Прес-центр30 вересня 2020, 16:09

Сергій Гайдай прийомним батькам та батькам-вихователям Станично-Луганського району: величезна справа, яку ви робите – безцінна

Перебуваючи із робочою поїздкою у Станично-Луганському районі, Сергій Гайдай привітав батьків-вихователів та дітей, які зростають у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях із Днем усиновлення.

Зустріч відбулася районному будинку культуру. Звертаючись до присутніх,   голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, наголосив: «Повністю підтримую державну програму, спрямовану на те, щоб дитина виховувалася у родинному колі. Шановні батьки! Я відповідаю за область. Але як можна дати ради десяти дітям – не розумію. Скільки коштує щастя дитини? Та величезна справа, яку ви робите –  безцінна. Любов, турбота, душевна щирість – не мають меж. Низький вам за це уклін».   

А ще очільник області вручив прийомним батькам та батькам-вихователям обласні нагороди, а дітям – подарунки.

Зазначимо, що Станично-Луганський район є одним із лідерів в області щодо розвитку сімейних форм виховання. На первинному обліку в службі у справах дітей тут перебуває 111 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 103 дитини влаштовані до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Зокрема, дитячих будинки сімейного типу у районі три,  а прийомних сімей – дев’ять, в яких виховуються 33 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Реалізація права кожної дитини на виховання в сім’ї, створення сприятливих умов для її повноцінного розвитку – є одним із пріоритетних напрямків роботи обласної державної адміністрації.

У Луганській області на первинному обліку в службах у справах дітей перебувають  1438 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2020 року в області усиновлено 18 дітей, з них 16 - українськими громадянами та два – іноземними.

В області створено та функціонує 23 дитячих будинки сімейного типу та 80 прийомних сімей, в яких виховується 311 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Один дитячий будинок сімейного типу та дві прийомні сім’ї переміщені з тимчасово окупованої території Луганської області.

У поточному році створено два дитячі будинки сімейного типу, п’ять прийомних сімей,  до яких влаштовано на  виховання 23 дитини.