Архів новин

08 апреля 2019

Обласна влада вимагає невідкладно відновити електропостачання об’єктів Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення

Таке рішення прийняте сьогодні, 8 квітня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, 4 квітня була знеструмлена низка об’єктів Луганської філії Концерну РРТ, які мають стратегічне значення.

«Через це на території області виникли проблеми з трансляцією телевізійного та радіо- сигналу. Поблизу лінії розмежування замість українського радіомовлення поширюється сигнал з тимчасово окупованої території», – зауважив він.

Щастя повинно перейти від тривалого застою до розвитку, – Сергій Філь

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь разом із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком представив керівника новоствореної військово-цивільної адміністрації міста Щастя Дмитра Скворцова.

Держава спрямувала 500 мільйонів для закупівлі шкільних автобусів і машин для інклюзивно-ресурсних центрів

Місцеві органи самоврядування отримали з державного бюджету 500 млн гривень: 325 млн буде використано для купівлі шкільних автобусів, а ще 175 – на придбання спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

Закупівля автобусів відбуватиметься на засадах співфінансування з органами місцевого самоврядування. Так, документ передбачає, що міста обласного значення мусять доплатити під час закупівлі автобусів щонайменше 30 % від загальної вартості.

За три місяці майже 1,4 мільярда податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-березні 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету країни 1 млрд 351 млн гривень. Це на 180 млн гривень більше, ніж за перші три місяці 2018 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 620,8 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 82,6 млн гривень.

Серед основних платежів платниками області забезпечено надходження до державного бюджету за січень-березень поточного року:

Важливо: діти із Луганщини отримають від Литви гуманітарну допомогу

Сьогодні, 8 квітня, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

Разом з паном Януконісом приїхала делегація Посольства Литовської Республіки в Україні, представники Міжнародного благодійного фонду «Карітас», Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського муніципалітету та військовослужбовці Збройної Сил України.

Тренування Сил спеціальних операцій: щодня як стиснута пружина

Сили спеціальних операцій Збройних Сил України представлені в Об’єднаних силах добре підготовленими окремими підрозділами.

Завдання, до виконання яких готуються воїни ССО, мають найвищий ступінь складності. Тому щодня тривають тренування на землі, в повітрі, на воді та під водою.

Та коли буде отримано команду на виконання бойового завдання, підрозділ Сил спеціальних операцій не залишить ворогові шансу.

 

Уряд спрямував мільярд на інтернетизацію та комп’ютеризацію українських шкіл

Уряд інвестує 1 млрд гривень в інтернетизацію та комп’ютеризацію українських шкіл – 700 млн гривень буде спрямовано на забезпечення доступу до Інтернету, а ще 300 млн гривень – на закупівлю комп’ютерів. Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

Завдання – провести Інтернет у ті заклади, де доступу взагалі немає, а також забезпечити швидкість підключення для інших закладів не менше 30 Мбіт/с, а для опорних закладів та великих шкіл – до 100 Мбіт/с.

Крім того, необхідно забезпечення для шкіл співвідношення бодай 1 комп’ютер на 10 учнів.

Відшкодування втрат на суму понад 2,6 млн грн забезпечили державні аудитори Луганщини протягом січня - березня поточного року

Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області впродовж січня - березня 2019 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 2,6 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 1 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Від обстрілів бойовиків у Золотому пошкоджено будинок, жінці надана допомога

У суботу, 6 квітня, під час обстрілу з тимчасово окупованої території у будинок № 49 по вул. Перша Вільна у місті Золоте-4 Попаснянського району влучив мінометний снаряд.

Унаслідок обстрілу розбито дах, снаряд застряг у підлозі.

Попри значні руйнування будівлі, посічений уламками снаряду паркан, вибиті вікна, господарка дому не постраждала. Для проведення слідчо-оперативних дій на місце події відразу ж прибули представники правоохоронних органів та СІМІС міста Попасна. Жінці була надана допомога.

Президент України відзначив державною нагородою військовополоненого Євгенія Семидоцького зі Сватового

Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 96/2019 «Про відзначення державними нагородами України».

Серед нагороджених за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання військового обов’язку, вірність Українському народові і військовій присязі медаллю «За військову службу Україні» відзначено матроса Євгенія Семидоцького зі Сватового.

Вступ-2019: на сайті Міністерства освіти та науки розміщені графіки творчих конкурсів на бакалаврат до більшості вишів

Опубліковані графіки творчих конкурсів для більшості вишів в розділі «Вступна кампанія-2019» за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/tag/vstupna-kampaniya-2019.

Для зручності користувачів інформація структурована за регіонами.