Архів новин

18 июня 2021

Щорічний фестиваль народної іграшки та гри зібрав понад три тисячі гостей з усіх громад області

Понад три тисячі гостей з усіх районів і міст Луганщини зібрав цього року відкритий обласний фестиваль «Луганщина – це Україна».

«Щороку ми проводимо цей фестиваль до Дня народження нашої області. Це одне з найулюбленіших свят на Луганщині. Адже саме фестиваль народної іграшки та гри збирає, зберігає та відроджує споконвічні національні традиції, та обряди. А головне передає їх прийдешнім поколінням», - привітала учасників цього дивовижного дійства заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Сергій Гайдай привітав та подякував за співпрацю УВКБ ООН у Луганській області

Вже 20 років поспіль 20 червня відзначається Всесвітній День Біженців, покликаний мобілізувати ресурси та політичну волю на сприяння вирішенню проблем захисту осіб, які були вимушені залишити свої рідні домівки.

Цього року його глобальна ціль, визначена Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, –  «Разом ми можемо досягти всього».

Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає значне підвищення зарплати медиків: не менше 13,5 тис. грн для середнього медперсоналу і 20 тис. грн для лікарів

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, що встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків: не менше 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу й не менше 20 тис. грн для лікарського складу. Про це Глава держави сказав під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника України, які відбулися на подвір’ї Маріїнського палацу у Києві.

Дитячий хореографічний колектив «Цвітень» з міста Щастя змагатиметься за звання лауреата міжнародного конкурсу талантів у Болгарії

З 19 по 28 червня в місті Балчик, Болгарія, відбудеться Міжнародний конкурс з хореографії «TALENTS OF THE 21 CENTURY-DANCE». У змаганнях візьме участь дитячий хореографічний колектив «Цвітень» з міста Щастя.

Шість напрямків безбар’єрності, яких потребує Україна

Нові стандарти для безбар’єрних просторів, щорічне тестування всіх державних онлайн-ресурсів на відповідність стандартам доступності, стимули для підприємців, що працевлаштовують більше осіб з інвалідністю, ніж передбачено законом. Це лише кілька ініціатив, що увійшли до Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору.

Національна стратегія передбачає створення безбар’єрного простору в Україні за шістьма основними напрямками: фізична, інформаційна, суспільна, економічна, цифрова та освітня безбар’єрність.

Кабмін схвалив ратифікацію Рамкового договору між Україною та Францією щодо фінансування реконструкції Попаснянського водоканалу

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт розпорядження «Про подання на ратифікацію Верховною Радою України Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо підтримки фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області». Відповідне рішення затвердили на засіданні Уряду сьогодні, 18 червня 2021 року.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 46 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 17 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 10,6 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 69 вибухонебезпечних предметів, а саме: 46 артилерійських снарядів, 13 мінометних мін, 11 гранат, 3 інженерних боєприпаси та 7 одиниць набоїв.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Велике будівництво на Луганщині: Відновлюється міст, що ні разу капітально не ремонтували за 70 років

В Луганській області, на дорозі Р-66 «КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ» тривають роботи з відбудови мостів.

Всього у рамках Національного проєкту «Велике будівництво» ведеться  ремонт трьох штучних споруд на дорозі Р-66, а саме: капремонт шляхопроводу через залізницю на км 192+862, мосту на км 182+933,  мосту через річку Біленька на км 188+578 (населений пункт Гірське).

Лабораторно підтверджено 14 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – чотири, Рубіжне – чотири, Сєвєродонецьк – п’ять, Мілове – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 472 випадках.

Одужали – 25 058 (33 за останню добу), лікуються – 483 (101 – стаціонарно, 382 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 076 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 070.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 9,5 (при пороговому 60).

В облдержадміністрації вшанували багатодітних батьків, які самостійно виховують трьох і більше дітей

Щороку у третю неділю червня в Україні відзначається День батька. Метою свята є привернення уваги громадськості до важливості ролі батька в житті кожної дитини.

Так, заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська привітала багатодітних батьків, які самостійно виховують трьох і більше дітей. Усього на Луганщині проживають 29 таких родин.

В облдержадміністрації обговорили питання здійснення державної регуляторної політики

На виконання доручення Офісу Президента України перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов 17 червня в режимі відеоконференцзв’язку провів регіональну робочу нараду з питання здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції у сфері господарської діяльності на місцевому рівні.