Архів новин

08 июня 2021

Луганщина першою розпочала комплексне навчання фахівців щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Сьогодні розпочато чотириденне онлайн-навчання фахівців Луганської області за спеціальною короткостроковою програмою: «Державна статистична звітність щодо питань у сфері запобігання і протидії насильству».

Навчання організовано на базі Української школи Урядування за ініціативи та підтримки Національної соціальної сервісної служби України спільно із Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації.

Майже 400 жителів Луганщини скористалися послугами мобільного сервісного центру МВС

Мобільним сервісним центром МВС з початку року здійснено 16 виїздів до віддалених населених пунктів Луганської області. Найбільша кількість виїздів – до смт. Станиця Луганська, смт. Троїцьке, м. Кремінна. 383 громадянина скористалися можливістю, не долаючи відстань до найближчого територіального сервісного центру, щоб отримати найпопулярніші сервісні послуги МВС, а саме:

-        Перереєстровано 209 одиниць транспорту

-        Замінено 64 посвідчень водія

-        Прийнято 110 заявок на отримання довідки про несудимість

Під час акції «За чисте довкілля» висаджено в області майже 8 тисяч дерев і понад 5 тисяч кущів, – пресбрифінг

Про підсумки проведення в області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою йшлося на пресбрифінгу сьогодні, 8 червня. Про це розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він нагадав, що в рамках акції, яка проводиться з 2010 року та триває протягом квітня-травня, у третю суботу квітня проходить День благоустрою.

У Сєвєродонецьку навчали сучасному підходу до системи дитячого харчування

У Сєвєродонецькій ЗОШ № 8 відбувся регіональний круглий стіл «Інфраструктура та обладнання шкільних їдалень за стандартами HACCP». Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, голови РДА, керівники територіальних громад та представники громадських організацій.

Піротехніками у Луганській області виявлено та вилучено 68 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 7 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 8,12 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 110 вибухонебезпечних предметів, а саме: 68 артилерійських снарядів, 5 мінометних мін, 29 гранат, 7 інженерних боєприпасів, 1 підривник та 1080 одиниць набоїв.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Лабораторно підтверджено 24 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – одне, Сєвєродонецьк – 11, Білокуракіне – одне, Новоайдар – одне, Новопсков – чотири, Попасна – одне, Сватове – одне, Старобільськ – чотири.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 300 випадках.

Одужали – 24 479 (81 за останню добу), лікуються – 913 (169 – стаціонарно, 744 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 073 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 053.

Розпочато Міжнародний дистанційний відбірковий фестиваль-конкурс козацької культури « Козацькі Барви»

Фестиваль триватиме до 25 червня в онлайн режимі на YouTube платформі заходу – kozatski barvi, а фінал відбудеться 9-10 жовтня м. Глухів (Сумська область).

Захід відбуватиметься у три етапи.

І етап (реєстрація) –збір анкет-заявок до участі в фестивалі-конкурсі встановленого зразку та надає до Оргкомітету- до 20 червня 2021 року.

ІІ етап (Фестиваль) – 20 червня – 25 червня 2021 року. Перегляд конкурсних робіт в онлайм режимі на YouTube канале фестивалю kozatski barvi .

7 червня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з фізики

В області функціонувало 2 пункти проведення ЗНО з фізики у Сєвєродонецьку, де було створено 30 аудиторій.

До проведення тестування залучено 76 педагогічних працівників, які раніше пройшли навчання та інструктаж.

На пунктах були створені комфортні та безпечні умови: в достатній кількості налічувалися захисні та дезінфікуючі засоби, пірометри.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з фізики зареєструвалось 439 учасників, з них 324 узяли безпосередню участь, що складає 73,8 % від загальної кількості.

До Луганської області надійшла вакцина від COVID-19 виробництва AstraZeneca

8 000 доз призначено для ревакцинації попередньо вакцинованих цільових груп населення.

Нагадаємо, щеплення від коронавірусу вакциною AstraZeneca у Луганській області розпочалося в кінці лютого – на початку березня. Більшість вакцин, зокрема і АstraZeneca, потребує дводозного введення. Щеплення другою дозою повинно відбуватися через 12 тижнів після першої. Ревакцинація вакциною AstraZeneca на Луганщині розпочалася з 19 травня.

Контррозвідка СБУ попередила у Сєвєродонецьку терористичний акт з ліквідації українського військового розробника

Контррозвідники Служби безпеки України у Сєвєродонецьку попередили терористичний акт стосовно провідного фахівця з розробок перспективних зразків військової техніки і озброєння для ЗСУ.

Виконавця, колишнього бойовика НЗФ так званої «ЛНР», затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час закладання вибухового пристрою в автомобіль військового спеціаліста.

Комісія ТЕБ та НС розглянула питання пожежної безпеки закладів освіти та епідемічного благополуччя населення в літній період

7 червня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.