Архів новин

30 сентября 2020

Сергій Гайдай: Запрацював цілодобий штаб із надання допомоги постраждалим внаслідок пожеж на Луганщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що наразі на Луганщині зафіксовано 85 пожеж, з них ліквідовано - 42. Для надання допомоги сформовано обласний оперативний штаб із надання допомоги постраждалим внаслідок пожеж.
На місці працюють рятувальники ГУ ДСНС, зокрема, у Кряківці, Трьохізбенці, Муратовому та Капітановому Новоайдарського району, селах Артема та Нижньотепле Станично-Луганського району, Половинкине Старобільського району.

Велике будівництво на Луганщині: Сергій Гайдай проінспектував хід робіт стадіону «Нива» і шкільного спортзалу у Станиці Луганській та приймального відділення у Сватівській районній лікарні

В рамках робочих поїздок до Станично-Луганського та Сватівського району очільник Луганщини Сергій Гайдай відвідав об’єкти, де триває реконструкція згідно з Національною програмою «Велике будівництво», ініційованою Президентом України Володимиром Зеленським.

А саме він оглянув Станично-Луганську ЗОШ № 1 та стадіон «Нива».

Ніякими грошима не оцінити ваш батьківський подвиг, - Сергій Гайдай подякував прийомним батькам за посмішки їх вихованців

Перебуваючи із робочою поїздкою у Сватівському районі очільник області Сергій Гайдай також зустрівся із батьками та вихованцями дитячого будинку сімейного типу Юлії та Володимира Лозенків, а також із сім’ями опікунів:  Ганни Чоломбитько та Тамари Щуренко.

Дитячий будинок сімейного типу Лозенків створений у 2013 році. Батьки опікуються трьома рідними дітьми – Варварою, Валентиною та Сергієм, а також шістьма вихованцями: Іриною, Оленою, Владиславом, Тимуром, Савелієм та Миколою.

Сергій Гайдай прийомним батькам та батькам-вихователям Станично-Луганського району: величезна справа, яку ви робите – безцінна

Перебуваючи із робочою поїздкою у Станично-Луганському районі, Сергій Гайдай привітав батьків-вихователів та дітей, які зростають у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях із Днем усиновлення.

Сергій Гайдай тримає на контролі ситуацію з ліквідації пожеж, що виникли в області

У зв’язку з засушливою погодою, відсутністю опадів, шквальним поривчастим вітром в декількох населених пунктах Новоайдарського району виникли пожежі.

Станом на 16.00 в смт Новоайдар та селі Бахмутівка пожежі вже ліквідовано. Біля села Смолянинове пожежу локалізовано, загрози населеному пункту немає.

Біля сіл Трьохізбенка, Кряківка, Оріхово-Донецьке продовжується гасіння верхової пожежі, ситуація ускладнена через сильний поривчастий вітер.

У Кряківці згоріли два житлові та один не житловий  будинок, пошкоджені господарські споруди у 10 домогосподарствах.

Сергій Гайдай: ми зрушили з мертвої точки питання компенсації за зруйноване житло та землі, на яких зведено фортифікаційні споруди

«Почну зі стратегічних завдань, які ми будемо вирішувати у наступному році, і за які до нас взагалі ніхто не брався. Ми зрушили з мертвої точки  питання компенсації за зруйноване житло. Цьогоріч  виділено 22 мільйонів гривень, у наступному році – буде у п'ять разів більше. Водночас займаємось відшкодуванням втрат власникам сільськогосподарських земель, на яких побудовані фортифікаційні споруди.

В області зафіксовано 49 нових випадків COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 4 027 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – вісім осіб, Рубіжне  – шість, Біловодський район – шість, Кремінський – п’ять, Марківський – три, Міловський – сім, Новоайдарський – дві, Попаснянський – дві, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – п’ять.

Серед них: 21 – хвора на пневмонію, 14 – з кола раніше визначених контактних осіб, 10 прибули з тимчасово окупованих територій, чотири – самозвернення.

Унаслідок пневмонії, спричиненої COVID-19, померли двоє жителів Станично-Луганського району – 52-х та 73-х років.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект «Про електронні комунікації»

Сьогодні, 30 вересня, Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект № 3014 «Про електронні комунікації». «За» проголосували 260 народних депутатів України.

«Україна зробила важливий крок до інтеграції у Єдиний цифровий ринок ЄС. Законопроект про електронні комунікації забезпечить динамічний розвиток ринку електронних комунікацій за європейськими стандартами та значно підвищить якість послуг у цій сфері», – зазначила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

У Сватівській багатопрофільній лікарні з’явився сучасний апарат для діагностики туберкульозу

В рамках реалізації Програми Президента України «Велике будівництво» до клініко-діагностичної лабораторії КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» надійшов сучасний апарат для діагностування туберкульозу аналізатор «GeneXpest».

На Луганщині почався набір для ВПО на безкоштовні курси з ІТ та маркетингу

У 6 областях України стартував набір на курси по IT та маркетингу «Автоматизація тестування програмного забезпечення» та «Маркетинг в соціальних мережах (SMM)».

Обидва курси є безкоштовними й реалізуються школою програмування Codarium Academy в рамках партнерства з проектом «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб», який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH на замовлення уряду Німеччини.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 57 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 29 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 5,8 га територій у Попаснянському, Станично-Луганському районах й лісосмузі поблизу міста Сєвєродонецьк.

Під час обстеження виявлено та вилучено 13 артилерійських снарядів, 17 мінометних мін, 18 гранат, чотири інші вибухонебезпечні предмети й 200 набоїв.

Платники податків Луганщини поповнюють бюджет рентними платежами

У січні–cерпні 2020 року до Зведеного бюджету України від платників податків Луганської області надійшло 104,8 млн гривень рентної плати за користування надрами.

За цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 14,5 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 4,3 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 188,5 тис. гривень.

За матеріалами Головного управління ДПС у Луганській області

Монетизація «пакунка малюка»: батьки самі вирішують як краще в інтересах дитини скористатися допомогою

Протягом місяця Міністерство соціальної політики реалізує пілотний проєкт з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Проєкт монетизації дозволяє:

- вибрати самостійно перелік товарів, які можна придбати, та робить його значно ширшим, ніж це передбачено для натуральної допомоги «пакунок малюка»;

- врахувати індивідуальні потреби кожної дитини, зокрема, особливості її фізичного розвитку;

- кошти грошової компенсації витратити протягом року, тобто використати у період, коли сім’я найбільше їх потребує;