Архів новин

04 июня 2021

На Луганщині відбувся інклюзивний онлайн-фестиваль

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у інклюзивному онлайн-фестивалі «Лицарі та панночки», який проводиться 13 років поспіль.

Захід відбувся для молоді з інвалідністю з різних куточків нашої області. Цього року до фестивалю долучилися близько сотні учасників з Новоайдару, Біловодська, Білокуракиного, Новопскова, Кремінної, Попасної, Станиці Луганської, Старобільська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Золотого та Гірського.

Представники ДРС, МОЗ, Держлікслужби та Нацполіції обговорили питання боротьби з незаконним обігом нарковмісних препаратів

При Державній регуляторній службі України буде утворено міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій з посилення здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства ліцензіатами, що здійснюють господарську діяльність з медичної практики та діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Розвиток агропромислового кластеру Луганщини у полі зору обласної влади

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у онлайн-нараді у рамках місії команди Світового Банку в Україні з метою оцінки прогресу у впроваджені Проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, відновлення та відродження». У заході взяли участь керівництво Департаменту агропромислового розвитку ОДА, ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області.

Луганська область отримала ігрові набори LEGO PlayBox

Сьогодні до Луганщини доставлено вантаж гуманітарної допомоги від The LEGO Foundation –  369 ігрових наборів LEGO PlayBox.

Область їх отримала на підставі Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації найближчим часом  передасть ігрові набори органам управління освітою на місцях для закладів загальної середньої освіти.

Розпочався прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола

Держкомтелерадіо розпочинає прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Премія у розмірі 20 тис. грн присуджується щороку авторам нових оригінальних  публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

На здобуття Премії до 10 серпня 2021 року подаються:

Аграріями Луганщини завершена сівба ярих зернових і зернобобових культур

Зокрема:

• пшениці на площі – 1,7 тис. га;

• ячменю на площі – 38,9 тис. га;

• гороху на площі – 3,5 тис. га;

• вівса  на площі – 2,8 тис. га;

• кукурудзи на зерно на площі – 60,1 тис. га;

• проса на площі – 0,9 тис. га;

• соняшнику на площі – 429,2 тис. га.

Загалом, ярими зерновими та зернобобовими культурами в області засіяно 107,0 тис. га.

На Луганщині з 1 квітня провели перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам

Щороку з 1 квітня, без додаткового звернення особи, органи Пенсійного фонду України проводять перерахунок пенсії тим громадянам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення відповідного перерахунку на найбільш вигідних умовах. Порядок такого перерахунку встановлюється правлінням Пенсійного фонду за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення.

При Офісі Президента запрацював постійний офіс Конгресу місцевих і регіональних влад – Тимошенко

Для більш ефективного вирішення проблем регіонів при Офісі Президента 3 червня розпочав роботу постійно діючий офіс Конгресу місцевих і регіональних влад, куди представники регіонів можуть звертатися з будь-якими проблемними питаннями або просто прийти «на каву».

Про це після засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, яке пройшло в Хмельницькому, заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Лабораторно підтверджено 24 нових випадки COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – чотири, Рубіжне – 10, Сєвєродонецьк – п’ять, Білокуракинський район – одне, Новопсковський – одне, Попаснянський – три.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 26 243 випадках.

Одужали – 24 290 (120 за останню добу), лікуються – 1 049 (208 – стаціонарно, 841 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 073 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 052.

Велике будівництво на Луганщині: На фінішній прямій роботи на мосту поблизу Гірського

Завершуються роботи з капітального ремонту  мосту через річку Біленька у Гірському. Всього у рамках проєкту «Велике будівництво» ведеться ремонт трьох штучних споруд на  дорозі Р-66 «КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове  –  Лисичанськ  –  Луганськ». Йдеться про капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю, мосту на км 182+933,  мосту через річку Біленька у населеному пункті Гірське. На вказаних об’єктах працюють мостобудівники ТОВ "УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ" (Київ). Зазначені споруди відносяться до малих мостів, але вони потребують капітального ремонту.

Найцінніше, що може дати журналіст посадовцю – це конструктивна критика, – Сергій Гайдай привітав журналістів Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у святкуванні Дня журналіста України.

Велике будівництво на Луганщині: Продовжуються роботи за маршрутом «Сватове – Старобільськ»

Велике_будівництво на Луганщині: Продовжуються роботи  за маршрутом «Сватове – Старобільськ»

 

У рамках Національного проєкту «Велике будівництво» на Луганщині триває  поточний  середній ремонт автомобільної дороги Н-26 Чугуїв – Мілове (через Старобільськ). Дорога Н-26 – одна з  головних транспортних магістралей  Луганщини. Роботи проводяться за кількома маршрутами, тут працює чотири підрядника.

У Сватівському районі працює ТОВ «БК ЄВРОДОР». Наразі дорожники ТОВ «БК ЄВРОДОР»  виконують роботи на ділянці км 161+000 – 167+000.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 3 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,05 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів, 12 гранат, один інженерний боєприпас й 674 одиниці набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється: