Архів новин

18 апреля 2019

Вже літом у Гончарівській школі, що на Сватівщині, з’явиться культурно-розважальний майданчик

Будівництво культурно-розважального майданчика для Гончарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів здійснюється завдяки фінансуванню з районного бюджету. 

Згідно з планом цей майданчик буде введений в експлуатацію 1 червня 2019 року.

Проведення ремонтних робіт на об’єктах соціальної сфери району перебуває на постійному контролі районної влади.

Надані роз’яснення сільгоспвиробникам щодо алгоритму реалізації державних програм підтримки аграріїв у 2019 році

Цього тижня за участі аграріїв з 12 районів і представників органів місцевого самоврядування області у Новопскові, Станиці Луганській та Кремінній відбулися наради.

Основне питання заходів – роз’яснення алгоритму реалізації державних програм підтримки аграріїв у 2019 році та залучення потенційних отримувачів фінансової допомоги.

Організатором виступив Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Також була розглянута інформація про міжнародну допомогу програм розвитку ООН, які реалізовуватимуться в області у 2019 році.

Європейський Центр Публічної Дипломатії цьогоріч організує в Україні проект «Дипломатія в Дії»

«Дипломатія в Дії» – це щорічний студентський проект, який успішно реалізується Клубом Міжнародних Відносин Варшавської школи економіки протягом останніх 9 років.

Метою проекту є поширення ідеї публічної дипломатії та європейської інтеграції серед талановитих студентів. За період реалізації проекту до його впровадження було залучено понад 500 учасників щороку, і які за результатами участі у проекті відвідують дипломатичні представництва понад 70 країн у Варшаві. Це найбільший проект такого типу в регіоні.

На Луганщині діють дві Регіональні програми з охорони навколишнього середовища

Сьогодні під час засідання колегії управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації розглядалося підсумки природоохоронної роботи у 2018 році та основні напрями діяльності на 2019 рік.

Доповідачем виступив начальник зазначеного управління Олег Тіхонов.

Він зазначив, що у рамках Регіональної програми з охорони навколишнього природного середовища Луганської області на 2016-2018 років виконано природоохоронних заходів на загальну суму 73809,788 тис. гривень.

Тепер при будівництві та реконструкції кінотеатрів, музеїв та інших закладів культури обов’язкове створення безбар’єрного простору для людей з інвалідністю

У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» введено обов’язкове влаштування безбар’єрного доступу ззовні та всередині кінотеатрів, музеїв, концертних залів, театрів, філармоній, опер та інших закладів культури при їх будівництві або реконструкції. Вони вступили в дію з 1 квітня цього року.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

На ринку праці Луганщини спостерігаються зростання зайнятості та скорочення безробіття

У січні – березні цьогоріч з центрами зайнятості співпрацювали 1,6 тис роботодавців.  У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року це на 15,5 % більше.

Зростання відбулося в усіх міських і районних центрах зайнятості області. Кількість вакансій у базі даних Луганської обласної служби зайнятості збільшилась на 11 %  до 6,7 тис. одиниць.

Прикордонники зі складу ООС спільно із співробітниками ДСНС провели тренування із пожежної безпеки

Прикордонники Лисичанського загону спільно із представниками Лисичанського міського управління ДСНС України провели навчальні тренування з пожежної безпеки.

За легендою спільних навчань, загорання відбулося у службовому приміщенні другого поверху Лисичанського прикордонного згону.

Уряд дав Нафтогазу тиждень для того, щоб знизити ціни на газ для населення

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету Міністрів України 17 квітня висловив стурбованість нахабством державної компанії НАК «Нафтогаз України», яка «спілкується» зі своїм акціонером – українським народом – мовою шантажу.

Газовий монополіст всіма можливими шляхами добивається підняття ціни на газ для українців. Але кон’юнктура на ринку газу в Україні і в світі демонструє зниження ціни. Тому Уряд 3 квітня 2019 року прийняв Постанову № 293, якою зобов’язав Нафтогаз продавати газ населенню дешевше.

Платники Луганщини перерахували до бюджету 46,5 млн гривень військового збору

За січень-березень 2019 року надходження військового збору склали 46 млн 484 тис. гривень.

Це на 7,2 млн гривень або на 18,3 % більше показника за 3 місяці минулого року.

Слід зазначити, в області платники податків доволі відповідально ставляться до нарахування та сплати військового збору, спрямованого на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України.