Архів новин

26 апреля 2019

Минулоріч на реалізацію завдань і заходів 40 регіональних програм спрямовано 1,2 млрд гривень

Сьогодні, 26 квітня, відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

Під час засідання підведено підсумки та розглянуто проект регіональної цільової програми.

Про основні підсумки реалізації регіональних цільових програм
за 2018 рік, обсяги їх фінансування доповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

На реабілітацію дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу виділено понад 2,6 млн гривень

Перший транш (50 % від річного плану) в розмірі 2 млн 658 тис. 620 гривень спрямований структурним підрозділам соціального захисту населення районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення.

На Prozorro запрацював інтернет-магазин ліків і медичних виробів

Система Prozorro представила пілотний проект з E-каталогів. Відтепер окремі ліки та медичні препарати державні замовники зможуть купувати як у звичайному інтернет-магазині.

Е-каталоги – масштабний доробок в cистемі. Він буде схожий на закупівлі через Amazon, коли замовник переглядає цінові пропозиції та обирає потрібний товар, а постачальник – його надсилає. При цьому звіт за результатами закупівлі сама система сформує автоматично.

Піротехніками на Луганщині перевірено 31,1 га території

Протягом минулої доби, 25 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 31,1 га місцевість у Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів до дій за призначенням

З 22 по 26 квітня під керівництвом Командувача Об’єднаних сил відбулися перевірки бойової служби на позиціях, що розташовані на передньому краї.

Крім того, проведено перевірки та тренування резервів, уточнено завдання підрозділам розвідки, артилерії та контрснайперської боротьби, а також підготовлені всі складові сектору безпеки, залучені до операції Об'єднаних сил.

Сергій Наєв, перебуваючи безпосередньо на передньому краї оборони, особисто переконався у готовності сил і засобів бригад на найбільш загрозливих напрямах, вивчив положення та характер дій ворога.

Підприємствами малого і середнього бізнесу області реалізовано продукції на 36,8 млрд гривень

За перший квартал 2019 року на реалізацію заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва фактично використано 621 тис. гривень.

Кошти спрямовані на одноразову виплату по безробіттю 14 особам для відкриття власної справи (361,3 тис. гривень) і професійне навчання для самостійної зайнятості та подальшого працевлаштування (249,2 тис. гривень) за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття.