Прес-центр8 квітня 2019, 14:04

Важливо: діти із Луганщини отримають від Литви гуманітарну допомогу

Сьогодні, 8 квітня, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

Разом з паном Януконісом приїхала делегація Посольства Литовської Республіки в Україні, представники Міжнародного благодійного фонду «Карітас», Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського муніципалітету та військовослужбовці Збройної Сил України.

Під час зустрічі було обговорено нові проекти співпраці, ситуація в регіоні, а також передача зібраної у Литві допомоги музичним школам та іншим навчальним установам Луганської області.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні розповів, що у грудні минулого року у Вільнюсі відбувся спільний благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора та українського гурта «Океану Ельзи».

Кошти з виступу були зібрані на закупівлю музичних інструментів та іншої гуманітарної допомоги для дітей зі Сходу України. Зокрема, два цимбали будуть передані для музичних навчальних закладах Лисичанська та Новодружеська.

Сергій Філь подякував за такі подарунки для маленьких луганчан. «Незважаючи на те, що в Україні йде війна, допомога у розвитку культури є дуже важливою та правильною. За це ми дуже вам вдячні».

Голова облдержадміністрації додав: «Наша область живе нормальним життям. Наразі в Україні йде реформа децентралізації і наш регіон займає одну із лідируючих позицій. Саме на Луганщині створено першу громаду – Новопсковську, і тут знаходиться найбільша в країні громада – Біловодська. Крім цього, швидко розвивається сільська медицина. Триває процес будівництва 11 амбулаторій, шість з яких невдовзі будуть здані в експлуатацію. Розпочато роботу на дорозі, що з’єднує КПВВ «Станиця Луганська» з містом Щастя. Вже зроблено перші десять кілометрів. Кошти на ремонт виділені з обласного бюджету.  Вважаю, що це наші найбільші досягнення».

Ще делегація вручить зібрану гуманітарну допомогу від благодійного концерту Сєвєродонецькому обласному дитячому протитуберкульозному санаторію та Сєвєродонецькому обласному дитячому будинку «Малятко». А завтра відвідає село Кримське, де передасть насосну станцію місцевій школі.

Також спільно з українськими та литовськими волонтерами була зібрана гуманітарна допомога для школи у прифронтовій Трьохізбенці.

Сергій Філь подякував міжнародним партнерам за допомогу та підкреслив, що це дуже важливо для Луганської області.