Архів новин

28 июня 2021

Володимир Зеленський вносить до Верховної Ради як невідкладний законопроект про великий Державний герб України

Президент Володимир Зеленський вносить до Верховної Ради як невідкладний законопроект про великий Державний герб України і просить народних депутатів розглянути його позачергово. Про це Глава держави сказав під час виступу на урочистому засіданні парламенту з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

Виступ Президента Володимира Зеленського на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 25-ї річниці Конституції України

Шановні народні депутати, пане Голово, пане Прем’єр-міністре!

Представники уряду, Офісу Президента, дипломатичного корпусу, ваші блаженства, шановні судді, журналісти, гості урочистого засідання!

Шановні громадяни України!

Чверть століття тому, саме в цей день, саме в цій залі, народився дуже важливий символ нашої історії, нашої незалежності та нашої держави!

І я щиро вітаю всіх нас із цим великим, особливим, подвійним святом – з Днем Конституції України та 25-ю річницею з дня її ухвалення!

Нам багато чим є пишатись, але ми ще маємо пройти шлях від населення України до української нації, – Сергій Гайдай під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці Конституції України

Очільник Луганської області Сергій Гайдай узяв участь в урочистій церемонії покладання квітів з нагоди  25-ї річниці Конституції України до пам’ятників геніям української державності Тарасу Шевченку та Івану Франку.  

Лабораторно підтверджено три нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Сєвєродонецьк – одне, Кремінна – одне, Марківка – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 26 559 випадках.

Одужали – 25 347, лікуються – 271 (72 – стаціонарно, 199 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 084 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 072.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 10,3 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померла 941 людина.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем Конституції України

Дорогі земляки!

Щиро вітаю вас із визначним державним святом – Днем Конституції України! Саме у цей день чверть століття тому Україна обрала свій шлях на побудову демократичних свобод для нашого суспільства.

Увібравши найкращий світовий досвід та українську державотворчу традицію, Конституція нашої країни дійсно стала Основним Законом для кожного громадянина України.