Архів новин

16 сентября 2020

У Попаснянському районному краєзнавчому музеї імені Семена Йофе розпочали ремонт фасаду

Фасад планується зробити вентильованим. А саме, на сталевий каркас, прикріплений до несучого шару стіни, буде закріплено облицювальні матеріали, що, в свою чергу, створить зазор між облицюванням і стіною, і надасть можливість вільно циркулювати повітрю, яке прибиратиме конденсат і вологу з будівлі.

В якості облицювальних матеріалів планується використовувати керамограніт.

Кошти на ремонт фасаду у сумі 1 469 990 млн грн були виділені з районного бюджету.

Луганщина першою в Україні створила Координаційну раду із розвитку психічного здоров’я

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела перше засідання нещодавно створеної Координаційної ради із розвитку психічного здоров’я у Луганській області.

Зафіксовано 33 нові випадки COVID-19 за добу в області

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – вісім осіб, місто Лисичанськ – три, місто Рубіжне – три, Кремінський район – дві, Марківський – дві, Міловський – одна, Станично-Луганський – чотири, Попаснянський – чотири, Старобільський – шість.

Серед них: 17 – з кола раніше визначених контактних осіб, 11 прибули з тимчасово окупованих територій, дві – із-за кордону, дві – з клінічними проявами тяжкого перебігу ГРВІ, одна – хвора на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 654 людей.

Підписання Угоди про співпрацю з GLOBAL 2000 кардинально змінить ситуацію з лікуванням онкохворих дітей

«Допомога онкохворим дітям – одна з найболючіших проблем в Україні, але в нас ще більш складна ситуація. Адже тривалий час в області немає дитячого онколога. Для невідкладних випадків виділені три койко-місця у  хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні. Тому змушені лікувати малечу з цим страшним діагнозом у  Харкові або у Києві. На кінець минулого року у нас було 48 таких діточок. У цьому році за результатами обстежень додались ще сім. Нарешті, із підписанням Угоди про співпрацю з GLOBAL 2000, у нас з’явились реальні можливості кардинально змінити стан справ.

Місцеві громади Луганщини отримали майже 255 мільйонів єдиного податку

Упродовж січня-серпня 2020 року до місцевих бюджетів Луганщини надійшло 254,9 млн гривень єдиного податку.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 150 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 21,3 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 83,6 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-серпень 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 22,5 млн гривень або на 9,7 %.

Правила поведінки у пожежонебезпечний сезон

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

Створити робочі місця з конкурентною заробітною платою і відродити сильні громади – серед цілей Стратегії економічного розвитку Луганської та Донецької областей

Про це журналістам розповіли представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, які на цьому тижні перебувають з робочою поїздкою у двох областях.

Як повідомив радник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Андрій Мирошніченко, розробка Стратегії економічного розвитку Луганської та Донецької областей триває.

Ця робота була розпочата із зустрічей з представниками місцевої влади, бізнесу і громадськості. Зокрема, такі заходи відбулися та заплановані у Попасній, Сєвєродонецьку, Старобільську тощо.

У Сєвєродонецьку і Краматорську побудують житло для внутрішньо переміщених осіб

Підписання Меморандуму про співпрацю в рамках проєкту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на сході України» відбулося 15 вересня у Києві. Підписантами Меморандуму стали заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Давид Макар’ян, голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн, координатор житлової програми Представництва МОМ в Україні Конрад Клос, представник Німецького банку KfW Віталій Шмерега, керівник Сєверодонецької ВЦА Олександр Стрюк та міський голова Краматорська Андрій Панков.

СБУ підозрює голову правління підприємства з ОРДЛО у постачанні військової продукції до країни-агресора

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді голові правління підприємства з тимчасово непідконтрольної території Луганської області, який організував нелегальні поставки продукції для потреб військово-промислового комплексу РФ.

Працевлаштовано 12 тисяч людей з початку року на Луганщині

Протягом січня-серпня 2020 року за сприяння Луганської обласної служби зайнятості працевлаштовано 12 тисяч осіб, з них 43,6 % – до надання статусу безробітного.

Кожен третій працевлаштований в сільському господарстві. Зокрема, у Новопсковському районі сезонна робота була надана 455 працівникам у 32 підприємствах.