерських господарств, органів місцевого самоврядування та зацікавлені жителі дев’яти районів.
У нараді в Сєвєродонецьку взяли участь представники Кремінського, Новоайдарського та Попаснянського районів.

Уряд затвердив зміни до Порядку та умов надання субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 256 «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад» зобов’язує виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад подавати проекти, які фінансуватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, з врахуванням потреб різних соціальних груп та рівних прав і можливостей жінок і чоловіків.

За користування надрами платники податків Луганщини перерахували понад 86 мільйонів

Цьогоріч до зведеного бюджету України надійшло 86 млн 318 тис. гривень рентної плати за користування надрами. Це майже вдвічі перевищує надходження минулого року.

За цей час, зокрема, перераховано 6 млн 572 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання води, 1 млн 308 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та 42,1 тис. гривень рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області