Архів новин

30 июня 2021

Цьогорічні навчання «Сі Бриз-2021» - наймасштабніші за всю історію проведення

Цього року навчання серії «Сі Бриз» є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць.

Воно триватиме з 28 червня по 10 липня у Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни.

Вісім тергромад області подали заявки на субвенцію для створення спеціалізованих служб, які допомагатимуть постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі

Сьогодні заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Верховна Рада підтримала законопроєкт про основи національного спротиву

У вівторок, 29 червня, депутати Верховної Ради конституційною більшістю підтримали в першому читанні законопроєкт № 5557 про основи національного спротиву.

За його ухвалення проголосували 318 народних обранців з 350 присутніх, що стало демонстрацією єдності в українському парламенті щодо доленосного для національної безпеки та оборони рішення.

Сергій Гайдай вручив сертифікати першому випуску екстрених медичних технінків та ключі від 24 нових реанімобілів, ще чотири – надійдуть незабаром

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вручив 24 комплекти ключів від автомобілів швидкої допомоги.

Денис Шмигаль: із 1 липня українці зможуть вільно розпоряджатися своєю землею, як це передбачено в Конституції

Із 1 липня українці стануть справжніми господарями своєї землі, адже зможуть не просто нею володіти, але й вільно розпоряджатися. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 30 червня.

«Ця норма закріплена в Конституції, але фактично була неможливою через дію мораторію. Немає жодної успішної країни, де діяв би мораторій на запровадження цивілізованого ринку землі. Від завтра його не буде і в Україні», — підкреслив очільник Уряду.

Міжнародний комітет Червоного Хреста доправив жителям окупованої Луганщини майже п’ять тонн гуманітарного вантажу

Два вантажних автомобілі з медичними препаратами та інструментами для ін'єкцій проїхали до тимчасово окупованої території сьогодні, 30 червня, через КПВВ «Щастя».

Це вже третій гуманітарний вантаж, який перетнув лінію розмежування цього місяця. Загальна вага допомоги – 61 тонна.

За інформацією Державної прикордонної служби України

Запрацювала «гаряча лінія» щодо вступної кампанії 2021

Для консультування з питань вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти та оперативного реагування на можливі факти порушення законодавства про освіту, належного контролю за проведенням вступної кампанії 2021 року в закладах вищої та фахової передвищої освіти Міністерством освіти і науки України організовано роботу консультативних телефонів. 

«Гаряча лінія» «Вступна кампанія 2021» розпочала роботу 29 червня і працюватиме до 13 серпня за безкоштовним телефоном 0 (800) 50-45-70 (пн-чт 9:00-17:00; пт 9:00-16:00; сб-нд вихідний). 

Спортсмени Луганщини вибороли 11 медалей чемпіонатів України з легкої атлетики

З 22 по 25 червня у місті Бахмут пройшли чемпіонати України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та серед спортсменів з порушеннями зору і вадами розумового та фізичного розвитку. У змаганнях взяли участь 155 спортсменів з 23 областей України.

За результатами змагань спортсмени збірної команди Луганської області вибороли 9 золотих медалей та 2 срібні:

- Дворцов Сергій – 1 місце в метанні диску з результатом 41.41 м; 1 місце в метанні спису 31.31м;

Сергій Гайдай призначив обласні стипендії 62 спортсменам Луганщини

Про це йдеться в розпорядженні голови Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації від 29 червня 2021 року № 430 «Про призначення обласної стипендії перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2021 року».

Згідно з документом, 13 провідним спортсменам зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту призначена обласна стипендія у розмірі 3502 гривні.

Лабораторно підтверджено 32 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще двоє хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – два, Сєвєродонецьк – вісім, Біловодськ – два, Марківка – два, Новоайдар – одне, Новопсков – два, Попасна – сім, Сватове – три, Станиця Луганська – три, Старобільськ – одне, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 592 випадках.

Одужали – 25 375 (28 за останню добу), лікуються – 274 (73 – стаціонарно, 201 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 084 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 072.

Мінцифри запускає бета-тестування ковідних сертифікатів у «Дії»

Мінцифри розпочала реєстрацію на бета-тестування ковідних сертифікатів. Зареєструватися можна за посиланням: https://team.diia.gov.ua.

Бета-тест ковідних сертифікатів про вакцинацію стартує вже 1 липня, усі тестувальники отримають доступ протягом 48 годин. Це важлива частина запуску.

Взяти участь у бета-тесті можуть українці, які завершили курс вакцинації від COVID-19 (отримали дві дози) на території України.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 66 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 29 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 12,01 га території області у Сєвєродонецькому районі,

Під час робіт було виявлено та вилучено 131 вибухонебезпечний предмет, а саме: 66 артилерійських снарядів, 13 мінометних мін та 52 гранати.

Нагадаємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;