Прес-центр30 червня 2021, 11:06

Сергій Гайдай призначив обласні стипендії 62 спортсменам Луганщини

Про це йдеться в розпорядженні голови Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації від 29 червня 2021 року № 430 «Про призначення обласної стипендії перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2021 року».

Згідно з документом, 13 провідним спортсменам зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту призначена обласна стипендія у розмірі 3502 гривні.

Серед них учасниця Олімпійських ігор 2016 року з легкої атлетики, учасники та призери чемпіонатів Європи і світу з важкої атлетики, стрибків у воду, велосипедного спорту, переможці та призери європейської першості зі спортивної гімнастики.

Перспективні спортсмени Луганщини з олімпійських видів спорту отримають по 1642 гривні стипендії. Це 32 жителі області, які вибороли призові місця на всеукраїнських першостях, – з важкої атлетики, стрибків у воду, велосипедного спорту, настільного тенісу, спортивної гімнастики, греко-римської боротьби, легкої атлетики.

Обласна стипендія у розмірі 2846 гривень призначена п’ятьом провідним спортсменам зі складу збірних команд України з неолімпійських видів спорту – переможцям, призерам та учасникам чемпіонатів світу з пауерліфтингу, бодібілдингу, класичного жиму лежачи, боротьби самбо.

Чотири провідні спортсмени з інвалідністю отримають по 3502 гривні. Це переможці та призери Дефлімпійських ігор з футболу, карате, легкої атлетики.

По 1642 гривні обласної стипендії нараховано вісьмом перспективним спортсменам з інвалідністю. Серед них переможці та призери чемпіонатів України з легкої атлетики, плавання, пауерліфтингу.