Архів новин

10 апреля 2019

Як повторно змінити місце голосування

Якщо ви громадянин України та перебуватимете 21 квітня не за місцем реєстрації, для участі у повторному голосуванні на чергових виборах Президента України вам необхідно ще раз пройти процедуру тимчасової зміни місця голосування.

Для цього потрібно зробити наступне:

- до 15 квітня включно звернутись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або місцем фактичного перебування в день виборів;

- пред'явити документ, який підтверджує громадянство України;

Вирішене питання відновлення українського мовлення на Луганщині

Про це повідомив виконуючий обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

«Наші звернення до Президента України Петра Порошенка, Уряду та Генеральної прокуратури були почуті. Теле- та радіо-сигнал в аналоговому форматі вже доступний глядачам та слухачам всієї Луганщини, в тому числі і тимчасово окупованої частини», – наголосив він.

Очільник Луганщини акцентував увагу керівників, які не розуміють стратегічного значення трансляції українських каналів на територію усієї області:

Наша армія і оборонний сектор відповідатимуть стандартам НАТО – Президент затвердив Річну нацпрограму під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік». Глава держави назвав підписання документа дуже важливою подією, адже ним затверджується план співпраці України з Північноатлантичним альянсом до 2020 року.

Уряд реалізує унікальний проект «Малі міста – великі враження»

Кабінет Міністрів України спільно з органами місцевого самоврядування розширює культурний проект «Малі міста – великі враження», що покликаний показати значний культурний спадок невеликих міст та містечок нашої держави, а також залучити можливості децентралізації для перетворення малих містечок на самостійні центри із власним унікальним культурним ресурсом.

Луганські спортсмени-підводники привезли зі світових змагань 10 нагород

У італійському Ліньяно відбувся другий етап Кубка Світу 2019 з плавання в ластах. 

У змаганнях взяли участь близько 600 спортсменів з 109 клубів і 19 країн.

До національної збірної України увійшли п’ять вихованців Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко».

За результатами наші підводники принесли до скарбнички національної збірної 10 медалей.

Важливо: опубліковано постанову Уряду щодо відновлення електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку

Це стосується, зокрема, об’єктів Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, які були знеструмлені ТОВ «ЛЕО» за несплату боргу ТОВ «ЕНЕРА СХІД».

На сайті Кабінету Міністрів України опубліковано постанову від 25 березня 2019 р. № 300 «Питання електропостачання об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв’язку».

Мінекономрозвитку проводить опитування експортерів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ставить за мету підтримати українських експортерів.
У зв’язку з цим проводиться опитування серед представників бізнесу: чи є ефективними заходи підтримки експортерів та комунікація органів державної влади щодо доступної державної підтримки?

Взяти участь в опитуванні можна тут: https://bit.ly/2TJ1ZgJ.

Триває капітальний ремонт Сватівського мосту

Міст через річку Красна, розташований на автомобільній дорозі Н-26 «Чугуїв – Мілове». Його заплановано вести в експлуатацію до кінця літа поточного року.

Роботи були розпочаті восени 2018 року.

Балки пролітних споруд вже демонтовані. Зараз відбуваються роботи по армуванню з’єднувальної плити та з укладки бетону. Згодом будуть влаштовані гідроізоляція, відновлено асфальтобетонне покриття, влаштовано освітлення.

Небо сходу України – під захистом Об’єднаних сил

В Об’єднаних силах створена і щодня перебуває на бойовому чергуванні система протиповітряної оборони.

Система протиповітряної оборони Об’єднаних сил має багаторівневу побудову, методологією якої є узгодженість дій по важливості цілі, дальності, висоті та по напрямкам дій.

Своє місце у загальній системі відведено і підрозділам, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси «Стріла-102».

Щодня тривають тренування, перебування у засідках та виконання завдань у складі чергових сил.

Уперше в Україні запрацювала інтерактивна мапа автобусних маршрутів

Сервіс враховує інтереси пасажирів, а також сприяє більш прозорій роботі перевізників. Тепер кожен бажаючий зможе чітко отримати інформацію, які компанії і за якими маршрутами працюють у конкретному місті чи селі.

Для покращення ситуації на ринку важливим є забезпечити прозорість роботи учасників, і цьому може сприяти сервіс «Мережа автобусних маршрутів».

Це інтерактивний інструмент на основі відкритих даних, що надає детальну інформацію щодо міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні.