Прес-центр26 квітня 2019, 15:04

Минулоріч на реалізацію завдань і заходів 40 регіональних програм спрямовано 1,2 млрд гривень

Сьогодні, 26 квітня, відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

Під час засідання підведено підсумки та розглянуто проект регіональної цільової програми.

Про основні підсумки реалізації регіональних цільових програм
за 2018 рік, обсяги їх фінансування доповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Він зазначив, що упродовж минулого року на реалізацію завдань і заходів 40 регіональних програм спрямовано 1,2 млрд гривень, що майже у 5 разів менше ніж передбачено програмами. Такий рівень фінансування склався за рахунок програм у сферах житлово-комунального господарства, дорожнього будівництва та охорони навколишнього природного середовища.

Найбільш вагомими джерелами фінансування регіональних програм залишаються кошти державного та обласного бюджетів, питома вага яких у загальному обсязі фінансових ресурсів склала 40,5 % та 29 % відповідно.

У рамках засідання відповідальні виконавці п’яти регіональних цільових програм, термін дії яких завершився у 2018 році, проінформували присутніх про заключні результати виконання цих програм.

За підсумками розгляду питань порядку денного робочою групою були прийняті відповідні рішення.