Архів новин

11 сентября 2020

Єдине моє бажання – це мир, – Сергій Гайдай на зустрічі з представниками СММ ОБСЄ

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації провів зустріч з заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном.

Головною темою обговорення стала підготовка до відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду в Золотому та Щасті, зокрема, визначення перспективних ділянок розведення військ.
Сергій Гайдай акцентував, що після розведення сил і засобів, яке відбулось у Станиці Луганській та Золотому, там не фіксується активних обстрілів.

У школах не повинно бути ніякої політики, – Сергій Гайдай зустрівся з педагогами

«В мене дуже принципове ставлення щодо маніпуляцій і підкупу на виборах. Я мав розмову з правоохоронними структурами – Нацполіцією, прокуратурою, командування ЗСУ та з Президентом. У всіх чітка позиція: жорстко і миттєво реагувати на такі дії. Це стосується не тільки людей, які будуть пропонувати гроші, але й тих, хто їх буде брати. Тому що ми інакше країну не змінимо!» – звернувся голова облдержадміністрації Сергій Гайдай до учасників робочої наради керівників відділів освіти, професійно-технічних закладів та навчальних закладів обласної комунальної власності у Сєвєродонецьку.

Сергій Гайдай розповів учасникам «Донбас Медіа Форуму» скільки пропрацюють нові ВЦА на Луганщині та як він комунікує з громадою

«Ми узяли на себе колосальну відповідальність, нам ні на кого буде вказувати пальцем, але за період роботи військово-цивільних адміністрацій ми продемонструємо, як можна ефективно управляти територіями. До яких би спекуляцій не вдавались політичні популісти, як тільки отримаємо висновки від СБУ та командування ООС щодо можливості проведення виборів, вони будуть призначені», – заявив очільник області Сергій Гайдай під час дискусії «Влада та журналісти: діалог через порозуміння» в рамках VІ «Донбас Медіа Форуму».

В області зафіксовано 29 нових захворювань COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 3 144 випадки за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – шість осіб, місто Лисичанськ – п’ять, місто Рубіжне – дві, Біловодський район – три, Кремінський – одна, Марківський – одна, Міловський – одна, Новопсковський – дві, Станично-Луганський – шість, Старобільський – дві.

Серед них: 19 осіб прибули з тимчасово окупованих територій, вісім – з клінічними проявами тяжкого перебігу ГРВІ, дві – з кола раніше визначених контактних осіб.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 533 людей.

Сергій Гайдай готовий виділити 80 млн грн на ремонт мережі «Лисичанськводоканалу», – керівник ВЦА Лисичанська Олександр Заїка

Про це керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанська розповів на пресконференції.

Спілкуючись з журналістами він повідомив про плани на відродження міста. За його словами, головною і найболючішою проблемою для містян є проблема водопостачання.

«Велике будівництво»: у селі Лиман триває ремонт приміщень дитячого садку

Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника військово-цивільної адміністрації Катерина Безгинська 10 вересня з робочою поїздкою відвідала Лиманський дошкільний навчальний заклад, де у рамках Національної програми «Велике будівництво» триває капітальний ремонт приміщень.

Сергій Гайдай: пишаюся видатними спортсменами та тренерами Луганщини

Спортсмени, тренери, співробітники спортивних організацій області сьогодні, 11 вересня, в Сєвєродонецьку приймали вітання з прийдешнім святом – Днем фізичної культури і спорту.

Платники Луганщини перерахували понад 156 мільйонів військового збору

За січень-серпень 2020 року платники податків перерахували до бюджету 156,2 млн гривень військового збору.

Це на 18,8 млн гривень або на 13,7 % більше надходжень за аналогічний період минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області
 

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 10 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 6,5 га територій у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів, 10 мінометних мін і дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Комісія ТЕБ та НС оновила рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в регіонах

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулось 10 вересня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Новий розподіл почне діяти з 00:00 годин 14 вересня 2020 року.

Із переліком міст, де встановлено "червоний", "помаранчевий" чи "жовтий" рівні, можна ознайомитися за посиланням.